2019 interieurtrends: Deze 4 gordijnen passen erbij!

Zoals elk jaar zijn er ook in 2019 weer genoeg interieurtrends te ontdekken. Vier van de grootste trends dit jaar hebben betrekking op kleuren. Warme kleuren, aardse tinten, opvallende, en metallic kleuren zul je dit jaar namelijk steeds vaker zien.

Nu is het natuurlijk geen vereiste om met elke trend mee te bewegen, maar wanneer je op zoek bent naar nieuwe raamdecoratie is er niets mis mee om met de tijd mee te gaan. Daarom zetten wij de gordijnen die het beste op de interieurtrends van 2019 aansluiten op een rijtje. 

Warme kleuren

Warme kleuren

Een van de meest prominente trends dit jaar zijn warme kleuren. Muren, bankstellen, kussens; overal zie je warme kleuren terugkomen. Ook veel raamdecoratie ziet er geweldig uit in kleuren zoals okergeel en diep oranje. Een van de meest trendy gordijnen van dit moment is dan ook dit okergele, verduisterende gordijn.

Aangezien dit verduisterende gordijnen zijn, komt de okergele kleur nog beter naar voren. Daarnaast zorgen verduisterende gordijnen voor een knus effect, genoeg privacy en een uitstekend isolerend effect. Met deze gordijnen ga je dus niet alleen met de tijd mee, je geniet ook van de tijdloze voordelen van verduisterende raamdecoratie.

Aardse tinten

Weet je waarmee je warme kleuren zoals geel en oranje perfect mee kan combineren? Aardse tinten! Het is dan ook niet gek dat ook aardse kleuren in 2019 de trend vormen. Gelukkig kun je ook deze trend perfect integreren in je interieur. Kies bijvoorbeeld deze donkerbruine vitrage gordijnen.

Deze gordijnen kun je perfect combineren met andere raamdecoratie-producten voor extra privacy. Zo kun je op zonnige dagen je andere gordijnen opendoen om het licht binnen te laten, terwijl de vitrage je privacy beschermt. Combineer de vitrage met moderne plissés, warme houten jaloezieën, of natuurlijk een geel gordijn.

Aardse tinten
Opvallende kleuren

Opvallende kleuren

Je kunt met warme en aardse tinten je inrichting helemaal samen binden. Raamdecoratie mag soms echter ook in het oog springen. Dit jaar hoef je dan ook niet bang te zijn om opvallende kleuren te gebruiken, ze zijn weer helemaal in. Maak bijvoorbeeld een statement met inbetween gordijnen in een unieke kleur, zoals jade groen. Deze zijn prachtig te combineren met tropische planten en een botanisch industriële sfeer. Daarmee zul je je gasten gegarandeerd versteld doen staan.

Of kies voor vintage blauwe gordijnen, deze zijn verduisterend waardoor de kleur nog meer in het oog sprint. Het vintage blauw komt het beste tot z’n recht in een scandinavische inrichting, maar wees niet bang om te experimenteren. Opvallende kleuren kunnen best spannend zijn.

Metallic

Als je opvallende kleuren al spannend vond, maak je dan maar klaar voor metallic raamdecoratie. Staal, zilver en andere metallic kleuren zijn namelijk de vierde interieurtrend van 2019. Dit kun je perfect terug laten komen met accessoires, maar er is ook genoeg metallic raamdecoratie om uit te kiezen. Spannend, maar indien goed toegepast zorgt het voor een geweldig effect.

Ga bijvoorbeeld voor een staalgrijs vitrage. Deze is transparant, waardoor de metallic kleur niet enorm veel opvalt. Toch zorgt het voor een moderne uitstraling. Bovendien is een vitrage - zoals we al zeiden - goed te combineren met andere raamdecoratie.

Metallic

Trendy gordijnen van ilumio

Er zijn dus weer genoeg interieurtrends om uit te kiezen in 2019. Zoals je hebt kunnen lezen gaan de trends dit jaar alle kanten op; van opvallende kleuren tot aardse tinten. Je hebt dus alle ruimte om je eigen smaak en stijl de vrije loop te laten. Wees bovendien niet bang om verder te kijken dan de trends van dit jaar, er zijn nog genoeg andere, tijdloze opties als het gaat om raamdecoratie.

In onze webshop vind je een ruim assortiment aan gordijnen en andere raamdecoratie. Of je nu gaat voor een trendy staalgrijs vitrage, een hippe kleur of een tijdloze stijl; bij ilumio vind je de raamdecoratie die perfect bij jou past.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ilumio verzamelt je e-mailadres om onze nieuwsbrief te sturen. Je heeft het recht om deze gegevens in te zien, te corrigeren en er bezwaar tegen te maken. Voor meer informatie over je rechten klik hier.

Tess
Bekijk alle blogs