Raamdecoratie voor in de hal

Eerste indrukken zijn enorm belangrijk, ook wanneer mensen je huis voor het eerst van binnen zien. De eerste ruimte die de meeste gasten zullen zien is je hal. Het is dus belangrijk dat deze er goed uit ziet. Je wilt echter niet dat ongewenste gasten zomaar naar binnen kunnen kijken. In beide gevallen kan raamdecoratie voor in de hal een oplossing bieden.

Of je je hal nu een mooie, complete inrichting wilt geven, of privacy in een hoog vaandel hebt staan: met de juiste raamdecoratie haal jij het meeste uit je hal. In deze blog leggen we uit waar je allemaal op moet letten bij het uitkiezen van raamdecoratie voor in de hal en hoe je het beste te werk kunt gaan.

Waar moet je op letten bij een hal?

Elke ruimte in huis is uniek en heeft zo zijn eigen dingen om rekening mee te houden wanneer het op raamdecoratie aankomt. Ook in de hal zijn er enkele zaken waar je op zou moeten letten. Zo is er in een hal vaak beperkte ruimte, je zult dus raamdecoratie moeten kiezen die niet alleen weinig ruimte in beslag neemt, maar ook nog eens weinig drukte veroorzaakt. Daarnaast is privacy in een hal belangrijk, wat als iedereen die aan de deur staat zomaar naar binnen kunt kijken? Waarschijnlijk wil je de mogelijkheid hebben om de ramen in je hal af te dekken.

Privacy en een minimale uitstraling zorgen dus voor een goede raamdecoratie voor in de hal. Over het algemeen zijn er twee locaties waarin zich ramen bevinden in een hal: in de deur of naast de deur.

Waar moet je op letten bij een hal?
Raamdecoratie voor een deur met glas

Raamdecoratie voor een deur met glas

Wanneer je een deur met glas erin in je hal hebt staan, geniet je van veel natuurlijk daglicht in je hal, waardoor deze groter lijkt. Je loopt daardoor echter wel het risico dat mensen naar binnen kunnen kijken. Daarom kan het handig zijn om raamdecoratie te bevestigen voor de ramen in je deur.

Hang bijvoorbeeld een rolgordijn of jaloezieën op. Zo kun je het daglicht binnen laten wanneer je wilt, maar heb je ook de mogelijkheid om ongewenste blikken buiten te houden. Bovendien zitten deze niet in de weg wanneer je de deur open of dicht wilt doen.

Raamdecoratie op een deur bevestigen

Maar hoe bevestig je raamdecoratie op een deur? Je zult je gordijn op de deur moeten bevestigen (anders hangt het in de weg), maar je wilt natuurlijk niet boren in je muur, zeker niet wanneer je een kunststof deur hebt. Gelukkig is daar iets op bedacht. Met behulp van klemmen kun je je raamdecoratie zorgeloos ophangen zonder je deur te beschadigen. Denk je toch hulp nodig te hebben? Dan komen de monteurs van ilumio je graag helpen, dan weet je zeker dat het goed gebeurd.

Raamdecoratie naast de deur

Behalve raamdecoratie op je deur, kun je ook raamdecoratie boven of naast je deur bevestigen als je daar ramen hebt. Hier gelden dezelfde zaken als bij ramen in de deur: het levert mooi daglicht op, maar je levert in op je privacy. Gelukkig kun je ook deze ramen voorzien van raamdecoratie. Wij raden ook hier jaloezieën of rolgordijnen aan, maar plissés kunnen ook goed werken. Het belangrijkste is dat je je ramen af kunt dekken zonder een rommelig interieur te creëren.

Helaas past raamdecoratie niet op elk raam. Hoewel de raamdecoratie van ilumio op maat gemaakt wordt, geldt er een minimale breedte om de functionaliteit te waarborgen. Bij rolgordijnen en plissés bedraagt deze minimale breedte 30 cm, en bij jaloezieën slechts 21 cm. Is het raam naast je deur nog smaller? Dan kun je ervoor kiezen om deze te voorzien van raamfolie voor extra privacy.  

Raamdecoratie naast de deur

Raamdecoratie van ilumio voor in de hal

De raamdecoratie van ilumio is ook uitermate geschikt voor in de hal. Of je nu decoratie zoekt voor op je deur of het raam naast je deur, met de juiste raamdecoratie geniet je van privacy en zonlicht in je hal op elk gewenst moment. Kijk rond in onze webshop of laat je inspireren door ons gratis e-magazine en ontdek wat er allemaal mogelijk is.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ilumio verzamelt je e-mailadres om onze nieuwsbrief te sturen. Je heeft het recht om deze gegevens in te zien, te corrigeren en er bezwaar tegen te maken. Voor meer informatie over je rechten klik hier.

Tess
Bekijk alle blogs