Plisségordijnen: opties met voordelen voor winter & zomer

Er bestaan vele verschillende soorten raamdecoratie, maar onze favoriet blijft plisségordijnen. Deze moderne raamdecoratie is verkrijgbaar in vele soorten, maten, kleuren en accessoires. Plisségordijnen zijn daardoor, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, het hele jaar door erg functioneel. In deze blog bespreken we de vele voordelen van plisségordijnen om je op weg te helpen met je keuze voor de juiste raambekleding.

Honingraat plisségordijnen

Honingraat plisségordijnen

Plisségordijnen zijn beschikbaar in enkele stof of dubbele stof. Onze plisségordijnen zijn gemaakt van een dubbele stof. Hierdoor lijken ze een honingraatstructuur te hebben. Deze structuur isoleert je woning extra goed. De dubbele structuur creëert een stilstaande lucht tussen de stoflagen. Dit zorgt ervoor dat in de winter de warme lucht binnen blijft, en in de zomer de warme lucht buiten blijft.

 

Plisségordijnen met honingraatstructuur kunnen warmteverlies door het raam met maar liefst 25% verminderen. Dit is dus een aanrader voor zowel je wooncomfort, als voor je portemonnee!

Isolerende plisségordijnen

Ook bestaan er plisségordijnen met een enkele stof. Gelukkig werken ook deze isolerend, weliswaar in mindere mate. De enkele stof en het zilverachtige-materiaal waar het gordijn uit bestaat isoleren je woning in ieder geval genoeg voor een kleine besparing op je energierekening. 

Echter voor iemand die echt zijn ramen wilt isoleren tegen de warmte in de zomer en de koud van buiten in de winter kiest voor plisségordijnen met dubbele stof en honingraat structuur. 

Behalve de temperatuur houdt een plisségordijn ook een deel van het geluid van buiten tegen. Bovendien houden plisségordijnen een groot gedeelte van binnenvallende schadelijke UV-straling tegen.

Isolerende plisségordijnen
Zijgeleiding voor plisségordijnen

Zijgeleiding voor plisségordijnen

Een aan te raden optie bij de keuze voor plisségordijnen is zijgeleiding, ook wel spandraden genoemd. Bij zijgeleiding worden de plisségordijnen aan de zijkant bevestigd en begeleid. Het plisségordijn heeft dan net wat extra stevigheid dan bij uitsluitend bevestiging aan de bovenkant.

 

Zijgeleiding voorkomt klapperen, wat optreedt bij beweging als het gordijn alleen aan de bovenkant vastzit. 

Gordijnen voor de slaapkamer

Plisségordijnen zijn er in verschillende soorten en maten. Voor de slaapkamer zijn plisségordijnen met een verduisterende stof ideaal. Het gordijn zal het licht buiten houden en ervoor zorgen dat je een betere nachtrust hebt. 

Gordijnen voor de slaapkamer

Top-down/bottom-up functie

Ook voor woonkamers zijn plisségordijnen ideaal. Hierbij is de ‘top-down/bottom-up’ functie de aanrader! Deze functie maakt het mogelijk om het plisségordijn vanaf de onderkant én de bovenkant op te rollen en af te rollen. Zo kun je de stand precies zo instellen, zodat deze is afgestemd op jouw woonruimte en zoals jij dat wilt. Combineer en bepaal zelf de hoeveelheid licht en privacy in je woning! Bij ilumio leveren we standaard alle plisségordijnen met deze functie, zo kan je altijd optimaal genieten van deze voordelen.

Plisségordijnen geven een prachtig licht

Plisségordijnen geven een prachtig licht

Plisségordijnen filteren het zonlicht, waardoor ze schadelijke UV-straling buiten laten. Hierdoor is de kans op verbleking van meubelen kleiner. Daarbij is de lichtinval hiermee zachter en mooier. Wanneer je een transparante stof gebruikt, zorgt dit ervoor dat er mooi en diffuus licht de kamer binnenkomt.

Wil je ook plisségordijnen?

Plisségordijnen zijn het hele jaar door functioneel in iedere woonruimte. Zo zorgt de isolerende functie ervoor dat je het warmer hebt in de winter, en dat het in de zomer juist koel blijft in huis.

 

Bovendien zijn plisségordijnen erg makkelijk te bedienen en zorgen ze voor een mooie lichtinval. Ook kunnen verduisterende plisségordijnen erg hulpvol zijn in slaapkamers voor een betere nachtrust.

Wil je ook plisségordijnen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ilumio verzamelt je e-mailadres om onze nieuwsbrief te sturen. Je heeft het recht om deze gegevens in te zien, te corrigeren en er bezwaar tegen te maken. Voor meer informatie over je rechten klik hier.

Tess
Bekijk alle blogs