Raambekleding voor een zomerproof thuiskantoor

Geen zon op je scherm, wel daglicht in de kamer

Het is voor veel mensen een uitdaging om je thuis op je werk te concentreren. Rondslingerende spullen, een ‘collega’ thuis die de héle dag zit te bellen en die eeuwig cirkelzagende buurman kunnen je flink uit je focus halen. Maar een van de grootste ergernissen is de zon die de hele dag wel/niet preciés op je scherm schijnt, waardoor je niks meer kunt zien. Hoog tijd om dit probleem te tackelen met beeldschermgeschikte raambekleding.

Om te beginnen is het belangrijk te weten dat beeldschermgeschiktheid alleen interessant is voor de ramen waarbij het licht direct op je werkplek valt: die achter, of naast je. Voor een raam aan de andere kant van de kamer hoef je geen rekening te houden met de beeldschermgeschiktheid.

Beeldschermgeschikt en warmtewerend

Om die pittige zonnestralen te weren van je scherm met geschikte raambekleding, is het belangrijk te weten wat de lichttransmissie van een stof is. Dit bepaalt de hoeveelheid licht die wordt doorgelaten, uitgedrukt in een percentage. Een stof met een lichttransmissie van 5% laat dus 5% van de totale lichtinval door.

Zit je dicht bij een raam met direct zonlicht? Dan is het ook fijn dat je raambekleding warmtewerend en dus isolerend is. Zo houd je je thuiswerkplek in de zomer koel en in de winter warm.

Beeldschermgeschikt en warmtewerend
Daglicht nog steeds welkom

Daglicht nog steeds welkom

Voor een raam op het zuiden adviseren wij een stof met een lichttransmissie kleiner dan 5%. Heb je een raam op het oosten/westen? Dan is maximaal 8% voldoende. En voor een raam op het noorden is 20% een mooi percentage. Stoffen die beeldschermgeschikt zijn hoeven dus niet altijd 100% verduisterend te zijn. Zo kan je ook genieten van daglicht als je aan het werk bent.

Welke raambekleding is geschikt voor een thuiswerkplek?

Beeldschermgeschiktheid heeft niet alleen met stoffen te maken, ook een horizontale jaloezie werkt ontzettend goed om de zon van je scherm te weren. Omdat de lamellen kantelbaar zijn, kun je goed met het licht spelen en ervoor zorgen dat de zon niet op je beeldscherm schijnt. Ook een plisségordijn is geschikt: door het top-down bottom-up-systeem kun je de lichtinval goed sturen.

Welke raambekleding is geschikt voor een thuiswerkplek?
Tess
Bekijk alle blogs