Gordijnen op maat

Met gordijnen kun jij sfeer geven in je interieur. Door de juiste gordijnen te kiezen kun je een ruimte mooi aankleden, warmte geven en jouw interieur de finishing touch geven. ilumio biedt verschillende type gordijnen aan. Zo hebben we een ruim aanbod in kleuren, stoffen en transparantie. In onze collectie vind je vitrage, inbetween gordijnen en verduisterende gordijnen.

Gordijnen zijn vaak te vinden in de slaapkamer, maar ook in andere ruimtes kunnen gordijnen sfeer geven en een ruimte verduisteren indien nodig. Hiernaast hebben gordijnen vaak een geluiddempende werking, waardoor ze ook rust in een ruimte kunnen creëren.

Verduisterende gordijnen

Verduisterende gordijnen

Vanaf €10,95
 • Perfect voor de slaapkamer
 • Sluit daglicht buiten
 • Te combineren met vouwgordijnen
Dim-out gordijnen

Dim-out gordijnen

Vanaf €12,05
 • Perfect voor de woonkamer
 • Biedt veel privacy
 • Op maat gemaakt
Inbetween gordijnen

Inbetween gordijnen

Vanaf €12,05
 • Meer privacy, geen inkijk
 • Daglicht wordt doorgelaten
 • Op maat gemaakt
Vitrage gordijnen

Vitrage gordijnen

Vanaf €10,95
 • Meer privacy
 • Behoud van het zicht naar buiten
 • Op maat gemaakt

Verduisterende gordijnen

Verduisterende gordijnen, ook wel overgordijnen genoemd, hebben voornamelijk als doel om een ruimte te verduisteren en zorgt voor privacy. Naast dat een gordijn deze functie heeft wil je uiteraard ook dat het een verrijking is voor het interieur van de ruimte. Een verduisterend gordijn heeft een dichte en dikke structuur en is vrijwel 100% licht- en zichtdicht. We hebben een ruim aanbod in stoffen, motieven en mogelijkheden, zodat jouw verduisterende gordijn perfect aansluit op jouw interieur. Er is dus altijd wel een gordijn wat passend is.

Vaak worden overgordijnen gekozen voor de slaapkamer, vanwege de verduisterende werking. Ze kunnen een slaapkamer neutraliseren of juist opfleuren. Ook is een verduisterend gordijn ideaal om bijvoorbeeld een deur voor een kast te vervangen door een verduisterend gordijn. Een kastgordijn als het ware.

Verduisterende gordijnen
Dim-out gordijnen

Dim-out gordijnen

Een dim-out gordijn is een gordijn met verduisterende eigenschappen. Ze houden het licht voor het grootste gedeelte buiten, maar zijn niet 100% verduisterend. Deze gordijnen zijn zeer geschikt voor een ruimte waar je veel privacy wenst en zoveel mogelijk licht buiten wilt houden, maar 100% verduisterend niet nodig is.

Inbetween gordijnen

Als je op zoek bent naar gordijnen die tussen verduisterende gordijnen en vitrage in zitten dan kom je uit bij inbetween gordijnen. Een inbetween, ook wel lichtdoorlatende gordijnen genoemd, is net wat dikker dan vitrage, maar dunner dan een overgordijn. Dit type gordijn filtert het daglicht en zorgt voor meer privacy in een ruimte. Vaak wordt een lichtdoorlatend gordijn gebruik in combinatie met andere raamdecoratie, bijvoorbeeld met jaloezieën. Hierbij worden vaak de jaloezieën in de dag en de inbetween op de dag geplaatst.

Inbetween gordijnen
Vitrage

Vitrage

Vitrage, ook wel glasgordijn genoemd, heeft over het algemeen het doel om de inkijk in een ruimte te beperken. Door de dunne en transparante stof laat dit type gordijn nog wel voldoende daglicht door om een ruimte te verlichten. Zodoende heb je het voordeel van daglicht en voldoende privacy.

Behalve de functie van vitrage kan het ook een mooie toevoeging zijn aan je interieur. Waar voorheen vaak enkel witte vitrage te verkrijgen was, zijn er nu meer mogelijkheden op het gebied van gekleurde vitrage. Zo hebben we verschillende effen kleuren vitrage waarmee je je ruimte kunt verrijken.

Populaire producten

Praktische eigenschappen

Naast dat een gordijn een verrijking kan zijn voor een ruimte heeft een gordijn ook fijne bijkomende praktische eigenschappen:

Isolerend (warmtewerend)

Isolerend (warmtewerend)

Een gordijn heeft een isolerende werking. Door een gordijn volledig te sluiten ontstaat er een stilstaande laag lucht tussen het raam en het gordijn, wat isoleert. Vaak hebben verduisterende gordijnen vanwege de stofdikte een betere isolerende werking. Hiernaast hebben een aantal gordijnen uit zichzelf een isolerende of warmtewerende werking.

Geluiddempend

Geluiddempend

Gordijnen kunnen in een ruimte voor een verbeterde akoestiek zorgen. Als je last hebt van een galm in huis dan zijn geluidswerende gordijnen de perfecte oplossing. Ook voor geluid van buiten kan een gordijn geluidswerend werken.

Gordijnen kopen bij ilumio

 • Gratis kleurstalen
 • Uit eigen fabriek
 • Altijd verzekerd tegen meetfoutjes
 • 5 jaar garantie

Stoffen en kleuren

Binnen gordijnen is er een ruime keuze aan stoffen en verschillende kleuren. Zo kun je kiezen uit verschillende transparanties: verduisterende gordijnen, inbetweens en vitrage. Alle gordijnen van ilumio worden geleverd met een dubbele plooi. We hebben dus diverse soorten gordijnen:

Onze gordijnen kunnen bestaan uit verschillende stoffen. Zo hebben we gordijnstoffen van 100% Polyester, 100% katoen en 100% linnen, maar ook gordijnstoffen die bestaan uit meerdere stofsoorten. Bij al onze producten is de stofsamenstelling te vinden bij de productkenmerken.

De verschillende transparanties (verduisterend, inbetween en vitrage) komen over het algemeen door de dikte van de stof. Een vitrage bestaat uit dunne stof, inbetweens uit dikkere stof en verduisterende gordijnen zijn het dikst.

Alle gordijnen van ilumio worden op maat afgeleverd. Ze zijn dus afgewerkt inclusief zijnaden, onderzoom of loodveter en plooien. Dit betekent dus dat je zelf niks meer hoeft te doen behalve de gordijnen op te hangen.

Bij het vervoeren van de gordijnen kan het voorkomen dat er wat vouwen ontstaan. Deze trekken vaak vanzelf weg als je het gordijn uithangt. Indien dat niet het geval is, neem dan even contact op met onze klantenservice.

Veelgestelde vragen

 1. Bij het kiezen van gordijnen moet je goed letten op de hoeveelheid licht die je in een ruimte wilt. Je kunt kiezen uit verduisterende, lichtdoorlatende of transparante gordijnen. Verduisterend is ideaal voor de slaapkamer, waar je in de woonkamer eerder zult kiezen voor lichtdoorlatende gordijnen.
 2. Je vindt bij ilumio een ruime selectie aan kleuren en transparanties. Kies je voor grijze, zwarte of witte gordijnen? Wil je iets uitsprekenders of juist natuurlijke kleuren? Er is altijd wel een kleur die past in jouw interieur!
 3. In onze collectie vind je verduisterende, lichtdoorlatende of vitrage gordijnen. De verschillende transparanties komen over het algemeen door de dikte van de stof. Een vitrage bestaat uit dunne stof, inbetweens uit dikkere stof en verduisterende gordijnen zijn het dikst.
Gordijnen opmeten en ophangen

Gordijnen opmeten en ophangen

Het opmeten van gordijnen is redelijk eenvoudig, al is het wel belangrijk dat je goed meet. Je wilt natuurlijk niet dat je gordijn te kort of niet breed genoeg is.

Het ophangen van de gordijnen is ook eenvoudig. Al onze gordijnen worden geleverd met verstelbare haakjes. Daardoor kun je de hoogte nog iets bijstellen, voor als je bijvoorbeeld een raamkozijn, plafond of vloer hebt wat niet overal even hoog is. Deze haakjes kun je eenvoudig bevestigen aan de rails.

Gordijnen wassen

Gordijnen wassen

Je wil natuurlijk dat je gordijnen zo lang mogelijk mooi blijven en daarom zullen ze af en toe gereinigd moeten worden. We raden je aan om je gordijnen door een specialist (vaak een stomerij) te laten reinigen. Je kunt het ook zelf doen, let dan vooral op het waslabel of bekijk onze wasinstructies.

5 jaar garantie

Doordat al onze gordijnen op maat worden gemaakt van de beste stoffen, kunnen wij een standaardgarantie geven van 5 jaar op jouw gordijn. Dan weet je dus zeker dat je nog lang kunt genieten van jouw nieuwe gordijn.

Gordijnen op maat

Het is erg belangrijk dat gordijnen goed voor jouw kozijn passen. Om deze reden worden alle gordijnen van ilumio op maat geleverd. Zo past deze perfect in jouw interieur en is het gordijn niet te kort is of te lang. Kom je er niet uit? We helpen je graag! Neem contact op met onze klantenservice voor al je vragen.

Gratis kleurstalen

Gratis kleurstalen

Vraag gratis kleurstalen aan en kom er achter wat voor effect de kleur, het materiaal en de transparantie heeft op jouw interieur.

Klanten beoordelen ons met een 9

Klanten beoordelen ons met een 9

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9. Benieuwd naar hoe zij ilumio ervaren? Bekijk dan onze reviews op de Kiyoh pagina.

Blogs & inspiratie