6 SOS-signalen bij je verbouwing, verhuizing of renovatie

Je wordt pas echt geconfronteerd met je grote hoeveelheid spullen, wanneer die spullen het huis uit moeten. Ook als je verbouwt of renoveert valt het aantal te verplaatsen spullen meestal toch tegen. Ondertussen blijft de to-do list groeien en is het einde nog niet in zicht. Let op dat het je allemaal niet te veel wordt! Aan deze 6 signalen kun je herkennen of je het beste kunt toegeven aan een helpende hand bij een verbouwing, verhuizing of renovatie.

1. Kringloop vs sentiment

Je hebt het perfecte plaatje voor de inrichting van je nieuwe interieur in je hoofd, maar als het aankomt op wat er nu precies weg moet ben je het even kwijt. Wat moet er nog weg worden gebracht? Als er te veel blijft liggen verlies je kostbare ruimte in je nieuwe droomhuis.

 

Chaos in huis betekent vaak chaos in je hoofd. Dat is niet de bedoeling! Wanneer je merkt dat je het overzicht over je meubels kwijt bent, wordt het wellicht tijd om hulp in te schakelen. Vraag een goede vriend(in) of familielid om je te helpen in het maken van keuzes.

2. Welke meubels koop je waar?

Na het bedenken en plannen van je nieuwe inrichting wil je natuurlijk dat het resultaat er net zo stijlvol uit komt te zien als jouw ideeën. Heb je al een overzicht gemaakt van welke nieuwe meubels daarvoor nodig zijn? Weet je al waar ze vandaan moeten komen? Een simpele lijst kan al veel overzicht bieden, en dat is goed voor je gemoedsrust. Verhuizen, verbouwen en renoveren brengt al genoeg stress met zich mee.

 

Speur dus samen met je partner het internet af naar de perfecte meubels voor jullie nieuwe interieur of bezoek gezellig een woonboulevard! Neem een kijkje bijvoorbeeld op Pinterest, hier kan je allerlei inspirerende ideeen en tips vinden voor een nieuwe look.

3. En ineens… een groot leeg vlak

3. En ineens… een groot leeg vlak

Tijdens het organiseren van de verhuizing of verbouwing zie je de raambekleding misschien snel over het hoofd. Maar wanneer je eenmaal op je nieuwe plekje zit valt het opeens op dat je naar een leeg vlak staart. Heb je wel aan raambekleding gedacht?

 

Voor elk type raam en voor elke woonstijl is er wel geschikte raamdecoratie te vinden. Zelfs voor dat lastige zolderraam, of dat ronde raam in de hal. Je kunt het zo mooi en functioneel maken als je zelf wilt. De juiste raamdecoratie is en blijft een sfeerbepalende toevoeging aan je interieur. Je maakt je paleisje dus helemaal af door voorbereid te zijn wat raamdecoratie betreft.

 

Kijk gerust rond op de website van ilumio. Doe inspiratie op in ons assortiment of in ons e-magazine!

4. Oeps… nog geen lichtplan

Verlichting heeft een grote invloed op de sfeer van het interieur. Als je ervoor wilt zorgen dat je woonwensen zoals bedoeld uitpakken, is het belangrijk om het lichtplan klaar te hebben staan.

 

Met een lichtplan heb je overzicht van de basisverlichting, functionele verlichting en sfeerverlichting in je huis op basis van de vaste inrichting. De rode draad dus! Met een lichtplan kom je niet voor verrassingen te staan en versterk je de uitstraling van jouw interieur.

 

Bekijk samen met een expert welke verlichting, lichtkleur en lichtsterkte het meest geschikt is voor jouw droomhuis.

5. Badkamer- & keukenspecialist is top prioriteit!

Misschien kostte het toch wat meer tijd en moeite dan verwacht om een badkamer- en keukenspecialist te vinden die van jouw keuken een culinaire hemel maakt, en van de badkamer jouw eigen privé spa.

Een specialist heeft voldoende tijd nodig om zijn of haar werk goed te kunnen uitvoeren en jouw wensen te vervullen. Wacht daarom niet te lang met de zoektocht naar de ideale badkamer- en keukenspecialist.

6. Ben jij net zo smart als je toekomstige woning?

Van een slimme thermostaat tot een smart beveiligingssysteem van je huis: tegenwoordig kun je op veel manieren het huis smart inrichten. Dat biedt meer gemak, maar is vaak ook zuiniger en efficiënter. Zie het als een slimme vriend die je gewoontes kent en op basis daarvan zaken in huis regelt. Handig toch?

Werp bij de inrichting van je huis een blik op de technologieën die jouw leven wat makkelijker kunnen maken. Wist je trouwens al dat er smart inbouwovens bestaan? Daarmee kun je de oven alvast met je telefoon aanzetten als je onderweg naar huis bent. Wanneer je thuis komt is je eten klaar!

5. Badkamer- & keukenspecialist is top prioriteit!

Een goede voorbereiding is het halve werk

Voorbereiding is het halve werk. Let daarom goed op bovenstaande tips, zodat je in kunt grijpen wanneer je iets dreigt te vergeten. Om op tijd en in zo veel mogelijk rust je nieuwe inrichting af te krijgen, zorg je ervoor dat je de juiste raamdecoratie op tijd hebt gekozen en op andere vlakken ook niet voor verrassingen komt te staan.

En dan staat er nog maar een ding te wachten: geniet van je nieuwe interieur!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ilumio verzamelt je e-mailadres om onze nieuwsbrief te sturen. Je heeft het recht om deze gegevens in te zien, te corrigeren en er bezwaar tegen te maken. Voor meer informatie over je rechten klik hier.

Tess
Bekijk alle blogs