Sinterklaas & raamdecoratie: 3 redenen waarom dit geen gekke combinatie is!

Nu de dagen korter worden en de temperatuur steeds verder daalt, begint het bij de meeste mensen al te kriebelen: het gevoel van de feestdagen. Voordat we toe zijn aan Kerstmis en Oud & Nieuw vieren we 5 december het Sinterklaasfeest: gezellig! 

 

Als je aan Sinterklaas denkt, denk je waarschijnlijk aan cadeau’s, liedjes en strooigoed, en zeker niet aan raamdecoratie. Toch vormen Sinterklaas en raamdecoratie een minder gekke combinatie dan je denkt. De juiste raamdecoratie kan pakjesavond namelijk veiliger, schoner en spannender maken. Ja ja, het is waar! 

1. Kindveiligheid

1. Kindveiligheid

Laten we met het belangrijkste punt beginnen: de kindveiligheid. Sinterklaas is in essentie een kinderfeest en alhoewel je je kinderen een leuke avond wil bezorgen, mag hun veiligheid uiteraard nooit in geding komen.

Kleine kinderen zijn enorm nieuwsgierig. Ze willen alles spelenderwijs proberen en ontdekken en zien daar de gevaren niet altijd van in.

Ook raamdecoratie kan aantrekkelijk speelgoed zijn, zo kunnen bedieningskoorden een verstikkingsgevaar vormen voor kleine kinderen.
 

Daarom is het belangrijk dat je raamdecoratie in huis haalt die voldoet aan de strenge veiligheidsnormen van de Europese Unie. De raamdecoratie van ilumio voldoet aan de nieuwste EU-normen.

Dat houdt in dat wij bij het leveren en bevestigen van de raamdecoratie o.a. rekening houden met de maximaal toegestane lengte van het bedieningskoord.

Hierdoor minimaliseer je de kans op verstikkingsgevaar voor de allerkleinsten en kun je met een gerust hart Sinterklaas vieren.  

2. Makkelijk schoonmaken

Alhoewel het Sinterklaasfeest enorm gezellig en leuk is, blijf je altijd achter met een flinke rommel. Van strooigoed wat door de kamer is gegooid tot cadeaupapier wat klakkeloos is neergegooid nadat het cadeau is uitgepakt.

6 december staat dan ook vaak in de teken van een grote opruimbeurt. Gelukkig kun je het jezelf gemakkelijk maken door raamdecoratie op te hangen die je binnen no-time schoon hebt.
 

De raamdecoratie van ilumio is eenvoudig in onderhoud. Kies bijvoorbeeld voor stijlvolle pvc jaloezieën. Behalve dat ze er goed uitzien en je ruimte een uniek karakter geven, zijn ze ook nog eens gemakkelijk schoon te maken.

Ga simpelweg met een droge en/of vochtige doek over de lamellen, en je raamdecoratie is weer als nieuw.

Hetzelfde geldt voor onze polyester rolgordijnen, die je simpelweg af kunt nemen met een vochtige doek. Zo is die Sinterklaas-schoonmaak zo geklaard en houd je je huis lekker fris. 

3. Een extra grote verrassing

Dat de raamdecoratie van ilumio eenvoudig schoon te maken is, is vooral leuk voor papa en mama. Met de juiste raambekleding doe je echter ook je kinderen een plezier op pakjesavond.

Er is namelijk een bepaald soort gordijn waarmee je het bezoek van Sint en Piet nóg spannender kunt maken...ja, echt waar! 

 

We hebben het dan over plisségordijnen met een top down bottom up functie. Van deze gordijnen kun je zowel de bovenkant naar beneden bewegen, als de onderkant naar boven bewegen. Deze functie is perfect om extra spanning te geven aan de komst van Sint en Piet.

 

Laat bijvoorbeeld alleen de onderkant van het gordijn open, zodat de kinderen de pieten voorbij zien lopen of het snoepgoed op de grond zien liggen. Aan de andere kant kun je ook alleen de bovenkant van het gordijn een stukje naar beneden bewegen, zodat je de mijter en staf van Sinterklaas voorbij ziet lopen.

Met top down bottom up plisségordijnen kun je het heerlijk avondje dus spannend en origineel maken.

3. Een extra grote verrassing

Raamdecoratie kopen voor de feestdagen

De combinatie van Sinterklaas en raamdecoratie is dus zo vreemd nog niet. Of het je nu te doen is om de kindveiligheid, het schoonmaakgemak of het extra verrassingseffect: Met de juiste raamdecoratie maak je het Sinterklaasfeest nog leuker.

Ben jij ook toe aan nieuwe raambekleding? Zet dan de raamdecoratie van ilumio op je verlanglijstje.

 

In onze webshop vind je een ruim aanbod aan raamdecoratie; van top down bottom up plisségordijnen tot houten jaloezieën en meer. Uiteraard voldoen alle ilumio producten aan de huidige EU-normen, de veiligheid van je kinderen zal dus optimaal blijven.

Bekijk gratis e-magazine

Bekijk gratis e-magazine

Ben je benieuwd welke mogelijkheden de raamdecoratie van ilumio jou kunnen bieden? 
Bekijk dan ons gratis e-magazine en laat je inspireren.
Gratis kleurstalen voor jouw ramen

Gratis kleurstalen voor jouw ramen

Nu dat je de belangrijkste voordelen hebt ontdekt van veilige en mooie raamdecoratie, kan je zelf de stoffen gaan ervaren  thuis. Kies uit je favoriete kleuren en type raamdecoratie om van jou huis je thuis te maken. Houd de kleurenstaaltjes bij het raam om het effect van het licht te bekijken en vergelijk het met de verschillende kleuren meubels in jouw huis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ilumio verzamelt je e-mailadres om onze nieuwsbrief te sturen. Je heeft het recht om deze gegevens in te zien, te corrigeren en er bezwaar tegen te maken. Voor meer informatie over je rechten klik hier.

Tess
Bekijk alle blogs