Vouwgordijnen op maat kopen

De vouwgordijnen van ilumio kunnen een mooie verrijking zijn voor jouw interieur en zijn in het gebruiksgemak makkelijker dan normale gordijnen. Een vouwgordijn, ook wel optrekgordijn genoemd (omdat je ze eenvoudig op kunt trekken of laten zakken), zorgt doorgaans voor een romantische, huiselijke en klassieke sfeer in een ruimte. Typerend aan een vouwgordijn is dat deze horizontale vouwen in de stof heeft, waardoor ze opvouwen in plaats van oprollen. Een vouwgordijn neemt minder ruimte in dan een normaal gordijn en bedenkt enkel het raam. Daarnaast zijn er meerdere mogelijkheden om een vouwgordijn te monteren. Dus kies voor een op maat gemaakt vouwgordijn of kies er een uit de standaard maat collectie vouwgordijnen.

Basic

Basic

Vanaf €17,75

 • Keuze uit 9 kleuren
 • Standaard hoogte en breedtemaat
 • Effen stoffen gemaakt van 100% Polyester
Premium

Premium

Vanaf €31,50

 • Keuze uit 65 kleuren
 • Tot max. breedte 300 cm, max. hoogte 300 cm
 • Effen en dessin en structuur stoffen
Vouwgordijnen zonder boren

Vouwgordijnen zonder boren

Vanaf €31,50
 • Op maat gemaakt
 • Geleverd met klemsteunen en spandraden  
 • Diverse kleuren en stofsoorten
Verduisterende vouwgordijnen

Verduisterende vouwgordijnen

Vanaf €43,83
 • Volledige verduistering
 • Goede isolatie en akoestiek
 • Luxe en exclusieve uitstraling
Dim-out vouwgordijnen

Dim-out vouwgordijnen

Vanaf €24,99
 • Geen inkijk
 • Luxe uitstraling
 • Geschikt voor woonkamers
Lichtdoorlatende vouwgordijnen

Lichtdoorlatende vouwgordijnen

Vanaf €17,75
 • Beschermt tegen fel zonlicht
 • Lichtdoorlatend zonder inkijk
 • Privacy zonder complete verduistering
Transparante vouwgordijnen

Transparante vouwgordijnen

Vanaf €17,75
 • Beperkte inkijk
 • Elegante decoratieve raambekleding
 • Contact met de buitenwereld
Verduisterende vouwgordijnen

Verduisterende vouwgordijnen

Kies voor verduisterende vouwgordijnen als je op zoek bent naar complete verduistering. Met volledige verduistering zijn deze vouwgordijnen zeer interessant voor de slaapkamer

De verduisterende vouwgordijnen zorgen ervoor dat er geen licht naar binnen of naar buiten kan. Zo blijft het zonlicht buiten de kamer en is het van buiten ook niet zichtbaar of je licht aan hebt staan in de kamer. Zo kun je dus ook optimaal van je privacy genieten.

Naast dat de verduisterende vouwgordijnen functioneel zijn, zijn ze ook nog eens van hoge kwaliteit en kunnen ze een mooie verrijking van je interieur zijn. Je vindt bij ons dan ook vouwgordijnen voor iedere interieur stijl. We hebben een breed scala aan kleuren en stoffen.

Onze vouwgordijnen zijn altijd op maat gemaakt, zodat deze perfect past bij jouw raam. Hiernaast zijn onze vouwgordijnen altijd van de hoogste kwaliteit tegen concurrerende prijzen. Wil je iets moois, maar moet het ook betaalbaar zijn? Dan hebben wij het ideale vouwgordijn voor jou!

We bieden verduisterende vouwgordijnen op maat aan, maar ook in een standaard maat. Zo sluit een van onze verduisterende vouwgordijnen perfect aan op jouw type raam. 

Dim-out vouwgordijnen

Een dim-out vouwgordijn is een vouwgordijn met verduisterende eigenschappen. Ze houden het licht voor het grootste gedeelte buiten, maar zijn niet 100% verduisterend. Deze vouwgordijnen zijn zeer geschikt voor een ruimte waar je veel privacy wenst en zoveel mogelijk licht buiten wilt houden, maar 100% verduisterend niet nodig is.

Dim-out vouwgordijnen
Lichtdoorlatende vouwgordijnen

Lichtdoorlatende vouwgordijnen

Met onze lichtdoorlatende vouwgordijnen filter je licht en creëer je privacy. Je kunt stellen dat lichtdoorlatende vouwgordijnen sfeer aan je kamer toevoegen zonder afbreuk te doen aan de privacy. Ideaal dus voor een raam aan de straatkant.

Onze vouwgordijnen zijn gemaakt van de hoogste kwaliteit stoffen en beschikbaar in een groot aantal kleuren.  Ook worden de vouwgordijnen op maat gemaakt, waardoor we voor ieder interieur een passende uitkomst hebben. Zo heb je bij ilumio 100% maatwerk in kwaliteit en productgarantie.

Naast dat een vouwgordijn een mooie toevoeging aan je interieur, zijn ze ook nog eens makkelijk te onderhouden.  Zo kun je een vouwgordijn gemakkelijk wassen in een wasmachine of met de hand.

Transparante vouwgordijnen

Transparante vouwgordijnen zijn ideaal voor ramen met een mooi uitzicht, zoals de woonkamer. Door de transparante stof is het mogelijk om naar buiten te kunnen kijken en te kunnen genieten van de vouwgordijnen. Zo blijft de maximale hoeveelheid daglicht behouden en heb je daarnaast meer sfeer en uitstraling in je kamer door het vouwgordijn.

Onze vouwgordijnen zijn te vinden in verschillende kleuren, zodat er voor ieder interieur een geschikt vouwgordijn is. De stoffen die gebruikt zijn voor onze vouwgordijnen zijn van de hoogste kwaliteit en worden op maat gemaakt voor ieder raam.

Wil je dus genieten van het uitzicht, maar toch mooie en praktische raambekleding ophangen? Kies dan voor onze transparante vouwgordijnen.

Transparante vouwgordijnen
Vouwgordijn voor draai-kiepraam

Vouwgordijn voor draai-kiepraam

Heb je een draai-kiepraam waar je graag een vouwgordijn voor wilt plaatsen? Dat is mogelijk! Door gebruik te maken van klemsteunen kan het vouwgordijn op het raam geklemd worden zonder dat boren in het (vaak) kunststof kozijn nodig is. Zo is het niet nodig om schade aan het kozijn te hebben en kun je alsnog genieten van het vouwgordijn.

Hiernaast kun je kiezen om spandraden mee te laten leveren. Hiermee is het mogelijk om het vouwgordijn tegen het raam geklemd te houden als deze gekanteld is. Als je dit niet gebruikt zal het vouwgordijn recht naar beneden hangen als je het raam kantelt. Daarnaast voorkomen spandraden dat het vouwgordijn gaat klapperen.

Populaire producten

5 jaar garantie

De vouwgordijnen van ilumio worden op maat gemaakt van stoffen van de hoogste kwaliteit. We geven daarom standaard 5 jaar garantie op ieder ilumio vouwgordijn. Je kunt daardoor 5 jaar lang gegarandeerd genieten van jouw ilumio vouwgordijn.

Stof

Onze vouwgordijnen hebben verschillende materiaalsamenstellingen. Zo hebben we vouwgordijnen van 100% katoen, 100% polyester en 100% linnen, maar ook vouwgordijnen die uit verschillende soorten materiaal bestaan. Ben je op zoek naar een verduisterende stof, lichtdoorlatende stof of een transparante stof? Bij ons vind je altijd een stof die bij jouw interieur past!

Een warme en landelijke uitstraling

De reden dat je niet zoveel vouwgordijnen ziet, is dat ze een redelijk uitgesproken uitstraling hebben. Dit maakt ze misschien minder veelzijdig dan bijvoorbeeld rolgordijnen, maar het zorgt er wel voor dat ze in de juiste inrichting perfect tot hun recht komen.

In wat voor inrichting is dat dan? Voornamelijk landelijke interieurs. De plooien en baleinen van vouwgordijnen complimenteren deze soort inrichting namelijk perfect. Daarnaast zorgt deze soort raamdecoratie voor een warme uitstraling en een betere akoestiek. Dit alles maakt dat vouwgordijnen een ruimte knusser, gezelliger en warmer maken.

Veelgestelde vragen

 1. Bij ilumio kun je kiezen uit de volgende soorten vouwgordijnen:
  • Verduisterde vouwgordijnen
  • Dim-out vouwgordijnen
  • Lichtdoorlatende vouwgordijnen 
  • Transparante vouwgordijnen

  Deze verschillende soorten vouwgordijnen zijn onderscheidend op het gebied van verschil in stoftransparanties.
 2. De vouwgordijnen van ilumio kunnen een mooie verrijking zijn voor jouw interieur en zijn in het gebruiksgemak makkelijker dan normale gordijnen. Een vouwgordijn wordt ook wel een optrekgordijn genoemd omdat je ze eenvoudig op kunt trekken of laten zakken. Daarnaast neemt een vouwgordijn minder ruimte in dan een normaal gordijn en bedekt enkel het raam.

Makkelijk te wassen

Behalve dat vouwgordijnen voor een gezellige inrichting kunnen zorgen, heeft deze soort raamdecoratie ook een heel praktisch voordeel. Deze soort gordijnen is namelijk gemakkelijk te wassen. Let er bij het wassen echter wel op dat de krimptolerantie van de meeste stoffen gemiddeld 2% is. Volg de wasinstructies dus nauwlettend en was of strijk de gordijnen nooit op een te hoge temperatuur.

Wanneer je je vouwgordijnen gaat wassen is het belangrijk om de ringen, koorden en baleinen verwijdert voordat je de stof in de wasmachine gooit. Zorg er daarnaast voor dat je de gordijnen zonder andere objecten wast, dat je een voorzichtige was-stand aanhoudt en dat je de stof nooit in de droger gooit. Sommige stoffen kun je warm strijken en sommige stoffen lauw, let ook hierbij goed op het waslabel.

Compleet dicht of helemaal open

Het eerste nadeel van vouwgordijnen is het feit dat je deze alleen maar helemaal dicht of helemaal open kunt hebben staan. Dit limiteert de invloed die je hebt op de lichtinval in je ruimte. Vooral wanneer je voor verduisterende vouwgordijnen kiest kan dit een probleem vormen. Wanneer je meer invloed wilt hebben op de hoeveelheid licht die je binnenlaat, kun je beter kiezen voor duo rolgordijnen, plisségordijnen of jaloezieën.

Houd er ook rekening mee dat wanneer je vouwgordijnen helemaal naar boven opvouwt, er altijd één baan zichtbaar blijft. Waar rolgordijnen helemaal oprollen, blijf je vouwgordijnen dus altijd duidelijk zien. Dit kan een mooie vorm van decoratie zijn, maar het is wel iets om rekening mee te houden.

Niet geschikt voor in de badkamer

Zoals eerder al gezegd zijn vouwgordijnen niet de meest veelzijdige vorm van raamdecoratie. De stof waar vouwgordijnen van gemaakt zijn is niet bestand tegen vocht. Dat maakt dat deze gordijnen niet geschikt zijn voor in een badkamer.

Wil je toch raamdecoratie in je badkamer? Dan ben je beter af met pvc of aluminium jaloezieën. Daarnaast zijn er ook bepaalde stoffen die vochtbestendig zijn, zoals de stof van plisségordijnen en van sommige rolgordijnen, zoals deze. Zo kun je ook in de badkamer genieten van stijlvolle raamdecoratie.

Gratis kleurstalen

Gratis kleurstalen

Vraag gratis kleurstalen aan en kom er achter wat voor effect de kleur, het materiaal en de transparantie heeft op jouw interieur.

Klanten beoordelen ons met een 9

Klanten beoordelen ons met een 9

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9. Benieuwd naar hoe zij ilumio ervaren? Bekijk dan onze reviews op de Kiyoh pagina.

Zelf monteren

Zelf monteren

Onze raamdecoratie is eenvoudig te monteren en heeft een stevig ophangsysteem. Bij onze producten zit een duidelijke handleiding waar stapsgewijs wordt uitgelegd hoe je jouw raamdecoratie moet plaatsen. Bekijk ook onze instructievideo’s.

Laten monteren

Laten monteren

Bij ilumio hebben wij een montageservice voor een vaste lage prijs van €39 per product, zonder bijkomende kosten. Onze monteurs beschikken over de materialen, ervaring en expertise om jouw raamdecoratie precies te bevestigen zoals jij wilt.

Blogs & inspiratie

Andere raamdecoratie

Wil je toch verder kijken dan vouwgordijnen? Ilumio heeft ook een ruim aanbod in rolgordijnen, duo rolgordijnen, plissé gordijnen, jaloezieën en gordijnen.