Gordijnen kinderkamer

Een goede nachtrust is zeer belangrijk voor kinderen. Je wilt het liefst dat je kind minimaal 8 uur slaapt en de hele nacht rustig is. En terecht! Een kind dat goed slaapt bouwt een betere weerstand op, is vrolijker overdag en kan zich op school een stuk beter concentreren. Wat ook niet onbelangrijk is: een goede nachtrust van je kind zorgt ervoor dat je als ouder ook beter uitgeslapen bent. Om je kleintje heerlijk door te laten dromen is de juiste raambekleding belangrijk. We hebben de belangrijkste voordelen op een rijtje gezet.

Verduisterende gordijnen

Verduisterende gordijnen

Licht heeft een grote invloed op de nachtrust van zowel volwassenen als kinderen. Om je kind of baby goed te laten wennen aan het ritme van dag en nacht zijn verduisterende kinderkamer gordijnen de perfecte keuze. Daarnaast kan je kind zonder problemen genieten van een middagdutje zonder last te hebben van het daglicht. Naast het feit dat verduisterende gordijnen de kamer volledig verduisteren, geven ze een leuke sfeer. De verduisterende gordijnen van ilumio zijn beschikbaar in verschillende kleuren en passen in elke kinderkamer.

Isolerend & geluidswerend

De verduisterende gordijnen van ilumio zijn isolerend en geluidswerend. Het gordijn heeft een grote invloed op het klimaat binnen in je huis. Ze vormen een extra isolerende laag tussen het raam en interieur door middel van golfbewegingen. Dit zorgt ervoor dat het warm blijft in de winter en koel in de zomer en dat tocht tegengehouden wordt. De gordijnen hebben niet alleen een isolerende werking, maar ze zijn ook geluidswerend. De akoestiek wordt gedempt waardoor de kinderkamer een stuk minder hol klinkt.  

Isolerend & geluidswerend
Geld besparen met gordijnen

Geld besparen met gordijnen

Het is algemeen bekend dat een goede isolatie in je huis ervoor zorgt dat je bespaart op de energiekosten. Wat velen niet weten is dat raambekleding hier heel goed aan kan bijdragen. Zo hoef je voor een goeie isolatie dus niet per se dubbelglas te hebben, maar kun je ook kiezen voor een mooi stel gordijnen.

Kindveilig

Bij ilumio vinden wij het belangrijk dat jouw kind veilig en ongestoord moet kunnen spelen en daarbij staat veiligheid altijd voorop.  De gordijnen van ilumio voldoen altijd aan de laatste normen van de Europese Unie. Dit betekent dat de Europese norm wordt gehanteerd wat betreft de koordlengtes en koordeigenschappen, wat betekent dat het koord kan worden vastgezet.

Daarnaast wordt het koord open geklikt als er te veel gewicht op komt. Zo hoef je je geen zorgen te maken tijdens als je kind aan het spelen is en worden ongelukken voorkomen. 

Kindveilig

Kinderkamer gordijnen op maat

Het is belangrijk dat verduisterende gordijnen perfect voor het de ramen in de kinderkamer passen. Zo komt er geen enkel zonnestraaltje de kinderkamer binnen tijdens het middagdutje. Bij ilumio is dit geen enkel probleem: al onze verduisterde gordijnen worden op maat gemaakt. Je kunt natuurlijk zelf opmeten hoe hoog en breed de verduisterende gordijnen moeten worden, maar je kunt dit ook laten doen door onze adviseurs! Maak online gemakkelijk een afspraak en onze adviseur komt langs op een dag en tijdstip die jou uitkomt!