Vouwgordijnen zijn geschikt voor welke kamers?

Vouwgordijnen zijn één van de vele opties voor je inrichting. Je hebt je huis met veel zorg ingericht en je hoeft je nu alleen nog bezig te houden met het interieur. Dat kan echter toch al snel moeilijker dan gedacht zijn, want voor elk interieurstuk blijkt een zee aan mogelijkheden te zijn. Lampen komen in heel wat vormen en kleuren, voor het tapijt zijn er 1000-en-1 afwerkingen beschikbaar en ook voor de gordijnen zijn er oneindig veel opties. Wanneer je zoveel keuzes moet maken, zijn enkele handige tips dan ook welkom. Vandaag zetten wij vouwgordijnen oftewel roman blinds in de spotlight door te bekijken voor welke kamer vouwgordijnen geschikt zijn.

Isolerende vouwgordijnen voor de woonkamer

Isolerende vouwgordijnen voor de woonkamer

In de woonkamer kies je op de eerste plaats voor gezelligheid, want dit is de kamer waar je uren tijd doorbrengt met je familie en vrienden. Daarnaast wil je ook de nodige functionaliteit, zoals isolatie en een aangename akoestiek. Omdat vouwgordijnen isolerend zijn en het geluid dempen, zijn ze de nummer 1 keuze bij interieur designers voor de woonkamer. Daarnaast vind je met de vele mogelijkheden in kleuren steeds een geschikt exemplaar. Hou je van een landelijk interieur? Ga voor beige vouwgordijnen. Wil je liever een hedendaagse look? Witte of zwarte vouwgordijnen ogen modern en strak.

Transparante vouwgordijnen voor de hal

Goed nieuws, want de transparante vouwgordijnen zijn ideaal om het zonnetje in huis te halen, zonder last te hebben van het felle licht. Het dunne materiaal filtert het zonlicht, waardoor de hal in een zachte gloed baadt. Het resultaat? Een interieur met klasse waar je met plezier gasten ontvangt. De transparante vouwgordijnen laten het licht binnenvallen en je kunt nog steeds naar buiten kijken. De transparante vouwgordijnen zijn dus ideaal voor in de hal. Bekijk ons assortiment aan transparante vouwgordijnen!

Transparante vouwgordijnen voor de hal

Verduisterende vouwgordijnen voor de slaapkamer

De slaapkamer is dé plek bij uitstek waar het gezellig en sfeervol moet zijn, want hier begint én eindigt elke dag. Zijn je weekdagen druk en goedgevuld? Dat sommige vouwgordijnen verduisterend zijn, maakt ze ideaal voor een goede nachtrust. Hou je van een luie zondagochtend? Met een paar stijlvolle verduisterende vouwgordijnen creëer je een slaapkamer waar je graag nog wat langer in bed blijft liggen. De verduisterende vouwgordijnen houden het ligt buiten de kamer zodat jij optimaal tot rust kan komen. Neem een kijkje in ons assortiment aan verduisterende vouwgordijnen en ontdek hoe je ook in jouw slaapkamer luxe en comfort samenbrengt.

Lichtdoorlatende vouwgordijnen voor de eetkamer

De inrichting van de eetkamer kan voor heel wat hoofdpijn zorgen. Hoe zorg je er immers voor dat het gezellig is, terwijl er toch voldoende licht binnenkomt? Je wil etentjes houden met vrienden en familie, maar ook de krant lezen of spelen met de kinderen. Met semi-transparante vouwgordijnen creëer je het gewenste resultaat. Ga voor een semi-transparant vouwgordijn in een lichte kleur voor een moderne en stijlvolle look. Het licht wordt gefilterd door het lichtdoorlatende vouwgordijn, maar je krijgt toch voldoende zon binnen in de eetkamer. Neem een kijkje in ons assortiment en vind de lichtdoorlatende vouwgordijnen die je zoekt!

Lichtdoorlatende vouwgordijnen voor de eetkamer
Verduisterende vouwgordijnen voor de kinderkamer

Verduisterende vouwgordijnen voor de kinderkamer

Je bent klaar met de inrichting en wil voor de finishing touch gaan: vouwgordijnen. Een mintgroen, okergeel, traditioneel blauw of roze vouwgordijn, jouw kind slaapt zoet in een hippe kinderkamer. Dat de vouwgordijnen gevoerd en dus verduisterend zijn, is mooi meegenomen.  De nachtrust is voor een kind erg belangrijk en met behulp van verduisterende vouwgordijnen maak je de kinderkamer echt donker. Door de verduisterende vouwgordijnen kan jouw kindje heerlijk slapen. Meer inspiratie opdoen? Bekijk ons volledige assortiment voor verduisterende vouwgordijnen voor in de kinderkamer.

Vouwgordijnen voor het kantoor

De tijd dat het kantoor een saaie werkplek is, ligt al lang achter ons. Business wordt steeds meer lifestyle en dus zijn vouwgordijnen uitermate geschikt voor in het kantoor. Met een ruim assortiment aan vouwgordijnen stoffen, van eenvoudig tot rijkelijk, geef je je kantoor een moderne afwerking. Dat ze meteen ook het geluid dempen en zorgen voor een aangename akoestiek, is mooi meegenomen. Door de vele mogelijkheden en uitvoeringen zijn vouwgordijnen uitermate geschikt voor kantoren. Neem een kijkje in ons assortiment vouwgordijnen.

Vouwgordijnen voor het kantoor
De voor- en nadelen van vouwgordijnen op een rijtje

De voor- en nadelen van vouwgordijnen op een rijtje

Vouwgordijn voordelen

  • Akoestiek: dat vouwgordijnen de akoestiek bevorderen is algemeen bekend. De vouwgordijnen zorgen voor een zachte klankkleur die ideaal is voor ruimtes waar vaak gesproken wordt zoals de eetkamer of het kantoor.
  • Gezelligheid: een moderne look die toch de nodige gezelligheid creëert, dat is wat vouwgordijnen doen.
  • Privacy: van transparant tot volledig verduisterend, nieuwsgierige blikken worden buitengehouden door de vouwgordijnen.
  • Lichtinval: de lichtinval in een kamer pas je eenvoudig aan met de vouwgordijnen. Ga voor volledig gevoerd in de slaapkamer of lichtdoorlatend in de woonkamer.
  • Aangepast formaat: Er zijn vouwgordijnen voor grote ramen en voor klein ramen, maar voldoen ze niet aan de juiste maat? Ga voor vouwgordijnen op maat voor een 100% gepersonaliseerde look.
  • Isolerend: dat raamdecoratie isolerend kan zijn, bewijzen de isolerende vouwgordijnen. Door ze volledig te sluiten hou je de warmte én gezelligheid binnen.

 

Vouwgordijn nadelen

  • Onderhoud: om de vouwgordijnen te wassen dien je ze van het machanisme af te halen, de baleinen te verwijderen en in de wasmachine te stoppen.
  • Keuken: hoewel de vouwgordijnen voor heel wat ruimtes geschikt zijn, worden ze niet aangeraden voor de keuken, omdat ze vet en etensgeurtjes kunnen vasthouden.

Betaalbare vouwgordijnen

Wil je meer inspiratie voor vouwgordijnen opdoen? Neem een kijkje in ons volledige assortiment en ontdek de vele mogelijkheden voor iedere ruimte. Met het overzicht van alle betaalbare vouwgordijn stoffen en de vele vouwgordijn kleuren begin je vandaag nog met het (her)inrichten van je woning. Bekijk hier ons volledige assortiment aan betaalbare vouwgordijnen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ilumio verzamelt je e-mailadres om onze nieuwsbrief te sturen. Je heeft het recht om deze gegevens in te zien, te corrigeren en er bezwaar tegen te maken. Voor meer informatie over je rechten klik hier.

Tess
Bekijk alle blogs