5 tips om goedkoop/budget je huis een nieuwe look te geven

We kennen allemaal wel het gevoel toe te zijn aan iets nieuws, vooral als het om ons huis gaat. Een nieuw likje verf, een uitbouw, een nieuwe tuin of een compleet nieuw huis: er is altijd wel iets te verbeteren of vervangen. Het kost alleen altijd zo veel geld, toch? Dat laatste hoeft dus niet!

 

Er zijn enorm veel manieren waarop jij jouw huis een nieuwe look kunt geven zonder veel geld uit te geven. In deze blog geven wij je 5 tips waarmee jij jouw huis goedkoop - of zelfs gratis - nieuw leven in kunt blazen.   

1. Verplaats je meubels

De goedkoopste manier om je inrichting op te frissen is de gratis manier. Verplaats eens in de zoveel tijd je meubels en je zult zien wat een groot verschil het maakt. Eerlijk is eerlijk: je zult je even in het zweet moeten werken. Maar wissel bijvoorbeeld eens twee kasten om, of draai je bank een kwartslag en verplaats je luie stoel. Hierdoor ontstaat er weer een totaal andere ruimte. Je loopt anders door je kamer en het voelt ook echt fris. Het grootste voordeel is nog dat het geen enkele cent kost. Alleen wat spierkracht.

2. Voeg een blikvanger toe

Als je wel eens verbouwingsprogramma’s kijkt op tv zal het je vast niet ontgaan zijn: blikvangers zijn enorm belangrijk voor elke inrichting. Door een (nieuwe) blikvanger toe te voegen kun je het aanzicht van je kamer dan ook compleet veranderen. Bovendien elimineert een blikvanger de noodzaak voor allerlei accessoires, wat nog meer geld bespaard.

 

Blikvangers hoeven bovendien helemaal niet duur te zijn. Duik bijvoorbeeld eens de zolder op, misschien ligt daar nog een oude reiskoffer van je grootouders, of een grote wereldbol. Je kunt ook de lokale kringloopwinkel afstruinen naar mooie blikvangers. Zo doen vintage posters, opvallende schilderijen of antieke stukken het altijd goed als blikvanger.

3. Voeg kleurrijke accenten toe

3. Voeg kleurrijke accenten toe

Een andere goedkope manier om je huis een nieuwe look te geven is door het toevoegen van kleurrijke accenten. Een klassiek voorbeeld is dat van de kussentjes op de bank, maar er zijn talloze creatieve manieren om kleur toe te voegen aan je inrichting. Denk bijvoorbeeld aan onderzetters, bloempotjes of koffietafelboeken. Zolang je vasthoudt aan een samenhangend kleurenschema kan er weinig fout gaan. 

Deze tip kun je op zichzelf opvolgen, maar je kunt hem ook uitstekend combineren met een blikvanger. Stel je hebt de klassieke filmposter van Pulp Fiction aan de muur hangen als blikvanger, dan kun je die uitstekend complimenteren met een paar rode en gele accenten in je ruimte. Dat hoeft helemaal niet veel te kosten.

4. Verander de lichtinval met nieuwe raamdecoratie

Wil je je huis echt een andere sfeer geven? Probeer dan een andere lichtinval te creëren, er zijn namelijk weinig andere dingen die een grotere invloed hebben op de sfeer. De meest simpele manier om de lichtinval te veranderen is door nieuwe raamdecoratie op te hangen.

Bij ilumio vind je enorm veel verschillende soorten raamdecoratie, er zit dus altijd wel een variant tussen die jouw gewenste lichtinval creëert. Kies bijvoorbeeld voor houten of pvc jaloezieën, hiermee kun je zelf bepalen hoeveel licht je binnen laat. Bovendien staat deze raamdecoratie bijzonder goed met onze volgende tip.

5. Koop plantjes met een lang leven

De laatste tip die we je vandaag geven is namelijk om plantjes met een lang leven te kopen. Voor een paar euro haal je al wat planten bij je lokale tuinwinkel. De natuur in huis halen zorgt niet alleen voor leuke decoratie, het is ook nog eens goed voor de luchtkwaliteit in huis. Voor planten zoals een sansevieria of aloë vera heb je bovendien geen eens groene vingers nodig.

 

Wil je je inrichtingen nog wat extra flair geven? Wees dan creatief met de manier waarop je de planten in huis plaats. Zet ze bijvoorbeeld in een kleurrijk bloempotje waarmee je de blikvanger in je ruimte complimenteert, of zet ze in een oud wijnkistje. Zo decoreer je je huis zonder te veel geld uit te geven.

5. Koop plantjes met een lang leven
Raamdecoratie van ilumio al vanaf €8,95

Raamdecoratie van ilumio al vanaf €8,95

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er allerlei manieren om je huis goedkoop of gratis een nieuwe look te geven. Zeker wanneer je meerdere van deze tips opvolgt zul je echt een verschil gaan zien. Het grootste verschil maak je echter met nieuwe raamdecoratie. De raamdecoratie van ilumio is al beschikbaar vanaf €8,95 en is voorzien van een niet-goed-geld-terug garantie. Zo kun je zelfs met een klein budget je interieur helemaal opfrissen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk dan ons gratis e-magazine of kijk rond op onze webshop.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ilumio verzamelt je e-mailadres om onze nieuwsbrief te sturen. Je heeft het recht om deze gegevens in te zien, te corrigeren en er bezwaar tegen te maken. Voor meer informatie over je rechten klik hier.

Tess
Bekijk alle blogs