Gordijnen in de mooiste kleuren

Gordijnen zijn er in eindeloos veel verschillende kleuren. Van licht tot donker en van subtiel tot opvallend. Er is voor elk interieur en voor elke smaak dus wel een geschikte kleur gordijn te vinden. Maar wat zijn nou de mooiste kleuren voor je gordijnen?

In deze blog geven we je tips en inspiratie over hoe je met verschillende kleuren gordijnen je interieur kan complimenteren en opfrissen. Of je nu op zoek bent naar een luchtige inrichting, een modern interieur of een natuurlijke sfeer in huis: met de juiste kleur gordijn ben je al een heel eind op weg.  

Witte gordijnen

Witte gordijnen

Witte gordijnen zorgen voor een prachtige neutrale basis voor je interieur. Met witte gordijnen kun je echt alle kanten op. Zo kun je met witte vitrages een heerlijk luchtige sfeer creëren, zeker als je het combineert met witte muren en een lichte houten vloer. Met wat details in pastelkleuren maak je je inrichting helemaal af. Aan de andere kant kun je met witte plisségordijnen, strakke meubels en metalen details een strak, modern interieur realiseren.

Gordijnen in grijstinten

Met wit kun je veel kanten op, maar grijs is nog veelzijdiger. Dat is voornamelijk te danken aan de enorme variatie grijstinten die er te vinden is. Van lichtgrijs en zilvergrijs, tot antraciet en grafietgrijs. Eigenlijk kun je met grijs bijna alles. Klassiek, modern, industrieel, vintage, landelijk of natuurlijk. Combineer een lichtgrijs gordijn bijvoorbeeld met een natuurlijk interieur vol met groen en hout.

Gordijnen in grijstinten
Zwarte gordijnen

Zwarte gordijnen

Met grijze gordijnen kun je al een vrij donkere sfeer creëren, maar als je voor echt donker wilt gaan, moet je natuurlijk voor zwarte gordijnen kiezen. Zwarte gordijnen zijn, evenals witte gordijnen, perfect voor een modern interieur. Houd je van grote contrasten en een minimalistische inrichting? Dan zijn zwarte gordijnen perfect. Richt je huis bijvoorbeeld in met zwart-witte meubels en laat af en toe een beetje kleur toe in je decoraties. Dan heb je al snel een uniek en uitgesproken inrichting.

Gordijnen in natuurlijke kleuren

Zwart, wit en grijs zijn allemaal erg neutrale kleuren die met veel verschillende soorten inrichtingen te combineren zijn. Maar waarom zou je altijd voor de veilige optie gaan? Met gordijnen in natuurlijke kleuren zorg je al voor een veel meer specifieke uitstraling in je ruimte. Uiteraard gaan kleuren zoals beige, bruin en groen het beste samen met een inrichting vol natuurlijke elementen. Kies bijvoorbeeld voor een mosgroen gordijn in een ruimte vol met hout, beige en natuurlijke stoffen. Combineer het met een leren bank, of een wollen kleed. Zo haal je de natuur met gemak in huis!  

Gordijnen in natuurlijke kleuren
Gordijnen in opvallende kleuren

Gordijnen in opvallende kleuren

Dan zijn er tenslotte nog de opvallende kleuren, kleuren waarmee je echt een statement kunt maken of je persoonlijke smaak ultiem tot uiting kan laten komen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mosterdgeel gordijn, een blauw plisségordijn, of een paars rolgordijn. Als je deze opvallende kleuren optimaal tot hun recht wilt laten komen, zorg je ervoor dat je kleur af en toe terug laat komen in je inrichting. Bijvoorbeeld met een rood sierkussen op de bank, of een schilderij met veel rood erin. Zo maak je een kleurrijk interieur zonder dat het te druk in huis wordt.

Gordijnen kopen bij ilumio

Sereen wit, veelzijdig grijs, modern zwart, iets natuurlijks of iets totaal anders: wat voor kleur je ook wilt, je vindt het bij ilumio. In onze webshop vind je een kleurrijk aanbod aan raamdecoratie. De keuze is eindeloos, dus kijk gerust even rond op onze website of laat je inspireren door ons gratis e-magazine.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ilumio verzamelt je e-mailadres om onze nieuwsbrief te sturen. Je heeft het recht om deze gegevens in te zien, te corrigeren en er bezwaar tegen te maken. Voor meer informatie over je rechten klik hier.

Tess
Bekijk alle blogs