Raamdecoratie zonder boren

In sommige gevallen wil of kan je simpelweg je raamdecoratie niet ophangen door te boren. Denk bijvoorbeeld aan wanneer je geen gaten in je kozijn wilt. Gelukkig hebben wij hier een oplossing voor: ophangen zonder boren. Zo kan je door middel van klemsteunen je raamdecoratie ophangen op deuren en draai-kiepramen.

Style your view!

Of je gebruik kan maken van ophangen zonder boren ligt aan het type raamdecoratie dat je kiest. Zo kun je rolgordijnen, aluminium jaloezieën, vouwgordijnen, plisségordijnen en duo rolgordijnen monteren zonder boren. Klik op de onderstaande blokken van jouw gewenste productgroep en zie meteen wat mogelijk is.

TE VEEL KEUZE?

Wij helpen je in 4 stappen jouw raamdecoratie te vinden

Help mij kiezen >
Rolgordijnen zonder boren

Rolgordijnen zonder boren

 • Ruime keuze in kleuren
 • Op maat en kant-en-klaar
 • Alle transparanties mogelijk
Vanaf €7,79
Aluminium jaloezieën zonder boren

Aluminium jaloezieën zonder boren

 • Keuze uit 6 kleuren
 • Op maat gemaakt

Vanaf €13,09
Gratis advies aan huis

Gratis advies aan huis

 • Gratis en vrijblijvende afspraak bij jou thuis
 • Persoonlijk plan voor je nieuwe raambekleding
 • Inclusief inmeten
Vouwgordijnen zonder boren

Vouwgordijnen zonder boren

 • Ruime keuze in kleuren
 • Op maat gemaakt
 • Transparante, lichtdoorlatende of verduisterende stoffen
Plisségordijnen zonder boren

Plisségordijnen zonder boren

 • Ruime keuze in kleuren
 • Op maat gemaakt
 • Lichtdoorlatend of verduisterende stoffen

Vanaf €28,82
Duo rolgordijnen zonder boren

Duo rolgordijnen zonder boren

 • Keuze uit 11 kleuren
 • Standaard breedte en hoogtemaat
 • Zonder koof
Vanaf €22,87

Hoe werkt het: klemsteunen!

Onze raamdecoratie zonder boren wordt geleverd met universele klemsteunen, waarmee je het product aan het raam kunt bevestigen. Deze klemsteunen zijn speciaal gemaakt voor draai-kiep ramen (zowel pvc als aluminium). De klemsteunen worden geklemd op het bewegende deel van het raam, waardoor de raamdecoratie meebeweegt wanneer het raam geopend is. De kleur van onze klemsteunen komen overeen met de witte kleur van de meeste kunststof-raamkozijnen.

Hoe werkt het: klemsteunen!
(Duo)rolgordijn zonder boren

(Duo)rolgordijn zonder boren

Een duo rolgordijn bestaat uit afwisselende transparante- en lichtdoorlatende banen. Met de bedieningsketting kan je zelf de privacy en lichtinval bepalen. Een rolgordijn is een echte klassieker en komen vaak voor vanwege het gemak en de eenvoud van de raamdecoratie.

Vrijwel al onze rolgordijnen zijn beschikbaar in een niet-boren variant. Je hebt dus een zeer ruime keuze uit stoffen en kleuren. Daarnaast worden onze (duo)rolgordijnen op maat gemaakt zodat je zeker weet dat hij perfect voor je raam past.

Plisségordijnen zonder boren

Plisségordijnen zijn zeer geschikt om te monteren zonder te boren. Dit komt doordat het plisségordijn een smalle opzet heeft en daarmee weinig ruimte inneemt. Onze collectie bestaat uit plisségordijnen in allerlei transparanties en kleuren. Zo kun je kiezen voor lichtdoorlatende plisségordijnen zonder te boren of voor verduisterende plisségordijnen zonder te boren.

Plisségordijnen zonder boren

Aluminium jaloezieën zonder boren

Met jaloezieën kun je zelf de lichtinval en de mate van privacy bepalen. De lamellen van een aluminium jaloezie zijn ook beschikbaar in een 25mm variant, in tegenstelling tot de 50mm lamellen van de houten en pvc jaloezie. Hierdoor is de aluminium jaloezie geschikt voor monteren zonder boren. Dit heeft te maken met de ruimte die de raamdecoratie inneemt. Door de brede 50mm lamellen van houten- en pvc jaloezieën zijn deze producten niet geschikt voor monteren zonder boren.

Veelgestelde vragen

 1. Door het gebruik van klemsteunen kun je de raamdecoratie ophangen zonder te boren en zonder lijmresten. De installatie is zeer praktisch en eenvoudig. Daarnaast behoud je de garantie van het kunststof kozijnen! Naast de klemsteunen kun je gebruikmaken van de spandraden. Door de spandraden beweegt het rolgordijn mee als het raam geopend is. Dan hangt het rolgordijn niet recht naar beneden als het raam gekanteld is.
 2. Vrijwel al onze rolgordijnen zijn beschikbaar in een niet-boren variant. Je hebt dus een zeer ruime keuze uit stoffen en kleuren. Daarnaast worden onze rolgordijnen op maat gemaakt zodat je zeker weet dat hij perfect voor je raam past.

  Ook andere raamdecoratie zoals plisségordijnen, vouwgordijnen en aluminium jaloezieën zijn verkrijgbaar in een niet-boren variant.

Vouwgordijnen zonder boren

Vouwgordijnen zonder boren

Ook vouwgordijnen kunnen gemonteerd worden zonder boren. De naam zegt het al: wanneer je een vouwgordijn omhoog bedient, vouwt de raamdecoratie zich tot een bundeltje stof. Vouwgordijnen hebben net als rolgordijnen veel opties in transparantie en kleur. Wanneer je een vouwgordijn wilt bestellen met de optie ‘zonder boren’, bestel je klemsteunen om het vouwgordijn zonder boren aan het kozijn te bevestigen.

Mogelijk voor welke ramen?

Onze raamdecoratie zonder te boren is geschikt voor ramen die tot 15 graden gekanteld kunnen worden. De klemsteunen nemen weinig ruimte in op het raamkozijn en zijn alleen geschikt voor aluminium en pvc draai-kiepramen. Spandraden zijn geschikt voor deuren, kantel- en draairamen en ramen die naar binnen opengaan. Maar je kunt spandraden ook zonder klemsteunen installeren, bijvoorbeeld op je vaste raam naast je deur of openslaande raam, hierdoor verminder je ook de kans op klapperen. Je raambekleding wordt uitgerust met twee spankabels die ervoor zorgen dat je product strak langs het raam hangt.

Waarom je niet kunt boren in een kunststof kozijn

Het wordt sterk afgeraden om te boren in een kunststof kozijn. In kunststof kozijnen zit namelijk vaak een ijzeren of blikken profiel. Deze metalen zijn verzinkt en verlijmd, hierdoor bieden ze een extra bescherming tegen vocht en lucht. Als je in deze metalen boort, gaan deze eigenschappen verloren, wat natuurlijk hartstikke zonde is! Daarnaast zijn de gaten definitief: als je de raamdecoratie weghaalt, blijven de gaten achter. Dat is natuurlijk geen mooi gezicht.

Mogelijk voor welke ramen?

Meten en monteren

Het opmeten

Het opmeten

Het meten van raamdecoratie zonder boren verschilt van het opmeten van raamdecoratie met boren. Zo meet je bij raamdecoratie zonder boren alleen het bewegende deel van het raam. De meetinstructies vind je op deze pagina.

Monteren zonder boren

Monteren zonder boren

Het monteren van raamdecoratie zonder boren doe je middels klemsteunen. De klemsteunen werken als een eenvoudig beugelsysteem dat makkelijk vastgeklemd kan worden op het raam. Hierdoor heb je in no-time je raambekleding hangen, zelfs als je twee linkerhanden hebt.

Raamdecoratie zonder boren bij ilumio

Raamdecoratie zonder boren bij ilumio

ilumio, specialist in op maat gemaakte raamdecoratie, begeleidt je door het installatieproces van jouw nieuwe raamdecoratie. Installeer ze gemakkelijk in vijf minuten dankzij het ingenieuze systeem van klemsteunen, zonder in je kozijn te boren! Zo heb je mooie raamdecoratie voor kunststof kozijnen.

Dit eenvoudige beugelsysteem zal vooral aantrekkelijk zijn voor pvc-raambezitters en mensen die minder doe-het-zelvers zijn. De klemsteunen eenvoudig te installeren en er zijn geen wijzigingen aan je kozijnen nodig. Ze kunnen eenvoudig op het raamkozijn van je raam worden geklemd.

Gratis kleurstalen

Gratis kleurstalen

Vraag gratis kleurstalen aan en kom er achter wat voor effect de kleur, het materiaal en de transparantie heeft op jouw interieur.

Klanten beoordelen ons met een 9

Klanten beoordelen ons met een 9

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9. Benieuwd naar hoe zij ilumio ervaren? Bekijk dan onze reviews op de Kiyoh pagina.

Zelf monteren

Zelf monteren

Onze raamdecoratie is eenvoudig te monteren en heeft een stevig ophangsysteem. Bij onze producten zit een duidelijke handleiding waar stapsgewijs wordt uitgelegd hoe je jouw raamdecoratie moet plaatsen. Bekijk ook onze instructievideo’s.

Laten monteren

Laten monteren

Dankzij de standaard tarieven weet je van te voren waar je aan toe bent. Je betaalt €64,50 aan voorrijkosten en €29,50 per product. Onze monteurs beschikken over de materialen, ervaring en expertise om jouw raamdecoratie precies te bevestigen zoals jij wilt.