Raamdecoratie per transparantie

De meeste soorten raamdecoratie zijn beschikbaar in 3 verschillende transparanties: verduisterend, lichtdoorlatend en transparant. Iedere transparantie heeft voor- en nadelen en unieke eigenschappen. Als je al weet dat je een ruimte wilt verduisteren of dat je juist wel daglicht binnen wil, maar je privacy wilt behouden, dan kun je per transparantie de juiste raamdecoratie uitzoeken.

Ook hebben we een paar productgroepen die geen vaste transparantie hebben, aangezien je deze zelf kunt bepalen.

Verduisterende raamdecoratie

Verduisterende raamdecoratie

Verduisterende raamdecoratie wordt vaak gebruikt om, zoals de naam al zegt, een ruimte te verduisteren. Ideaal dus voor een slaapkamer of de kinderkamer, als je van een goede nachtrust wilt genieten. Binnen verduisterende raamdecoratie hebben we een hoop verschillende mogelijkheden, bekijk deze op de onderstaande pagina.

Lichtdoorlatende raamdecoratie

Lichtdoorlatende raamdecoratie is ideaal als je het licht wilt filteren, daglicht in een ruimte wilt hebben en toch je privacy wilt behouden. Als je aan de straatkant woont dan is dit een perfecte oplossing om te kunnen genieten van de zon zonder dat nieuwsgierige blikken naar binnen komen.

Lichtdoorlatende raamdecoratie
Transparante raamdecoratie

Transparante raamdecoratie

Als je je ramen wilt bekleden maar toch zicht naar buiten wilt houden dan is transparante raamdecoratie ideaal. Hiermee heb je een mooie toevoeging aan je interieur en minder last van zicht naar binnen. Doordat het licht gefilterd wordt krijg je een mooie lichtinval en extra sfeer in de kamer.

Raamdecoratie zonder transparantie

In de categorie raamdecoratie zonder transparantie valt de raamdecoratie waarbij je zelf kunt bepalen hoeveel licht deze doorlaat. Dit zijn de jaloezieën en de duo-rolgordijnen:

Jaloezieën

Jaloezieën

Jaloezieën zijn beschikbaar in 3 verschillende uitvoeringen: hout, pvc en aluminium. De lamellen van een jaloezie kun je kantelen om de gewenste lichtinval in een ruimte te krijgen. Zo bepaal je dus ook de hoeveelheid inkijk en privacy die je hebt in een ruimte.

Duo rolgordijnen

Duo rolgordijnen

Een duo rolgordijn wordt ook wel een roljaloezie genoemd en dat is niet zonder reden. In een duo rolgordijn heb je banen, die je kunt vergelijken met lamellen. Door deze onder elkaar of over elkaar heen te schuiven kun je zelf bepalen hoeveel licht een ruimte binnenkomt en hoeveel privacy je hebt.