Raamdecoratie zonder boren

Je kunt niet altijd boren als je raamdecoratie wilt ophangen en je wilt ook geen lijm of plakresten op je kozijn. Bijvoorbeeld op deuren, bewegende en draai-kiepramen. Daarom is het ook mogelijk om raamdecoratie op te hangen zonder te boren. De installatie hiervan is zeer praktisch en daarnaast behoud je de garantie van het kunststof kozijnen! Kies bijvoorbeeld uit rolgordijnen, aluminium jaloezieën of plisségordijnen zonder boren.

Soorten raamdecoratie

Afhankelijk van het type raamdecoratie dat je kiest, kun je kiezen uit verschillende stoffen. Zo kun je kiezen voor verduisterende stoffen, om licht te blokkeren en een kamer te verduisterend. Je kunt ook kiezen voor een lichtdoorlatende of transparante variant. Deze laten licht door of zijn zelfs transparant. Hierdoor kun je zelf je hoeveelheid privacy bepalen en krijg je nog een flinke hoeveelheid daglicht de kamer binnen.

Rolgordijnen zonder boren

Rolgordijnen zonder boren

Een rolgordijn met bevestiging zonder boren? Kies voor rolgordijnen met klemsteunen in combinatie met spandraden en je installeert eenvoudig het nieuwe rolgordijn zonder in het raamkozijn te boren. 

Aluminium jaloezieën zonder boren

Aluminium jaloezieën zonder boren

Installeer je aluminium jaloezieën zonder boren! Deze optie is ook ideaal voor het verplaatsen van ramen die naar binnen openen.

Plisségordijnen zonder boren

Plisségordijnen zonder boren

Bevestig de nieuwe, op maat gemaakte plisségordijn zonder in het raam te boren met klemsteunen en of spandraden. Ze zijn ook zeer praktisch voor montage op een deur.

Rolgordijn zonder boren

Indien je kiest voor een rolgordijn met bevestiging zonder boren, dan kies je voor een rolgordijn met klemsteunen en spandraden. Hierdoor beweegt het rolgordijn mee als het raam geopend is en beschadig je het kozijn niet doordat het niet nodig is om te boren.

Vrijwel al onze rolgordijnen zijn beschikbaar in een niet-boren variant. Je hebt dus een zeer ruime keuze uit stoffen en kleuren. Daarnaast worden onze rolgordijnen op maat gemaakt zodat je zeker weet dat hij perfect voor je raam past.

Rolgordijn zonder boren
Plisségordijnen zonder boren

Plisségordijnen zonder boren

Plisségordijnen zijn zeer geschikt om op te hangen zonder boren. Door de smalle opzet van dit type raamdecoratie plast deze voor vrijwel ieder raam. We hebben een ruime selectie plisségordijnen in diverse transparanties en kleuren. Daarnaast worden onze plisségordijnen op maat gemaakt zodat er altijd een geschikt plisségordijn tussen zit dat een aanwinst voor jouw interieur is!

Hoe werkt het: klemsteunen!

Onze raamdecoratie zonder boren wordt geleverd met universele klemsteunen, waarmee je dus zonder boren het product aan het raam kunt bevestigen. Deze klemsteunen zijn speciaal ontwikkeld voor draai-kiep ramen (zowel PVC als aluminium) en ramen waarin niet geboord mag worden.

De klemsteunen worden geklemd op het draaiende deel van het raam, waardoor de raamdecoratie mee kan bewegen als het raam geopend is.

Al onze klemsteunen komen goed overeen met de witte kleur van de meeste pvc-raamkozijnen, omdat de klemsteunen wit zijn.

Hoe werkt het: klemsteunen!
Mogelijk voor welke ramen?

Mogelijk voor welke ramen?

Onze raamdecoratie zonder te boren is geschikt voor ramen die tot 15 graden gekanteld kunnen worden. De klemsteunen nemen weinig ruimte in op het raamkozijn en zijn op alle ramen te plaatsen.

Spandraden zijn geschikt voor deuren, kantel- en draairamen en ramen die naar binnen opengaan. Je rolgordijn wordt uitgerust met twee zijwaartse spankabels die ervoor zorgen dat het niet gaat klapperen of hangen als het raam gekanteld is.

Waarom je niet kunt boren in een kunststof kozijn

Het wordt sterk afgeraden om te boren in een kunststof kozijn. In kunststof kozijnen zit namelijk vaak een ijzeren of blikken profiel. Deze metalen zijn verzinkt en verlijmd, waardoor ze een extra bescherming bieden tegen vocht en lucht. Als je hierin boort dan gaat deze eigenschap verloren, wat natuurlijk hartstikke zonde is.

Meten en monteren

Het opmeten

Het opmeten

Het meten van raamdecoratie zonder boren kan verschillen t.o.v. het opmeten van raamdecoratie met boren.  Bij het plaatsen wordt de raamdecoratie bevestigd op de klembeugels. Vergeet niet te controleren of de klembeugels op het PVC-frame worden ondersteund.

Monteren zonder boren

Monteren zonder boren

Het monteren van raamdecoratie zonder boren gebeurt door middel van klemsteunen. Deze kun je eenvoudig in vijf minuten installeren. De klemsteunen werken als een eenvoudig beugelsysteem en zijn een soort clips die worden vastgeklemd op het raam. Ook voor de mindere doe-het-zelvers zijn ze zeer eenvoudig om te monteren, aangezien het ze simpel vastgeklemd worden op het raam.

Gratis kleurstalen

Gratis kleurstalen

Vraag gratis kleurstalen aan en kom er achter wat voor effect de kleur, het materiaal en de transparantie heeft op jouw interieur.

Klanten beoordelen ons met een 9

Klanten beoordelen ons met een 9

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9. Benieuwd naar hoe zij ilumio ervaren? Bekijk dan onze reviews op de Kiyoh pagina.

Zelf monteren

Zelf monteren

Onze raamdecoratie is eenvoudig te monteren en heeft een stevig ophangsysteem. Bij onze producten zit een duidelijke handleiding waar stapsgewijs wordt uitgelegd hoe je jouw raamdecoratie moet plaatsen. Bekijk ook onze instructievideo’s.

Laten monteren

Laten monteren

Bij ilumio hebben wij een montageservice voor een vaste lage prijs van €39 per product, zonder bijkomende kosten. Onze monteurs beschikken over de materialen, ervaring en expertise om jouw raamdecoratie precies te bevestigen zoals jij wilt.

Raamdecoratie zonder boren bij ilumio

ilumio, specialist in op maat gemaakte raamdecoratie, begeleidt je door het installatieproces van jouw nieuwe raamdecoratie. Installeer ze gemakkelijk in vijf minuten dankzij het ingenieuze systeem van klemsteunen, zonder in je kozijn te boren! Zo heb je mooie raamdecoratie voor kunststof kozijnen.

Dit eenvoudige beugelsysteem zal vooral aantrekkelijk zijn voor pvc-raambezitters en mensen die minder doe-het-zelvers zijn. De klemsteunen eenvoudig te installeren en er zijn geen wijzigingen aan je kozijnen nodig. Ze kunnen eenvoudig op het raamkozijn van je raam worden geklemd.