4 tips om een kinderkamer schoolklaar te maken

Hebben je kinderen voor de zomervakantie een tijdje thuis gezeten, doordat de scholen dichtwaren in verband met corona? Gelukkig mogen ze nu weer naar school! Maar we hebben dit jaar wel gezien dat dingen soms anders gaan dan verwacht… Daarom is het goed om voorbereid te zijn op onverwachte situaties! Dus maak de slaapkamer van je kinderen schoolklaar, zodat zij altijd goed thuis kunnen leren en werken. Met deze 4 tips zorg jij voor een kinderkamer die schoolklaar is!

De juiste spulletjes

De juiste spulletjes

Misschien heb je je kind meestal beneden aan de keukentafel zitten met huiswerk. Dit kan prettig zijn, maar dit kan ook voor irritatie en weinig vrijheid en motivatie zorgen. Daarom is het schoolklaar maken van de kamer van je kind helemaal geen slecht idee!

Het eerste en het belangrijkste waar je rekening mee moet houden, is dat je kind de juiste spulletjes heeft om goed thuis te kunnen leren. Zo is een bureau met een fijne stoel onmisbaar. Ook een bureaulamp en schoolartikelen, zoals een gevulde etui en voldoende schriften of kladblaadjes zijn handig.

Voorkom afleiding (en beeldschermspiegeling)

Voorkom afleiding van buiten door geschikte raamdecoratie te kiezen. Aangezien de kamer zowel voor het slapen als voor het maken van schoolwerk is bedoeld, is het handig om raamdecoratie te kiezen dat verduisterend is, maar waarbij tegelijkertijd ook voldoende licht binnenvalt. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om verduisterende raamdecoratie te combineren met transparante raamdecoratie. Dit is niet alleen heel handig, maar ook nog eens stijlvol! Zo kun je overdag de felle zonnestralen tegenhouden en hou je afleiding van buitenaf uit de kamer. Vervolgens maak je ’s avonds gebruik van verduisterende raamdecoratie, zodat je kind een goede nachtrust krijgt.

Combineer bijvoorbeeld verduisterende gordijnen met mooie houten jaloezieën of pvc jaloezieën!

Bovendien werken steeds meer scholen tegenwoordig met tablets. Iets wat erg vervelend kan zijn, is beeldschermspiegeling, waarbij zonlicht ervoor zorgt dat je het scherm niet meer goed ziet. Met behulp van raamdecoratie voorkom je dit, waardoor je kind altijd goed aan het werk kan op de tablet!

Voorkom afleiding (en beeldschermspiegeling)
Houd de kamer warm of koel

Houd de kamer warm of koel

Vaak merk je vooral in de slaapkamer de warme of koude temperaturen die zich buiten afspelen. Zorg er dus voor dat je kind in de zomerperiode lekker koel kan werken en in de winterperiode juist lekker warm. Wist je dat bepaalde soorten raamdecoratie een isolerende functie hebben, waardoor ze dus warmte of kou buiten de deur kunnen houden? Vooral plisségordijnen zijn perfect op dit gebied! Plisségordijnen zijn gemaakt van twee lagen stof die kruislings over elkaar heen liggen, waardoor er een honingraatstructuur ontstaat. Tussen deze twee stoflagen blijft de lucht stilstaan, waardoor een kamer koel of warm blijft. Je zou ook kunnen kiezen voor gordijnen in de kinderkamer.

Zorg voor orde

Zorg tenslotte voor rust en orde in de slaapkamer, zodat je kind niet telkens wordt afgeleid. Doe speelgoed en andere soorten afleiding in dozen en zet deze onder het bed of in een kast, zodat je kind dit niet steeds ziet en de neiging heeft andere dingen te gaan doen. Ook zorgt een opgeruimde kamer voor rust en een betere concentratie en ziet het er natuurlijk heel netjes uit. Win win dus!

Zorg voor orde

Raamdecoratie van ilumio

Een fijne kamer voor je kind waar hij of zij met school bezig kan, creëer je met de praktische en trendy raamdecoratie van ilumio. Breng kleur in de kamer door voor lavendel paarse gordijnen te gaan of kies voor een neutrale kleur. Neem een kijkje in onze webshop voor meer informatie en inspiratie!

Tess
Bekijk alle blogs