Gordijnen ophangen in combinatie met andere raamdecoratie

Gordijnen zijn al jarenlang een populaire vorm van raamdecoratie. Dat komt onder andere door de veelzijdigheid van gordijnen. Op zichzelf kunnen ze al een prachtige en praktische toevoeging zijn aan een interieur, maar je kunt ze ook met allerlei andere soorten raamdecoratie combineren.

Er zijn verschillende manieren waarop je gordijnen kunt combineren met andere raamdecoratie. Of je nu meer controle wilt hebben over de lichtinval, je huis op een unieke manier wilt decoreren, of allebei: met een combinatie van gordijnen en andere raamdecoratie kan het. Hoe? In deze blog geven wij je een paar voorbeelden.

Vitrages met verduisterende gordijnen combineren

Het is misschien wel de bekendste en meest voorkomende combinatie van gordijnen en andere raamdecoratie: gordijnen met vitrages. Dat deze combinatie zo geliefd is, heeft natuurlijk een reden. Door reguliere gordijnen met vitrages (ofwel glasgordijnen) te combineren creëer je namelijk een veelzijdige raamdecoratie. Normaal gesproken heb je met gordijnen relatief weinig invloed op je privacy of de lichtinval. In principe heb je twee opties: alles of niets. Combineer ze echter met vitrages en alles is anders. 

 

Door vitrages tussen je gordijnen en raam te hangen creëer je een extra laag van privacy. Zo kun je ervoor kiezen om je gordijnen dicht te houden voor volledige privacy, maar kun je ook alleen de vitrages dichthouden om extra licht binnen te laten zonder het gevoel te hebben dat iedereen zomaar naar binnen kan kijken. Hetzelfde geldt voor lichtinval. Verduister je ruimte volledig door de gordijnen te sluiten, laat al het daglicht binnen door alles open te zetten of kies een middenweg en houd alleen je vitrages gesloten. Ideaal voor bijvoorbeeld de slaapkamer.

Vitrages met verduisterende gordijnen combineren
Gordijnen combineren met vouwgordijnen

Gordijnen combineren met vouwgordijnen

Behalve vitrages zijn er nog meer soorten raamdecoratie die in combinatie met gordijnen voor extra veelzijdigheid op het gebied van privacy en lichtinval kunnen zorgen. Zo kun je gordijnen ook uitstekend combineren met vouwgordijnen. Kies er bijvoorbeeld voor om de ramen in je keuken te decoreren met sfeervolle, transparante vouwgordijnen. Hiermee bepaal je zelf hoeveel licht je binnen laat en geef je je keuken extra karakter. Complete privacy kun je er echter niet mee bereiken.

 

Gordijnen bieden in deze situatie de oplossing. Door gordijnen voor de vouwgordijnen op te hangen geef je jezelf de optie om ongewenste blikken buiten te houden. Op elk gewenst moment kun je de gordijnen sluiten en totale privacy creëren. Dit is perfect voor wanneer je keuken een raam aan de straatkant heeft, iets wat veel voorkomt in nieuwbouwwoningen.   

Gordijnen in combinatie met rolgordijnen

Een andere populaire vorm van raamdecoratie is het rolgordijn. Dankzij het eenvoudige en minimalistische uiterlijk kan deze raamdecoratie in bijna elke inrichting ingezet worden. Sommige interieurs vragen echter om wat extra detail, sfeer of karakter. Dan kan een combinatie van rolgordijnen en reguliere gordijnen goed tot zijn recht komen.

 

Door hun mooie, diepe plooien en de enorme variatie in kleuren brengen gordijnen bijna automatisch iets extra’s in elke ruimte. Zeker wanneer je ruimte leeg, kaal of zelfs saai aanvoelt kunnen gordijnen van pas komen. Aangezien je met de rolgordijnen de lichtinval en mate van privacy kunt bepalen hoef je je bij het uitkiezen van de gordijnen alleen nog maar te focussen op de uitstraling waarin je naar op zoek bent. Breng bijvoorbeeld contrast in een lichte inrichting met donkergrijze gordijnen, of zorg voor extra kleur in huis met lavendel paarse inbetween gordijnen.

Gordijnen in combinatie met rolgordijnen
Gordijnen en jaloezieën combineren

Gordijnen en jaloezieën combineren

De laatste combinatie die we behandelen is die van gordijnen en jaloezieën. Net als de combinatie met rolgordijnen heeft deze combinatie voornamelijk decoratie als doel. Toch is er een verschil, jaloezieën zijn van zichzelf namelijk alles behalve saai. Zo zijn jaloezieën in verschillende kleuren en materialen te vinden, waardoor ze in veel inrichtingen als mooie eyecatcher kunnen dienen. De combinatie met gordijnen is dan ook vooral interessant voor zij die op zoek zijn naar een speelse inrichting.

 

Of je nu jaloezieën van pvc, hout of aluminium hebt, door ze met gordijnen te combineren valt je raamdecoratie direct op. Hang bijvoorbeeld inbetween gordijnen voor houten jaloezieën en speel met schaduwen en licht. Of hang een vitrage voor pvc jaloezieën, gewoon om je inrichting extra gezellig te maken.

Gordijnen en andere raamdecoratie kopen bij ilumio

Of je het nu voor de decoratie of de functionaliteit doet: met een combinatie van gordijnen en andere raamdecoratie kun je alle kanten op. In de webshop van ilumio vind je een grote collectie raamdecoratie. Van jaloezieën en rolgordijnen tot vouwgordijnen en - uiteraard - klassieke gordijnen. Bovendien kun je de raamdecoratie van ilumio laten installeren door onze gespecialiseerde monteurs voor slechts €39 per product. Kijk dus rond op onze website of vraag het gratis e-magazine aan en laat je inspireren.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ilumio verzamelt je e-mailadres om onze nieuwsbrief te sturen. Je heeft het recht om deze gegevens in te zien, te corrigeren en er bezwaar tegen te maken. Voor meer informatie over je rechten klik hier.

Tess
Bekijk alle blogs