De voordelen van houten jaloezieën in jouw woonkamer!

Houten jaloezieën maken in een handomdraai van je huis een knus en intiem thuis. De woonkamer is het hart van je huis waar je samenkomt met je gezin en waar je jouw gasten ontvangt. Om een perfecte warme sfeer te creëren in de woonkamer zijn houten horizontale jaloezieën een goed begin! In deze blog vertellen we je alles wat je moet weten over houten jaloezieën en de voordelen ervan.

Horizontale houten jaloezieën: een toevoeging aan elke stijl

Horizontale houten jaloezieën: een toevoeging aan elke stijl

Houten jaloezieën zijn simpelweg prachtig en omdat ze van hout zijn gemaakt zijn ze heel makkelijk te combineren. Of je nu een urban, industriële of warme interieurstijl hebt, houten jaloezieën zijn een prachtige toevoeging. Is raamdecoratie die bij zoveel verschillende stijlen past dan niet te basic? Absoluut niet!

Horizontale houten jaloezieën zijn juist heel veelzijdig. De natuurlijke schoonheid van hout voegt een warme uitstraling toe aan het interieur. Bij veel woonkamerstijlen kun je dus houten jaloezieën gebruiken om het plaatje compleet te maken. 

Bij ilumio verkopen wij houten jaloezieën in vijf neutrale en natuurlijke kleuren: bruine houten jaloezieënzwarte houten jaloezieënbeige houten jaloezieëngrijze houten jaloezieën en witte houten jaloezieën.

Deze kleuren zijn gemakkelijk te combineren met oneindig veel andere kleuren en sferen, waardoor je geen rekening hoeft te houden met een specifiek kleurenpalet of de perfecte kleurmatch met de rest van je interieur.

Houten jaloezieën zorgen voor een warme en gezellige sfeer in huis

Er gaat niets boven echt hout in huis. Het materiaal hout straalt van nature warmte uit en is dus perfect als je op zoek bent naar een knus, huiselijk en gezellige interieur. Geen zorgen als je bijvoorbeeld een industrieel interieur hebt: hout is alsnog een slimme keuze.

Met horizontale houten jaloezieën kun je namelijk warmte toevoegen zonder afbreuk te doen aan de rauwe uitstraling. Sterker nog, de structuur van hout gaat daar juist goed mee samen. 

Heb je al een interieur met een warme stijl? Doordat hout een subtiel en natuurlijk materiaal is, is het nooit te opvallend of te veel. Hout heeft ook een robuuste kant.

De uitstraling van het hout mengt met de rest van je meubilair en interieur. Zo blijft de inrichting van je huis in balans.

Knusheid betekent ook dat je af en toe privacy wilt. Ook dan zijn houten jaloezieën ideaal. De lamellen van 50 millimeter breed sluiten namelijk perfect op elkaar aan wanneer de jaloezieën gesloten worden. Zo kun je je even helemaal afsluiten van de buitenwereld en hoef je niet bang te zijn dat mensen naar binnen kijken.

Houten horizontale jaloezieën voor optimaal comfort

Naast een warme uitstraling hebben houten jaloezieën nog meer voordelen te bieden. Houten lamellen zijn ook goed in het weren van licht. Je kunt ze zo ver open of dicht doen als je zelf wilt, waarmee je zelf de lichtinval in je woonkamer bepaalt. Doordat het licht op de horizontale houten lamellen valt, komt het wat zachter binnen. Dat staat rustig en vredig. Heerlijk!

Bovendien zijn houten jaloezieën eenvoudig te onderhouden. Met een stofdoek of plumeau maak je de houten lamellen in een handomdraai stofvrij. En hebben ze een grote schoonmaakbeurt nodig? Dan volstaat poetsen met een bevochtigde doek. Horizontale houten lamellen zijn een goede investering voor elke knusse huiskamer. Door het eenvoudige onderhoud en de kracht van het materiaal gaan ze jarenlang mee!

Houten horizontale jaloezieën voor optimaal comfort

Houten jaloezieën makkelijk op maat laten maken door ilumio

Houten jaloezieën zijn dus de perfecte aanvulling voor elke knusse huiskamer. Ze hebben een prachtige, natuurlijke uitstraling en zijn eindeloos personaliseerbaar, waardoor ze in elke inrichting tot hun recht komen.

In de webshop van ilumio vind je een uitgebreid aanbod van houten jaloezieën. Al onze houten jaloezieën zijn gemaakt van de hoogste kwaliteit lindenhout en worden altijd op maat gemaakt. Ook op jouw ramen passen dus houten jaloezieën. Weten wat de mogelijkheden zijn? Kijk dan rond in onze webshop of vraag het gratis e-magazine aan.  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ilumio verzamelt je e-mailadres om onze nieuwsbrief te sturen. Je heeft het recht om deze gegevens in te zien, te corrigeren en er bezwaar tegen te maken. Voor meer informatie over je rechten klik hier.

Tess
Bekijk alle blogs