Woontrends in 2021

Het einde van 2020 is in zicht en dat betekent dat het tijd is om alvast vooruit te kijken naar de trends van 2021. Na zo’n bewogen jaar waarin we allemaal veel tijd thuis hebben doorgebracht, hebben we gemerkt hoe een belangrijke basis je huis is. Met de woontrends van 2021 proberen we je op weg te helpen om van jouw huis een thuis te maken. In deze blog focussen we ons op kleuren en materialen.

Kleuren

Kleur van het jaar 2021

Kleur van het jaar 2021

Zoals ieder jaar roept Flexa één kleur uit tot kleur van het jaar. Deze keer hebben zij de kleur Brave Ground uitgeroepen tot kleur van het jaar 2021. Het is een warme neutrale bruintint die de rest van de kleuren in je woning zou laten stralen. Een mooie basis waar je veel kanten mee op kunt. Houd je je kleurenpalet rustig of breid je deze uit met meerdere kleurtonen zoals wit, roze of zwart? De mogelijkheden zijn eindeloos.

Benieuwd wat voor raamdecoratie past bij deze trendkleur? Brave Ground staat symbool voor warmte, rust en ruimte. Kies dus bijvoorbeeld eens voor onze vouwgordijnen in een roze of beige tint. De zachte stoffen van de vouwgordijnen sluiten aan bij het warme gevoel wat Brave Ground met zich mee brengt. Natuurlijk hoef je niet direct voor drastische aanpak te gaan maar kun je ook beginnen met wat accessoires in zo’n zelfde bruintint. Denk aan gordijnen of rolgordijnen met een linnenlook in een bruintint.

Trendkleur donkerblauw

Donkerblauw is helemaal terug! Maar is het überhaupt echt weggeweest? Donkerblauw is naar onze mening tijdloos, combineer het met zwart, grijs of wit en je hebt een basis waar je u tegen zegt. Donkerblauw geeft karakter aan een ruimte en staat tegelijkertijd voor rust en warmte. Nog een pluspunt, donkerblauw laat zich goed combineren met verschillende materiaalsoorten zoals koper, hout en metaal. Maar ook zachte materialen krijgen een boost met deze bijzondere kleurtint.

Hoe kun je deze trend praktisch in je huis verwerken? Dit kan ten eerste door je wand (of plafond) te schilderen of behangen. Mocht je het net iets subtieler willen dan kun je gaan voor accessoires zoals kussentjes of raamdecoratie. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een donkerblauw rolgordijn, gordijn of dakraamrolgordijn. Want, niet vergeten: blauw staat voor rust en warmte. Wat zul jij heerlijk slapen.

Trendkleur donkerblauw
Materialen

Materialen

Verbind buiten met binnen door natuurlijke materialen zoals hout, bamboe of linnen te gebruiken in je interieur. Kies bijvoorbeeld voor een mooie duurzame houten vloer of tafel of speel met houten details zoals een boekenplank of wanddecoratie. Of ga eenvoudiger voor houten jaloezieën. Speel met kleuren en kies voor gelakte en gekleurde lamellen, of behoud de natuurlijke look en kies voor lamellen van bamboe.

Houd je van zachtere materialen? Kies dan voor linnen gordijnen of vouwgordijnen. Linnen(look) draagt bij aan een warme huiselijke sfeer. Linnen is een natuurlijke stof gemaakt uit de vlas plant. Het heeft een grove structuur en is zeer stevig. De linnen stoffen gaan jaren mee en dat maakt de producten dus ook erg duurzaam. Het nadeel aan linnen stoffen is dat het sneller kreukt dan andere materialen. Kies daarom bijvoorbeeld voor een linnenlook rolgordijn. Het kreukt niet zoals linnen, maar het heeft wel dezelfde natuurlijke uitstraling.

Tess
Bekijk alle blogs