Haal de herfstsfeer in huis

Het is weer herfst! Hét seizoen van de vallende bladeren en mistige ochtenden. Ook wordt het weer sneller donker en zijn de dagen dus korter. Het is weer tijd om jouw interieur een metamorfose te geven. De herfst is een gezellige periode en die gezelligheid wil je graag meenemen in huis. In dit blog geven we jou tips over hoe jij nou die gezellige herfstsfeer in huis kunt halen.

Warme kleuren

Warme kleuren

De herfst staat bekend om haar warme kleuren. Denk hier bijvoorbeeld aan de kleuren rood, oranje, geel, groen en bruin. Kleur is namelijk een belangrijke sfeermaker in je interieur. Je kunt er warmte mee creëren in je interieur.

Raamdecoratie

Raamdecoratie als bijvoorbeeld gordijnen, rolgordijnen of plisségordijnen maken je interieur helemaal af. Ze creëren sfeer in je huis. Kies voor een warme tint en maak jouw interieur helemaal herfst klaar. Veel soorten raamdecoratie hebben ook een isolerende werking. Zou kun je je huis lekker warm houden op de koudere herfstdagen. In de herfst heb je ook nog wel eens last van een laaghangende zon. Met de juiste raamdecoratie kun je de zon tegenhouden en zelf de lichtinval bepalen.

Raamdecoratie
Accessoires

Accessoires

Het toevoegen van leuke herfstspulletjes maakt je interieur helemaal af. Denk hier bijvoorbeeld aan herfstbladeren, dennenappels en pompoenen. Voor deze spulletjes hoef je niet eens speciaal naar een winkel. Je kunt namelijk ook een middagje het bos in gaan en je vindt genoeg bruikbaars. Zo kun je zelf je eigen herfststukje maken voor op tafel. Je kunt natuurlijk ook denken aan accessoires als kussentjes in herfsttinten en leuke kleedjes op de bank of op de vloer. Dit creëert een warme sfeer in huis.

Verlichting

In de herfst zijn de dagen korter. Dit betekent dat het snel donker wordt ’s avonds. De verlichting in huis zal dus weer langer aan moeten. Met de juiste verlichting kun je een gezellige sfeer creëren in huis. Denk hierbij aan oranjeachtig licht. Ook het aansteken van kaarsen brengt veel gezelligheid met zich mee en het bespaart je ook nog eens stroom.

Verlichting
Herfstgeuren

Herfstgeuren

Als je denkt aan herfst denk je aan de geur van kaneel, houtkachels en regen. Met bijvoorbeeld geurkaarsen of geurstokjes verspreid je gemakkelijk deze geuren door heel je huis. Het is een perfecte manier om helemaal in de herfststemming te komen.

Warmte

De herfst is een koudere periode. Dan worden de kachels weer flink opgestoken. Zorg er ook altijd voor dat je een lekker plaid op de bank hebt liggen. Zo kun je na een werk dag lekker op de bank kruipen met een warme plaid.

Warmte
Tess
Bekijk alle blogs