Verduisterende gordijnen op maat

Ze zijn bijna onmisbaar in de slaapkamer: verduisterende gordijnen, ook wel overgordijnen, blackout gordijnen, verduisteringsgordijnen of lichtdichte gordijnen genoemd. Met dit soort raamdecoratie kun je je slaapkamer volledig verduisteren en daardoor fijn wakker worden na een goede nachtrust. Bij ilumio hebben we een groot aanbod zonwerende gordijnen, waardoor er altijd een gordijn is wat zowel verduistert is als dat het goed in het interieur van je slaapkamer past.

TE VEEL KEUZE?

Wij helpen je in 3 stappen jouw raamdecoratie te vinden

Help mij kiezen >
Grijze verduisterende gordijnen

Grijze verduisterende gordijnen

 • Op maat gemaakt
 • 100% verduisterend
 • Verrijking van je interieur
Blauwe verduisterende gordijnen

Blauwe verduisterende gordijnen

 • Hoogwaardige kwaliteit
 • Ideaal voor de slaapkamer
 • 5 jaar garantie
Alle verduisterende gordijnen

Alle verduisterende gordijnen

 • Op maat gemaakt
 • 100% verduisterend
 • 5 jaar garantie
Gratis advies aan huis

Gratis advies aan huis

 • Gratis en vrijblijvende afspraak bij jou thuis
 • Persoonlijk plan voor je nieuwe raambekleding
 • Inclusief inmeten

Populaire producten

Houd licht en warmte buiten

Houd licht en warmte buiten

Een verduisterend gordijn heeft twee belangrijke functies: het buitenhouden van licht en warmte. Deze isolerende werking is vooral in de zomer belangrijk, als het tot laat licht blijft en erg warm is buiten. Een goed gordijn zorgt ervoor dat de slaapkamer volledig verduisterd is en dat de warmte van buiten niet naar binnen komt. Met een verduisterend ofwel lichtdicht gordijn kun je dus ook in de zomer perfect genieten van een goede nachtrust.

Bekijk ook andere raamdecoratie die warmtewerend of isolerend is op deze pagina.

Privacy

Door het verduisterende effect van het gordijn kun je door middel van verlichting binnen een sfeer creëren die naar je eigen wens is. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om het verduisterende gordijn in de woonkamer op te hangen, zodat je geen last hebt van zonlicht als je televisie wilt kijken of aan het computeren bent.

Naast dat er geen licht naar binnen kan komen, gaat er door het verduisterende gordijn ook geen licht naar buiten. Zo kunnen mensen buiten niet zien of er licht brand of wat er binnen gebeurt en heb je dus volledige privacy.

Privacy

Stoffen

De stof van een verduisterend gordijn is door de dichtheid van het weefsel en de coating aan de achterkant verduisterend. Qua verduisterende stoffen hebben we diverse mogelijkheden. Zo hebben we 100% polyester, maar ook van een mix tussen polyester en katoen of een mix van polyester met 4 andere soorten stof. Wij vinden het belangrijk dat onze stoffen van de hoogste kwaliteit zijn. Zo kun je altijd kiezen voor een stof die jij fijn vindt aanvoelen en die ook nog eens kwalitatief zeer goed is.

Kant-en-klare verduisterende gordijnen

De kant-en-klare verduisterende gordijnen van ilumio zijn precies dat, kant-en-klaar. Wanneer de gordijnen geleverd zijn hoef je niks meer te doen, behalve de gordijnen ophangen. Door de standaard maten van kant-en-klaar gordijnen is het een goedkope optie, zonder op kwaliteit te korten.

Verduisterende gordijnen kopen bij ilumio

Verduisterende gordijnen kopen bij ilumio

Het is belangrijk dat een verduisterend gordijn goed voor het raam past om het licht volledig buiten te sluiten. Om deze reden zijn onze gordijnen altijd volledig op maat gemaakt. Bij ons kun je dus je raam verduisteren zoals jij het wilt en perfect op maat gemaakt.

Overgordijnen

Verduisterende gordijnen worden ook wel overgordijnen genoemd. In het verleden werden deze zogenoemde overgordijnen vaak gebruikt in combinatie met vitrage welke standaard voor het raam hing. Uiteraard is het nog steeds mogelijk om met een overgordijn en vitrage een mooie combinatie te hebben waarbij je de voordelen hebt van de twee typen gordijnen. Overdag heb je mooi licht naar binnen, maar is er toch geen volledige inkijk. ’s Avonds kun je dan door het verduisterende overgordijn de ruimte verduisteren en is er geen inkijk in de ruimte.

Keuze in kleuren

De verduisterende rolgordijnen van ilumio komen in verschillende kleuren en types. Zo vind je voor ieder interieur een passend gordijn. Ook voor lichtere interieurs zijn er geschikte varianten. Reden hiervoor is dat deze gordijnen niet per se donker van kleur zijn. Door de voering in het gordijn kunnen ook lichter gekleurde gordijnen verduisterend zijn.

Ben je benieuwd in hoe een verduisterend gordijn in jouw interieur zou passen? Vraag dan de gratis kleurstalen aan. Door deze voor het raam te houden kun je goed zien hoe verduisterend de stof is en met de kleurstalen kun je uiteraard goed zien hoe de stof binnen de rest van je huis past.

Keuze in kleuren

Sfeer met verduisteringsgordijnen

Waar voorheen gordijnen puur functioneel worden gebruikt, is iedereen er tegenwoordig steeds meer van bewust dat gordijnen een sfeer kunnen maken of juist een neutrale sfeer kunnen creëren in een kamer. Daarom is het belangrijk dat je de juiste gordijnen uitzoekt. Al onze verduisterende gordijnen zijn van de hoogste kwaliteit en worden op maat gemaakt. Je hoeft dus enkel de juiste kleur stof te kiezen om de sfeer in jouw kamer te verbeteren!

Veelgestelde vragen

 1. Een verduisterend gordijn heeft twee belangrijke functies: het buitenhouden van licht en warmte. Dit is vooral in de zomer belangrijk, als het tot laat licht blijft en erg warm is buiten. Een goed gordijn zorgt ervoor dat de slaapkamer volledig verduisterd is en dat de warmte van buiten niet naar binnen komt. Met een verduisterend ofwel lichtdicht gordijn kun je dus ook in de zomer perfect genieten van een goede nachtrust.
 2. Als je lang van je verduisterende gordijnen wilt genieten, dan is het belangrijk dat je ze goed onderhoudt. Dit kun je doen door de gordijnen te wassen. Dit is echter niet bij alle verduisterende gordijnen mogelijk. Let daarom goed op het waslabel op het gordijn.
  Als je het echt goed wilt laten doen, dan kan je natuurlijk altijd je verduisterende gordijn laten reinigen bij een professional, zoals een stomerij.
 3. Kijk eens bij de volgende kleuren die we aanbieden:

Verduisterende gordijnen wassen

Als je lang van je gordijnen wilt genieten, dan is het belangrijk dat je ze goed onderhoud. Dit kun je doen door de gordijnen te wassen. Dit is echter niet bij alle gordijnen mogelijk. Let daarom goed op het waslabel op het gordijn.

Als je het echt goed wilt laten doen, dan kan je natuurlijk altijd je gordijn laten reinigen bij een professional, zoals een stomerij.

Gratis kleurstalen

Gratis kleurstalen

Vraag gratis kleurstalen aan en kom er achter wat voor effect de kleur, het materiaal en de transparantie heeft op jouw interieur.

Klanten beoordelen ons met een 9

Klanten beoordelen ons met een 9

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9. Benieuwd naar hoe zij ilumio ervaren? Bekijk dan onze reviews op de Kiyoh pagina.

Blogs & inspiratie