Heb jij een hippe interieurstijl? Doe de test en ontdek welk type interieurjunkie jij bent!

Ziet jouw huis er van binnen uit als een bladzijde uit een woonmagazine? Kun jij geen genoeg krijgen van trendy woonaccessoires? Dan ben jij misschien wel een interieurjunkie! In elk interieur passen weer verschillende items. Het is daarom goed om te weten welke items het beste bij jouw interieur passen. Doe de test en ontdek wat voor interieurjunkie jij bent, zodat je straks kunt genieten van een geweldig huis in jouw persoonlijke stijl.

De vragenlijst

1. Wat is het huis van jouw dromen?

 1. Een monumentaal pand
 2. Een appartement in een grote stad
 3. Een stoere loft
 4. Een rijtjeshuis in een gemoedelijk dorp
 5. Een klein en praktisch huisje
 6. Een nieuwbouwwoning op een prachtige locatie

2.Welk woord beschrijft het beste jouw woonwensen?

 1. Trendy
 2. Robuust
 3. Praktisch
 4. Romantisch
 5. Natuur
 6. Vintage

3.Hoe ziet jouw ideale avond eruit?

 1. Een serie kijken op Netflix
 2. Naar een toneelvoorstelling 
 3. Naar de club met vrienden
 4. Lekker vroeg naar bed
 5. Met vrienden thuis dineren en kletsen
 6. Luxe dineren in een restaurant

4.Wat zijn jouw favoriete kleuren in een interieur?

 1. Zwart, rood, geel
 2. Wit, turquoise, groen
 3. Blauw, groen, oker
 4. Wit, grijs, groen
 5. Bordeauxrood, crème, goud
 6. Wit, grijs, zilver

5.Wat vind jij belangrijk voor de spullen in je huis?

 1. Dat ze mooi zijn
 2. Dat ze functioneel zijn
 3. Door wie ze gemaakt zijn
 4. Dat ze karakter hebben
 5. Dat het trendy is
 6. Dat het goedkoop is 

 

Tel de punten van je antwoorden bij elkaar op en check hieronder welk type interieurjunkie jij bent!

 

Vraag/antwoord

A

B

C

D

E

F

Vraag 1

6

4

3

5

1

2

Vraag 2

2

5

4

1

3

6

Vraag 3

5

3

6

1

2

4

Vraag 4

6

3

1

4

2

5

Vraag 5

1

2

6

4

3

5

 

5 - 9 punten: Minimalistische interieurjunkie

10 - 13 punten: Moderne interieurjunkie

14 - 17 punten: Industrieel interieurjunkie

18 - 21 punten: Urban interieurjunkie

22 - 26 punten: Scandinavisch interieurjunkie

27 - 30 punten: Klassiek interieurjunkie

Scandinavisch

Scandinavisch

Ben jij een Scandinavische interieurjunkie? Dan hou je van lichte kleuren, natuurlijk materiaal, praktische accessoires en grafische vormen. Deze stijl is nu helemaal hip dus er is in de winkels genoeg te vinden voor jouw droomhuis! Wat betreft gordijnen kun je het beste gaan voor witte rolgordijnen. Deze zijn geheel in de Scandinavische woonstijl.

Modern

Je bent een moderne interieurjunkie! Je gaat mee met de laatste trends en verandert het interieur regelmatig. In jouw droomhuis vind je veel lichte en vrolijke kleuren. Gordijnen die goed bij jouw interieurstijl passen zijn duo rolgordijnen of plisségordijnen. Hiermee kun je de gordijnen van zowel naar boven als naar onder openen. Zo heb je altijd de gewenste lichtinval en privacy.

Modern
Industrieel

Industrieel

Jij bent een stoere interieurjunkie! Jouw industriële stijl uit zich in donkere kleuren, strakke lijnen en grof materiaal zoals beton, metaal en hout. Ook kenmerkend zijn constructiedetails die niet zijn weggewerkt en vintage accessoires. Raamdecoratie die goed past bij een industrieel interieur zijn aluminium horizontale jaloezieën. Hiermee geef je een kamer een stoere look.

Klassiek

Een klassieke woonstijl is tijdloos en bestaat het langst. Deze woonstijl is ontstaan in de Renaissance en heeft invloeden van de oudheid. In jouw interieur vind je luxe elementen, antiek en donkere houtsoorten. Ook een kroonluchter is niet te missen in jouw droomhuis. Voor passende gordijnen bij een klassieke woonstijl kun je het beste kiezen voor vouwgordijnen. Deze zijn neutraal en leggen de nadruk op de luxe accessoires in het huis.

Klassiek
Urban

Urban

Een urban woonstijl kun je eigenlijk het beste omschrijven als industrieel met een vrolijk accent. Dit zie je terug in de vele kleuren en planten in een urban interieur. Jij houdt van een stoere, stedelijke uitstraling maar ook van kleur, natuurlijke materialen en gezelligheid. Om natuurlijk materiaal terug te laten komen in jouw droomhuis kun je kiezen voor houten horizontale jaloezieen.

Romantisch

Jij bent een echte romanticus en dat laat je ook zien in het interieur! In jouw droomhuis vind je pastel kleuren en zachte stoffen zoals linnen en wol. Een romantische interieurjunkie houdt van een landelijke woonstijl met veel details en sierlijke accessoires. Plisségordijnen of vouwgordijnen in een zachte kleur passen het beste bij een romantische woonstijl vanwege hun rustige uitstraling.

Romantisch

Jouw woonstijl

Kun jij je vinden in de omschrijving van jouw woonstijl? Wij zijn heel benieuwd! Het is natuurlijk ook mogelijk dat je van meerdere stijlen houdt. Mocht je vragen hebben over het stylen van jouw interieur of een van onze producten, neem dan gerust contact met ons op.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ilumio verzamelt je e-mailadres om onze nieuwsbrief te sturen. Je heeft het recht om deze gegevens in te zien, te corrigeren en er bezwaar tegen te maken. Voor meer informatie over je rechten klik hier.

Tess
Bekijk alle blogs