Raamdecoratie per type raam

Er zijn een hoop typen ramen die je in je huis kunt plaatsen. Hierbij dan ook de juiste raamdecoratie kiezen om jouw interieur een boost te geven kan dan ingewikkeld zijn. Toch is er voor ieder soort raam een ruime keus in raamdecoratie. Om deze reden hebben wij alle soorten ramen verzameld en uiteengezet welke mogelijkheden je hebt. Van grote ramen en kleine ramen tot draai-kiepramen en dakramen: wij hebben de juiste raamdecoratie voor jou!

TE VEEL KEUZE?

Wij helpen je in 5 stappen jouw raamdecoratie te vinden

Help mij kiezen >

Standaard ramen

Een standaard raam is een raam dat we allemaal kennen. De meeste ramen zijn standaard en het is dan vaak ook eenvoudig om voor een standaardraam de juiste passende raamdecoratie te vinden. Vrijwel alle soorten binnen zonwering kunnen toegepast worden op standaard ramen. Wel zijn er nog verschillen in de grootte van de ramen als het gaat om uitstraling en sfeer.

Grote ramen

Met grote ramen in huis kun je vaak prachtig van het uitzicht genieten. De juiste raamdecoratie hierbij zoeken lijkt soms lastig te zijn voor dit formaat raam. Toch is dit vaak niet zo. Zo zijn onze gordijnen tot maximaal 10 meter (!) breed, waardoor er altijd een gepast model is wat voor jouw raam past.

Kleine ramen

Kleine ramen worden vaak bedekt door minder opvallende raamdecoratie. Hier wordt vaak gekozen voor een rolgordijn of een (aluminium) jaloezie. Wij bieden iedere maat raamdecoratie aan, dus ook voor kleine ramen. Zo kan je dus ook voor jouw kleine raam een passende jaloezie, rolgordijn of vouwgordijn aanschaffen.

Raambekleding voor draai-kiepramen

Raambekleding voor draai-kiepramen

Een andere veel voorkomende raamsoort is het draaikiepraam. Met een draaikiepraam heb je de mogelijkheid om het raam op een normale manier open te doen, maar ook om het raam open te kiepen. Het lijkt wellicht lastig om hier de juiste raamdecoratie bij te zoeken, maar dit hoeft geen probleem te zijn. Door middel van klemsteunen is het mogelijk om, vaak zelfs zonder boren, raamdecoratie naar keuze op te hangen. Kies bijvoorbeeld voor een rolgordijn of jaloezie voor jouw draai-kiepraam.

Rolgordijnen voor velux dakramen

Veel dakramen worden geleverd door Velux, dat werkt met standaardmaten, hier houden wij uiteraard rekening mee met onze raambekleding. Een dakraam rolgordijn is ideaal voor een dakraam op zolder: hij is makkelijk te bedienen, houdt de zon buiten en daarnaast kan het een sfeervolle toevoeging aan een ruimte zijn. Voor een groot aantal Velux dakramen hebben wij een geschikt rolgordijn welke perfect aansluit op het raam.
Rolgordijnen voor velux dakramen
Kunststof ramen

Kunststof ramen

Tegenwoordig worden ramen vaak van kunststof gemaakt. Naast dat ze veiliger zijn isoleren deze beter, zijn ze duurzaam en makkelijk in onderhoud. Ook voor kunststof ramen heeft ilumio de juiste raamdecoratie. Omdat vaak wordt afgeraden om te boren in kunststof kozijnen is het bij ilumio mogelijk om raambekleding met klemsteunen te kopen. Zodoende beschadig je de kozijnen niet.

Raamdecoratie voor erkers

Als je in een erker raamdecoratie wilt plaatsen dan wil je natuurlijk dat dit mooi staat, maar hiernaast moet het ook goed passen. Er zijn dus een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je raamdecoratie in een erker wilt ophangen.