Raamdecoratie zonder boren

Je kunt niet altijd boren als je raamdecoratie wilt ophangen en je wilt ook geen lijm of plakresten op je kozijn. Denk aan raamdecoratie op deuren, bewegende en draai-kiepramen. Door het gebruik van klemsteunen kun je de raamdecoratie ophangen zonder te boren en zonder lijmresten. De installatie is zeer praktisch en eenvoudig. Daarnaast behoud je de garantie van het kunststof kozijnen! Kies bijvoorbeeld uit rolgordijnen, aluminium jaloezieën of plisségordijnen zonder boren.

Soorten raamdecoratie

Afhankelijk van het type raamdecoratie dat je kiest, kun je kiezen uit verschillende stoffen. Zo kun je kiezen voor verduisterende stoffen, om licht te blokkeren en een kamer te verduisterend. Je kunt ook kiezen voor een lichtdoorlatende of transparante variant. Deze laten licht door of zijn zelfs transparant. Hierdoor kun je zelf je hoeveelheid privacy bepalen en krijg je nog een flinke hoeveelheid daglicht de kamer binnen.

Rolgordijnen zonder boren

Rolgordijnen zonder boren

 • Ruime keuze in kleuren
 • Op maat en kant-en-klaar
 • Alle transparanties mogelijk
Vanaf €4,72
Aluminium jaloezieën zonder boren

Aluminium jaloezieën zonder boren

 • Keuze uit 6 kleuren
 • Op maat gemaakt

Vanaf €11,25
Gratis advies aan huis

Gratis advies aan huis

 • Gratis en vrijblijvende afspraak bij jou thuis
 • Persoonlijk plan voor je nieuwe raambekleding
 • Inclusief inmeten
Vouwgordijnen zonder boren

Vouwgordijnen zonder boren

 • Ruime keuze in kleuren
 • Op maat gemaakt
 • Transparante, lichtdoorlatende of verduisterende stoffen
Vanaf €31,50
Plisségordijnen zonder boren

Plisségordijnen zonder boren

 • Ruime keuze in kleuren
 • Op maat gemaakt
 • Lichtdoorlatend of verduisterende stoffen

Vanaf €24,95
Duo rolgordijnen zonder boren

Duo rolgordijnen zonder boren

 • Keuze uit 11 kleuren
 • Standaard breedte en hoogtemaat
 • Zonder koof
Vanaf €19,80

Rolgordijn zonder boren

Als je een rolgordijn wilt monteren zonder boren, dan kies je voor een rolgordijn met klemsteunen en spandraden. De installatie is super eenvoudig en hiermee heb je geen gaten in je (kunststof) raam. Mocht je gaan verhuizen, dan heb je dus geen gaten in je kozijn. Ideaal!

Naast de klemsteunen kun je gebruikmaken van de spandraden. Door de spandraden beweegt het rolgordijn mee als het raam geopend is. Zo voorkom je het klapperen van het rolgordijn door de wind. Of als je een draai-kiepraam hebt, dan hangt het rolgordijn niet recht naar beneden als het raam gekanteld is.

Vrijwel al onze rolgordijnen zijn beschikbaar in een niet-boren variant. Je hebt dus een zeer ruime keuze uit stoffen en kleuren. Daarnaast worden onze rolgordijnen op maat gemaakt zodat je zeker weet dat hij perfect voor je raam past.

Rolgordijn zonder boren
Plisségordijnen zonder boren

Plisségordijnen zonder boren

Plisségordijnen zijn zeer geschikt om op te hangen zonder boren. Door de smalle opzet van dit type raamdecoratie plast deze voor vrijwel ieder raam. We hebben een ruime selectie plisségordijnen in diverse transparanties en kleuren. Daarnaast worden onze plisségordijnen op maat gemaakt zodat er altijd een geschikt plisségordijn tussen zit dat een aanwinst voor jouw interieur is!

Aluminium jaloezieën zonder boren

Met een aluminium jaloezie kun je zelf bepalen hoeveel licht je in een kamer laat. Onze variant zonder boren is ideaal om te plaatsen op bijvoorbeeld draai-kiepramen. Naast dat het er mooi uitziet, is het ook nog eens erg praktisch. Zo kun je een aluminium jaloezie vaak ophangen in vochtige ruimtes. Je kunt kiezen voor een simpel model, maar bijvoorbeeld ook kiezen voor een geperforeerde jaloezie of een glanzende aluminium jaloezie zonder te moeten boren in je kozijn!

Veelgestelde vragen

 1. Door het gebruik van klemsteunen kun je de raamdecoratie ophangen zonder te boren en zonder lijmresten. De installatie is zeer praktisch en eenvoudig. Daarnaast behoud je de garantie van het kunststof kozijnen! Naast de klemsteunen kun je gebruikmaken van de spandraden. Door de spandraden beweegt het rolgordijn mee als het raam geopend is. Dan hangt het rolgordijn niet recht naar beneden als het raam gekanteld is.
 2. Vrijwel al onze rolgordijnen zijn beschikbaar in een niet-boren variant. Je hebt dus een zeer ruime keuze uit stoffen en kleuren. Daarnaast worden onze rolgordijnen op maat gemaakt zodat je zeker weet dat hij perfect voor je raam past.

  Ook andere raamdecoratie zoals plisségordijnen, vouwgordijnen en aluminium jaloezieën zijn verkrijgbaar in een niet-boren variant.

Vouwgordijnen zonder boren

Vouwgordijnen zonder boren

Ook vouwgordijnen kunnen geplaatst worden op draai-kiepramen! Door gebruik te maken van klemsteunen kun je het vouwgordijn op het raam bevestigen zonder dat je hoeft te boren. Als je het raam kiept dan beweegt het vouwgordijn mee en kan het los van het raam komen te hangen. Om dit te voorkomen kun je gebruikmaken van spandraden. Daarmee beweegt het vouwgordijn mee met het raam en als het ware aan het raam vast blijft zitten als deze gekanteld is.

Hoe werkt het: klemsteunen!

Onze raamdecoratie zonder boren wordt geleverd met universele klemsteunen, waarmee je dus zonder boren het product aan het raam kunt bevestigen. Deze klemsteunen zijn speciaal ontwikkeld voor draai-kiep ramen (zowel PVC als aluminium) en ramen waarin niet geboord mag worden.

De klemsteunen worden geklemd op het draaiende deel van het raam, waardoor de raamdecoratie mee kan bewegen als het raam geopend is.

Al onze klemsteunen komen goed overeen met de witte kleur van de meeste pvc-raamkozijnen, omdat de klemsteunen wit zijn.

Hoe werkt het: klemsteunen!
Mogelijk voor welke ramen?

Mogelijk voor welke ramen?

Onze raamdecoratie zonder te boren is geschikt voor ramen die tot 15 graden gekanteld kunnen worden. De klemsteunen nemen weinig ruimte in op het raamkozijn en zijn op alle ramen te plaatsen.

Spandraden zijn geschikt voor deuren, kantel- en draairamen en ramen die naar binnen opengaan. Je rolgordijn wordt uitgerust met twee zijwaartse spankabels die ervoor zorgen dat het niet gaat klapperen of hangen als het raam gekanteld is.

Waarom je niet kunt boren in een kunststof kozijn

Het wordt sterk afgeraden om te boren in een kunststof kozijn. In kunststof kozijnen zit namelijk vaak een ijzeren of blikken profiel. Deze metalen zijn verzinkt en verlijmd, waardoor ze een extra bescherming bieden tegen vocht en lucht. Als je hierin boort dan gaat deze eigenschap verloren, wat natuurlijk hartstikke zonde is.

Meten en monteren

Het opmeten

Het opmeten

Het meten van raamdecoratie zonder boren kan verschillen t.o.v. het opmeten van raamdecoratie met boren.  Bij het plaatsen wordt de raamdecoratie bevestigd op de klembeugels. Vergeet niet te controleren of de klembeugels op het PVC-frame worden ondersteund.

Monteren zonder boren

Monteren zonder boren

Het monteren van raamdecoratie zonder boren gebeurt door middel van klemsteunen. Deze kun je eenvoudig in vijf minuten installeren. De klemsteunen werken als een eenvoudig beugelsysteem en zijn een soort clips die worden vastgeklemd op het raam. Ook voor de mindere doe-het-zelvers zijn ze zeer eenvoudig om te monteren, aangezien het ze simpel vastgeklemd worden op het raam.

Gratis kleurstalen

Gratis kleurstalen

Vraag gratis kleurstalen aan en kom er achter wat voor effect de kleur, het materiaal en de transparantie heeft op jouw interieur.

Klanten beoordelen ons met een 9

Klanten beoordelen ons met een 9

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9. Benieuwd naar hoe zij ilumio ervaren? Bekijk dan onze reviews op de Kiyoh pagina.

Zelf monteren

Zelf monteren

Onze raamdecoratie is eenvoudig te monteren en heeft een stevig ophangsysteem. Bij onze producten zit een duidelijke handleiding waar stapsgewijs wordt uitgelegd hoe je jouw raamdecoratie moet plaatsen. Bekijk ook onze instructievideo’s.

Laten monteren

Laten monteren

Bij ilumio hebben wij een montageservice voor een vaste lage prijs van €39 per product, zonder bijkomende kosten. Onze monteurs beschikken over de materialen, ervaring en expertise om jouw raamdecoratie precies te bevestigen zoals jij wilt.

Raamdecoratie zonder boren bij ilumio

ilumio, specialist in op maat gemaakte raamdecoratie, begeleidt je door het installatieproces van jouw nieuwe raamdecoratie. Installeer ze gemakkelijk in vijf minuten dankzij het ingenieuze systeem van klemsteunen, zonder in je kozijn te boren! Zo heb je mooie raamdecoratie voor kunststof kozijnen.

Dit eenvoudige beugelsysteem zal vooral aantrekkelijk zijn voor pvc-raambezitters en mensen die minder doe-het-zelvers zijn. De klemsteunen eenvoudig te installeren en er zijn geen wijzigingen aan je kozijnen nodig. Ze kunnen eenvoudig op het raamkozijn van je raam worden geklemd.