Dupligordijnen op maat

Dupligordijnen, ook wel bekend als dubbele plisségordijnen, zijn perfect voor een moderne uitstraling en zeer praktisch. Een dupligordijn is beschikbaar in veel verschillende kleuren en transparanties en worden bij ilumio altijd op maat gemaakt.

Verduisterende dupligordijnen

Verduisterende dupligordijnen

 • Blokkeert de lichtinval
 • Volledige privacy
 • Isolerende werking
Vanaf €19,95
Lichtdoorlatende dupligordijnen

Lichtdoorlatende dupligordijnen

 • Isolerende werking
 • Bepaal de mate van lichtinval
 • Bewaakt de privacy en weert inkijk
Vanaf €19,13
Dupligordijnen op maat

Dupligordijnen op maat

 • Op maat gemaakt
 • Ruime keuze in materialen, kleuren en maatvoering
 • Gratis kleurstalen
 • 5 jaar garantie
Vanaf €19,13
Gratis advies aan huis

Gratis advies aan huis

 • Gratis en vrijblijvende afspraak bij jou thuis
 • Persoonlijk plan voor je nieuwe raambekleding
 • Inclusief inmeten

Dupligordijnen van ilumio

Dupligordijnen worden doorgaans vooral plisségordijnen genoemd. Eigenlijk is een dupligordijn een soort raamdecoratie met 2 geplooide plisséstoffen die als een honingraat in elkaar verwoven zijn. Een honingraat plisségordijn dus als het ware. De ruimte in de honingraat heeft een extra functie, want hier ontstaat stilstaande lucht. Dit heeft een isolerend en geluiddempend effect.

Dupligordijnen op maat

Je wilt natuurlijk dat raamdecoratie perfect op jouw raam aansluit. Daarom maken wij al onze dupligordijnen precies op maat. Niet alleen voor standaardramen, maar ook voor draai-kiepramen. Zo kun jij thuis ieder raam voorzien van een dupligordijn.

Transparanties

Transparanties

Binnen dupligordijnen heb je de keuze uit twee verschillende stofopties: verduisterend en lichtdoorlatend. De lichtdoorlatende stof filtert het licht vanbuiten en verbetert de privacy in de ruimte. De verduisterende stof kan, zoals de naam al zegt, een ruimte verduisteren, is lichtdicht en geeft je volledige privacy. Ideaal dus voor de slaapkamer of andere kamers waar je volledige privacy wilt.

Top down bottom up bediening

Waar je bij de meeste dupligordijnen alleen kunt kiezen uit een top down systeem, waarbij je de bovenkant naar beneden kunt trekken, worden al onze dupligordijnen geleverd met top down bottom up bediening. Dit betekent dat je zelf kunt bepalen welk gedeelte van het raam bedekt is. Zo bepaal je dus ook zelf de lichtinval en privacy in een ruimte.

Top down bottom up bediening

Dupligordijnen per ruimte

Doordat dupligordijnen beschikbaar zijn in verschillende transparanties en op zowel standaard als draai-kiep ramen passen zijn ze voor bijna iedere ruimte geschikt. Kies bijvoorbeeld voor een lichtdoorlatend dupligordijn in de woonkamer of voor een verduisterend dupligordijn om de slaapkamer te verduisteren. Enkele van onze dupligordijnen zijn geschikt voor vochtige ruimtes (zoals de badkamer of keuken), maar niet allemaal. Let hier dus goed op bij het uitkiezen. Zit er geen geschikt vochtbestendig model tussen? Dan kun je beter voor pvc jaloezieën kiezen.

Een dupligordijn zien we het meest terug in een modern interieur. Hij biedt een strakke uitstraling en brengt een moderne sfeer in de ruimte. Door de ruime keuze uit kleuren is er altijd een dupligordijn wat in jouw interieur past.

Schoonmaken van dupligordijnen

Dupligordijnen zijn op verschillende manieren schoon te maken. Let goed op dat ieder dupligordijn voorschriften heeft over hoe deze het beste gereinigd kan worden. Bekijk onze pagina over plisségordijnen schoonmaken voor alle informatie.

Veelgestelde vragen

 1. Dupligordijnen, ook wel plissé gordijnen genoemd,  kunnen een mooie toevoeging zijn aan je interieur. Dankzij de plooien beweeg je de gordijnen met gemak omhoog en omlaag en bepaal je zelf de lichtinval.

  Plissé gordijnen zijn veelzijdig en bieden je veel vrijheid wat betreft inrichting en sfeer. Zo kun je een plisségordijn beschouwen als een ideaal compromis tussen stijl en bescherming tegen de zon.

 2. Ja, eigenlijk is een dupligordijn een soort raamdecoratie met 2 geplooide plisséstoffen die als een honingraat in elkaar verweven zijn. Een honingraat plisségordijn dus als het ware. De ruimte in de honingraat bevat stilstaande lucht. Dit heeft een isolerend en geluiddempend effect.

Isolerend

Een groot voordeel van dupligordijnen is de isolerende werking. Door de honingraatstructuur van de twee geplooide plisséstoffen ontstaat er stilstaande lucht. Deze lucht zorgt voor extra isolatie en werkt geluiddempend. Zo kun je je huis in de winter warm houden en in de zomer juist lekker koel. Naast een toevoeging aan je interieur is een dupligordijn dus ook nog eens praktisch en energiebesparend.

Isolerend
Gratis kleurstalen

Gratis kleurstalen

Vraag gratis kleurstalen aan en kom er achter wat voor effect de kleur, het materiaal en de transparantie heeft op jouw interieur.

Klanten beoordelen ons met een 9

Klanten beoordelen ons met een 9

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9. Benieuwd naar hoe zij ilumio ervaren? Bekijk dan onze reviews op de Kiyoh pagina.

Zelf monteren

Zelf monteren

Onze raamdecoratie is eenvoudig te monteren en heeft een stevig ophangsysteem. Bij onze producten zit een duidelijke handleiding waar stapsgewijs wordt uitgelegd hoe je jouw raamdecoratie moet plaatsen. Bekijk ook onze instructievideo’s.

Laten monteren

Laten monteren

Dankzij de standaard tarieven weet je van te voren waar je aan toe bent. Je betaalt €64,50 aan voorrijkosten en €29,50 per product. Onze monteurs beschikken over de materialen, ervaring en expertise om jouw raamdecoratie precies te bevestigen zoals jij wilt.