4 redenen waarom aluminium jaloezieën altijd in een badkamer of keuken interieur passen!

Aluminium jaloezieën passen altijd in een badkamer of keuken. Vroeger waren keukens en badkamers vooral functionele ruimtes, waar gekookt en gedoucht werd. De laatste jaren werd op het woonvlak echter een interessante trend merkbaar. De keuken en badkamer werden belangrijker en moesten steeds aan meer en meer eisen voldoen.


Zo is tegenwoordig niet alleen functionaliteit een criteria, maar ook gezelligheid en comfort. Hoe zorg je er echter voor dat je keuken en badkamer hygiënisch én gezellig zijn? In de keuken is er het probleem van vet en kookgeurtjes, terwijl de badkamer te maken krijgt met condensatie en vocht.


Interieur stylisten weten echter hoe ze met enkele aangepaste woonaccessoires, zoals aluminium horizontale jaloezieën, toch een aangename ruimte creëren. Aluminium lamellen bieden immers heel wat voordelen tegenover houten jaloezieën of klassieke gordijnen. Wij zetten dé 4 redenen waarom woondesigners voor aluminium jaloezieën kiezen op een rijtje.

Aluminium horizontale jaloezieën in de keuken geven vet en viezigheid geen kans

"Makkelijk schoon te maken" is dé criteria voor interieur stylisten bij de keuze van materiaal in de keuken. Daarom wordt voor deze kamer vaak gekozen voor tegels, metaal en marmer. Deze oppervlakken zijn schoon te maken met een natte doek en zijn bovendien bestand tegen vet en vocht.


Waarom zou je raamdecoratie niet even makkelijk in onderhoud kunnen zijn? Met jaloezieën in aluminium kies je voor raamdecoratie die perfect schoon te houden is. Vet en viezigheid maken geen kans, omdat je de aluminium lamellen met een sopje in een handomdraai weer laat stralen.


Het gemak van aluminium jaloezieën schoonmaken is dan ook één van de redenen waarom ze zo populair zijn bij woondesigners. Daarnaast neemt aluminium, integendeel tot vele andere stoffen, geen geurtjes op. Zo blijft je keuken fris ruiken, zelfs nadat je een portie frietjes hebt gebakken.

Aluminium horizontale jaloezieën in de keuken geven vet en viezigheid geen kans
Aluminium jaloezieën voor in de badkamer worden gemaakt van vochtbestendig materiaal

Aluminium jaloezieën voor in de badkamer worden gemaakt van vochtbestendig materiaal

In de badkamer vormt vooral condensatie een probleem. Elke dag opnieuw krijgt deze ruimte te maken met warme en vochtige lucht. Daar moet dan ook rekening mee gehouden worden bij de inrichting. Hout en andere materialen worden veelal vermeden omdat dit materiaal snel krom trekt. Stoffen gordijnen hebben dan weer veel tijd nodig om te drogen. Bovendien kan deze raamdecoratie na een tijdje beginnen te schimmelen. Met aluminium jaloezieën daarentegen maak je een trendy keuze die geen probleem ondervindt bij nattigheid. Zelfs wanneer ze volledig nat zijn, roesten de aluminium lamellen niet. Dat komt omdat dit materiaal wordt afgewerkt met een speciaal laagje dat zorgt dat vocht geen kans maakt. Deze afwerking komt bovendien in hedendaagse kleuren, zodat je steeds gepaste aluminium horizontale jaloezieën vindt voor jouw interieur.

Aluminium horizontale jaloezieën zorgen voor de perfecte balans tussen privacy en licht

Je wil graag genieten van voldoende lichtinval in de keuken en badkamer, maar nieuwsgierige blikken buiten houden. Dat kan door de positie van de aluminium lamellen zelf te bepalen met een kleine draai. Zo speel je met de lichtinval, terwijl je inkijk vermijdt. Zelfs wanneer ze volledig geopend zijn en de zon binnenstroomt, bieden ze toch de nodige privacy. In getuimelde stand beperk je dan weer de lichtinval, terwijl gesloten aluminium lamellen zorgen voor complete verduistering. De lamellen van de aluminium jaloezieën uit de ilumio collectie zijn 25 mm breed. Dit is een standaardformaat dat het goed doet in elke ruimte.


Wil je daarnaast zelf de afmetingen van je aluminium horizontale jaloezieën bepalen? Laat aluminium jaloezieën op maat maken, voor een look die 100% is zoals jij het wel. Wij maken de aluminium jaloezieën op maat op basis van de door jou doorgegeven afmetingen. Vervolgens worden de aluminium jaloezieën op maat gemaakt en binnen 15 werkdagen geleverd. Aluminium jaloezieën op maat bieden dus voor iedere inrichting de perfecte oplossing! Bekijk hier ons assortiment aan aluminium jaloezieën op maat.

Aluminium horizontale jaloezieën zorgen voor de perfecte balans tussen privacy en licht

Aluminium jaloezieën zijn meer dan ooit on trend

De populariteit van de horizontale aluminium jaloezieën is de laatste jaren flink gestegen. Deze raamdecoratie is dan ook volledig on trend met de nieuwste interieur stijlen, zoals industrieel, Scandinavisch en modern. Kies uit één van de 4 afwerkingen om je huis om te toveren tot een designwoning.

  • Aluminium jaloezieën zwart: een strakke kleur die het vooral goed doet in moderne woningen. Combineer met witte meubels voor een hedendaags kleurenpalet.
  • Aluminium jaloezieën wit: een veelzijdige tint die het goed doet in zowel Scandinavische als moderne interieurs. Ga voor meubels in pasteltinten voor de Scandinavische look of kies voor zwart en hout voor een warm, strak interieur.
  • Aluminium jaloezieën grijs: dé kleur voor een industrieel interieur.
  • Aluminium jaloezieën crème: een zachte tint die je woning een Scandinavische feel geeft.

 

Tijd om aan de slag te gaan!

Dat jaloezieën in aluminium zo geliefd zijn bij interieur stylisten is dus goed te begrijpen. Met de veelzijdige en trendy afwerkingen, zijn horizontale aluminium jaloezieën geschikt voor iedere ruimte.

  • Aluminium jaloezieën keuken: vet en kookgeurtjes maken geen kans
  • Aluminium jaloezieën badkamer: trekken niet krom en roesten niet
  • Aluminium jaloezieën woonkamer: ruime keuze aan kleuren en afwerkingen

Aluminium jaloezieën monteren en onderhouden is een fluitje van een cent. Ontdek zelf de vele mogelijkheden van aluminium jaloezieën, bekijk ons uitgebreide assortiment en start vandaag nog met de make-over van je woning.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ilumio verzamelt je e-mailadres om onze nieuwsbrief te sturen. Je heeft het recht om deze gegevens in te zien, te corrigeren en er bezwaar tegen te maken. Voor meer informatie over je rechten klik hier.

Tess
Bekijk alle blogs