Isolerende raamdecoratie

Besparen op je energiekosten, we doen er momenteel alles aan. Iets wat de meeste mensen niet weten: raamdecoratie kan erg positief bijdragen aan je energiekosten. We hebben erg veel mooie soorten raamdecoratie in ons assortiment die bijdragen aan de isolatie en tegelijkertijd een verrijking zijn voor jouw interieur.

Style your view!

Je bent op zoek naar isolerende raamdecoratie: een functionele eigenschap. Toch moet je nieuwe raambekleding ook mooi en stijlvol zijn! Raambekleding heeft tenslotte een grote invloed op de sfeer in een ruimte. Gelukkig bestaat ons assortiment isolerende raamdecoratie uit verschillende productgroepen, kleuren, stoffen en afwerkingen. Genoeg keuze dus!

Isolerende raamdecoratie
Isolerende plisségordijnen

Isolerende plisségordijnen

 • Top Down Bottom Up systeem
 • Ruime keuze in stoffen, kleuren en maatvoering
 • Isolerende werking
Vanaf €33,53
Isolerende rolgordijnen

Isolerende rolgordijnen

 • Sfeervolle lichtinval
 • Op maat gemaakt
 • Isolerende werking
Vanaf €9,62
Isolerende raamdecoratie

Isolerende raamdecoratie

 • Isoleren zonder te verbouwen
 • Op maat gemaakt
 • Brengt extra sfeer in een ruimte
Vanaf €22,28
Gratis advies aan huis

Gratis advies aan huis

 • Gratis en vrijblijvende afspraak bij jou thuis
 • Persoonlijk plan voor je nieuwe raambekleding
 • Inclusief inmeten

Besparen op je energierekening

Het is een feit dat ramen en deuren de zwakke punten in een huis zijn voor isolatie. Gelukkig heeft elke raamdecoratie een isolerende werking, de een heeft dit daarentegen een stuk meer dan de ander. Op zoek naar raambekleding die een hoge isolerende werking heeft? Kijk dan bij onze collectie plisségordijnen, rolgordijnen, vouwgordijnen of gewone gordijnen. Deze dragen het meest bij aan de isolatie in huis doordat er een laag met stilstaande lucht wordt gecreëerd tussen het raam en de ruimte.

Besparen op je energierekening
Isoleren met raamdecoratie

Isoleren met raamdecoratie

Met op maat gemaakte isolerende raamdecoratie haal je alles uit je isolerende raamdecoratie wat je eruit kan halen. Jouw raamdecoratie wordt exact gemaakt op de afmetingen die jij doorgeeft bij het bestellen. Hierdoor hangt de raamdecoratie strak langs het kozijn en zijn de kieren tussen je raamdecoratie en het kozijn zo minimaal mogelijk. Naast dat het op maat laten maken van raamdecoratie grote (licht)kieren voorkomt, is het gewoonweg mooier als de raamdecoratie perfect aansluit.

Isolerende plisségordijnen

Waar veel mensen bij isolerende raamdecoratie meteen denken aan gordijnen, zijn het juist plisségordijnen die het beste isoleren. Vooral dubbele plisségordijnen (ook wel dupligordijnen) isoleren als geen ander. Een dupligordijn bestaat namelijk uit twee lagen stof die als een honingraatstructuur aan elkaar zijn bevestigd. Hierdoor ontstaat er tussen de twee stoflagen een laag stilstaande lucht. Dit zorgt ervoor dat in de winter de kou buiten blijft en in de zomer de koelte binnen wordt gehouden.

Isolerende plisségordijnen
Isolerende gordijnen

Isolerende gordijnen

Alhoewel niet al onze gordijnen een isolerende of warmtewerende stof bevatten, hebben alle gordijnen invloed op de temperatuur binnenshuis. Net als alle andere raamdecoratie geldt er: hoe dikker de stof, hoe beter de isolatie. Vaak is de stof hierdoor ook wat zwaarder, wat een groot voordeel is bij een gordijn. De stof valt hierdoor namelijk mooi waardoor het gordijn een luxe uitstraling heeft. Vooral verduisterende- en dim-out gordijnen hebben dikke stoffen en dragen dus beter bij aan de isolatie. Daarnaast hebben wij gordijnen met thermische, isolerende en warmtewerende eigenschappen in ons assortiment.

Het is belangrijk om isolerende gordijnen niet voor een radiator te plaatsen. Hierdoor creëer je voornamelijk warmte tussen het raam en het gordijn en komt er minder warmte de ruimte binnen. Let er dus op dat je verwarming zoveel mogelijk vrij blijft.

Isolerende rolgordijnen

Een rolgordijn is een mooi voorbeeld van een product dat warmtewerend kan zijn en daarmee bijdraagt aan de isolatie in je huis. Onze lichtdoorlatende warmtewerende rolgordijnen zorgen naast een isolerend effect, ook voor een gefilterde lichtinval. Wil je raambekleding voor de slaapkamer? Ga dan voor een verduisterend rolgordijn met een lichte of witte achterkant. Deze weerkaatst in de warme zomermaanden het licht van buiten wat bijdraagt aan een koele kamer.

Isolerende rolgordijnen

Isolerende raamdecoratie wassen

Iedere soort raamdecoratie is te reinigen, dus ook isolerende raamdecoratie. In sommige gevallen kun je het product afnemen met een plumeau en vaak kun je de raamdecoratie zelfs wassen. Hierbij moet je wel goed de wasvoorschriften in het oog houden. Je wilt natuurlijk niet dat jouw isolerende raamdecoratie krimpt of zijn kleur verliest.

Wil je meer weten over het wassen en schoon houden van raamdecoratie? Ga dan naar een van de volgende pagina's:

Sfeervol

Naast het functionele voordeel van isolatie, kan raamdecoratie ook een verrijking zijn in je interieur en aansluiten op de sfeer die jij in een ruimte wilt creëren. We hebben een ruime keuze aan kleuren, stoffen en materialen. Hierdoor zit er altijd een product tussen dat perfect in jouw interieur past en ook nog eens goed isoleert. Twijfel je over een stof of product? Vraag dan gratis kleurstalen aan en oordeel zelf!

Goed aansluiten

Bij het isoleren met raamdecoratie is het belangrijk dat je de raamdecoratie volledig sluit. Een kleine kier veroorzaakt al snel tocht. Door de raamdecoratie goed te sluiten creëer je stilstaande lucht tussen het raam en het gordijn of plisségordijn, wat een isolerende werking heeft.

Niet over de verwarming

Het is belangrijk om isolerende gordijnen niet voor een radiator te plaatsen. Hierdoor creëer je voornamelijk warmte tussen het raam en het gordijn en komt er minder warmte de ruimte binnen. Let er dus op dat je verwarming zoveel mogelijk vrij blijft. Kies bijvoorbeeld voor raamdecoratie tot de vensterbank en niet helemaal tot de grond.

Combineren met andere raamdecoratie

Combineren met andere raamdecoratie

Isolerende raamdecoratie is goed te combineren met andere soorten raamdecoratie. Dit heeft vaak zelfs een versterkt isolerend effect. Er ontstaat een extra laag met stilstaande lucht, dit draagt nog meer bij aan de isolatie. Ga bijvoorbeeld voor prachtige jaloezieën in combinatie met isolerende gordijnen!

Isolerend én geluidsdempend

Het grootste deel van onze isolerende raamdecoratie draagt, naast isolatie, ook bij aan de geluidsdemping in een ruimte. Dit is natuurlijk logisch aangezien elke vorm van isolatie naast het behouden van warmte/koelte zorgt voor het dempen van het geluid. Ramen en deuren zijn tenslotte niet alleen zwakke punten wat betreft het doorlaten van warmte/kou, maar ook van geluid. Met de juiste raambekleding kun je dus erg ver komen!

Isolerend én geluidsdempend

Veelgestelde vragen

 1. Iedere soort raamdecoratie heeft een isolerende werking. Sommige raamdecoratie heeft dit echter meer dan andere. Voornamelijk plisségordijnen, gordijnen en rolgordijnen worden gebruikt als isolerende raamdecoratie. Door een extra laag aan te brengen tussen het raam en de ruimte blijft de warme of koude lucht langer hangen in een ruimte.
 2. Ja, Isolerende raamdecoratie is een zeer duurzame en energie-efficiënte manier van energiebesparing: het bespaart kosten voor een airco of verwarming en is daarnaast ook erg makkelijk in gebruik.