Raamdecoratie in camper of caravan: dit is er mogelijk

We hebben het vaak over raamdecoratie voor in huis, waar je alle ruimte hebt om prachtige gordijnen en jaloezieën op te hangen. Maar hoe zit het met je camper of caravan? Ook wanneer je op vakantie bent wil je de zon buiten houden, je privacy beschermen en een mooie inrichting hebben. Zeker wanneer je een stacaravan hebt waar je op je vrije dagen tot rust komt, is degelijke raamdecoratie belangrijk.

We hebben goed nieuws voor je: je hoeft het niet te doen met die gammele gordijntjes die standaard in je mobiele woning gemonteerd zijn. Ook in je camper of caravan kun je genieten van raamdecoratie van hoge kwaliteit. In deze blog laten we je zien wat er allemaal mogelijk is.

Raamdecoratie in camper of caravan: dit is er mogelijk
Rolgordijnen

Rolgordijnen

We laten de dunne gordijntjes achterwege en gaan direct kijken naar iets wat zijn werk wel goed doet: rolgordijnen. Afhankelijk van hoeveel zonlicht en privacy je wilt kun je kiezen uit drie soorten: transparante, lichtdoorlatende en verduisterende. Met transparante gordijnen blijft je camper of caravan gevuld met zonlicht en kun je nog steeds makkelijk naar buiten kijken, maar veel privacy krijg je er niet door. Aan de andere kant zorgen verduisterende rolgordijnen voor de optimale privacy en houden de ochtendzon buiten, ideaal als je uit wilt slapen. De lichtdoorlatende variant zit hier precies tussenin.

De rolgordijnen van ilumio kunnen al geïnstalleerd worden met een minimale hoogte en breedte van 30 centimeter. Daarnaast zijn ze in veel verschillende kleuren verkrijgbaar, waardoor er altijd wel een kleur tussen zit waar jij dat echte vakantiegevoel van krijgt!

Jaloezieën

Een rolgordijn heeft eigenlijk maar twee standen: open en dicht. Als je wat meer controle wilt over de lichtinval in je camper of caravan kun je beter kiezen voor jaloezieën. Deze kun je nog steeds open en dicht doen, maar je kunt de lamellen ook draaien, waardoor een soort tussenstand ontstaat. Hierdoor komt er wel licht naar binnen, maar wordt het lastiger voor andere campinggasten om naar binnen te kijken.

In de webshop van ilumio vind je drie soorten jaloezieën: houten, aluminium en pvc. Uiteraard heeft elk materiaal zijn eigen unieke eigenschappen, maar in een camper of caravan kun je het best kiezen voor aluminium of pvc. Deze materialen zijn namelijk makkelijker in onderhoud en de schoonmaak dan hout. En laten we eerlijk zijn: je raamdecoratie schoonmaken is wel het laatste wat je wilt doen op vakantie.

Jaloezieën kunnen gemonteerd worden op de kleinste raampjes in jouw camper of caravan. Aluminium jaloezieën hebben namelijk een minimale hoogte van slechts 10 centimeter en een minimale breedte van 21 centimeter. Pvc jaloezieën kunnen geplaatst worden met een minimale hoogte van 15 centimeter en een minimale breedte van 29 centimeter.

Jaloezieën
Vouwgordijnen

Vouwgordijnen

Ten slotte zijn daar nog de vouwgordijnen. Zoals de naam doet vermoeden rollen deze gordijnen zichzelf niet op, ze vouwen op. Dit zorgt voor een unieke uitstraling die minder universeel toepasbaar is dan rolgordijnen en jaloezieën. Net zoals bij rolgordijnen kun je hier kiezen uit een transparante, lichtdoorlatende of verduisterende variant.

Vouwgordijnen zijn alleen geschikt voor de grotere ramen van je camper of caravan. De minimale hoogte is namelijk 40 centimeter en de minimale breedte is 37 centimeter. Dit maakt dat vouwgordijnen alleen in specifieke situaties geschikt zijn in een camper of caravan. Wanneer het past kan het echter een prachtige aanvulling op je inrichting zijn.

Raamdecoratie kopen bij ilumio

Of je nu op zoek bent naar raamdecoratie voor je caravan, camper, stacaravan of huis: bij ilumio ben je aan het juiste adres. In onze webshop vind je een uitgebreid aanbod raamdecoratie, van vouwgordijnen tot jaloezieen. Ben je benieuwd wat er allemaal mogelijk is? Neem dan een kijkje in onze webshop of in ons gratis e-magazine.  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ilumio verzamelt je e-mailadres om onze nieuwsbrief te sturen. Je heeft het recht om deze gegevens in te zien, te corrigeren en er bezwaar tegen te maken. Voor meer informatie over je rechten klik hier.

Tess
Bekijk alle blogs