Raamdecoratie voor een draai-kiepraam

Raamdecoratie voor een draai kiepraam is er in verschillende soorten en maten. Heb je een draai-kiepraam in huis of ben je van plan er eentje te plaatsen? Vergeet dan niet goed na te denken over de raamdecoratie voor een draai kiepraam! Draai-kiepramen zijn erg handig, maar hebben speciale raamdecoratie voor draai kiepramen nodig.

Afhankelijk van het type of model kan de raamdecoratie voor draai kiepramen op maat gemaakt worden. Het is belangrijk dat de raamdecoratie niet in de weg hangt wanneer je het raam naar binnen kiept. In deze blog vertellen we je meer over de soorten raamdecoratie die je kunt kopen voor een draai-kiepraam.
Rolgordijn voor draai-kiepraam

Rolgordijn voor draai-kiepraam

 • Naar eigen wens samen te stellen
 • Geleverd met klemsteunen en spandraden
 • Gemakkelijk te bedienen
Vanaf €6,75
Plisségordijn voor draai-kiepraam

Plisségordijn voor draai-kiepraam

 • Veel vrijheid bij het bepalen van de lichtinval en inkijk
 • Makkelijk te bedienen dankzij de lichte stof
 • Stijlvolle raamdecoratie voor een modern interieur
Vanaf €24,95
Gratis advies aan huis

Gratis advies aan huis

 • Gratis en vrijblijvende afspraak bij jou thuis
 • Persoonlijk plan voor je nieuwe raambekleding
 • Inclusief inmeten
Aluminium jaloezie voor draai-kiepraam

Aluminium jaloezie voor draai-kiepraam

 • Stoere uitstraling
 • Geleverd met klemsteunen en fixeersteunen
 • Vele kleuren mogelijk
Vanaf €11,25
Vouwgordijn voor draai-kiepraam

Vouwgordijn voor draai-kiepraam

 • Op maat gemaakt
 • Geleverd met klemsteunen en spandraden  
 • Diverse kleuren en stofsoorten
Vanaf €31,50

Rolgordijn voor draai-kiepraam

Een goede optie voor de raamdecoratie van een draai-kiepraam is een rolgordijn. Deze raambekleding kan geleverd worden met klemsteunen, waardoor ze perfect op het raam passen. Hierdoor blijft het rolgordijn voor een draai-kiepraam goed zitten wanneer het raam wordt geopend. Bovendien hoef je hierbij niet te boren! Dit maakt dat een rolgordijn voor een draai-kiepraam vaak wordt gekozen als de raamdecoratie voor een draai-kiepraam.

In onze collectie vind je een groot assortiment aan raambekleding zoals rolgordijnen voor draai-kiepramen. Rolgordijnen zijn geschikt voor bijvoorbeeld een woonkamer, slaapkamer of kinderkamer. Kies uit verschillende kleuren, transparanties en materialen zodat het rolgordijn perfect op jouw wensen aansluit.

Rolgordijn voor draai-kiepraam
Plisségordijnen voor draai-kiepraam

Plisségordijnen voor draai-kiepraam

Ook plisségordijnen kunnen worden bevestigd op een draai-kiepraam. Dit kan zonder schroeven of boren want het plisségordijn voor draai-kiepramen kan worden voorzien van klemsteunen. Deze wordt gemonteerd op het kozijn en het plisségordijn voor draai kiepramen kan hierdoor vanuit één kant open. Plisségordijnen voor draai-kiepramen kun je eenvoudig integreren in je interieur door een kleur te kiezen die er goed bij past.

Plisségordijnen hebben veel voordelen. Zo hebben ze door de honingraatstructuur een isolerende eigenschap en zijn er uitvoeringen met vuilafstotende en vlamvertragende eigenschappen. Naast de praktische eigenschappen zijn ze ook erg functioneel. Zo kun je met het top down bottom up systeem zelf bepalen welk deel van het raam bedekt is. Met deze raambekleding heb je dus zelf controle over de hoeveelheid privacy en licht je in de kamer hebt. 

 

Aluminium jaloezieën voor een draai-kiepraam

Aluminium jaloezieën geven je draai-kiepramen een strakke look. Ze zijn worden met klemsteunen op het raam bevestigd (zonder boren) en zijn ideaal om bijvoorbeeld je slaapkamer te verduisteren of om ongewenste inkijk te voorkomen. Door de lamellen te kantelen kun je zelf bepalen hoeveel licht er een ruimte binnenkomt of in hoeverre buitenstaanders naar binnen kunnen kijken.

Veelgestelde vragen

 1. Raamdecoratie wat het meest geschikt is voor draai-kiepramen zijn, rolgordijnen, plisségordijnen en aluminium jaloezieën.
 2. Heb je een draai-kiepraam van kunststof of aluminium en wil je liever niet boren? Dan kun je gebruik maken van speciale accessoires die je op het kozijn of het raam kunt klemmen, zoals onze klemsteunen. Deze maken boren overbodig en zo kun je toch mooie gordijnen of jaloezieën ophangen in jouw draai-kiepraam!
De voordelen van een draai-kiepraam

De voordelen van een draai-kiepraam

Een draai-kiepraam wordt ook wel een kiep kantelraam genoemd en is een raam dat zowel kan draaien als kiepen. Wanneer je het raam op de kiepstand zet, kun je eenvoudig ventileren zonder dat het koud wordt. Is het een warme zomerdag of wil je de ramen van beide kanten schoonmaken? Dan kun je het raam draaien en in zijn geheel openzetten.

Raamdecoratie vinden voor een draai kiepraam kan lastig zijn omdat het raam twee kanten op kan. Draai-kiepramen heb je in verschillende afmetingen. In vrijwel elk kozijn kan een draai-kiepraam worden geplaatst.

Niet boren in het kozijn van een draai-kiepraam

Heb je een draai-kiepraam van kunststof of aluminium en wil je liever niet boren? Dan kun je gebruik maken van speciale accessoires die je op het kozijn of het raam kunt klemmen, zoals onze klemsteunen. Deze maken boren overbodig en zo kun je toch mooie gordijnen of jaloezieën ophangen in jouw draai-kiepraam! 

Niet boren in het kozijn van een draai-kiepraam
De juiste stof

De juiste stof

De keuze van het materiaal van je raamdecoratie is afhankelijk van het type kamer, zoals woonkamer, slaapkamer, keuken of werkplek. Er zijn 3 opties voor de stoffen: transparant, lichtdoorlatend of verduisterend. Transparante en lichtdoorlatende stoffen verzachten het licht van buiten en voorkomen inkijk. Ook ideaal voor je werkplek of bij je tv, omdat ze lichtweerkaatsing op beeldschermen voorkomen.

Voor je slaapkamer zijn verduisterende gordijnen of jaloezieën onmisbaar. Kies bij voorkeur een donkere stof of een donkere kleur jaloezieën. Voor rolgordijnen zijn een bijpassende luxe koof en zijprofielen ideaal om lichtkieren aan de zijkant van je rolgordijn te voorkomen.

Het juiste materiaal

De keuze voor een bepaalde stof is ook weer afhankelijk van het type ruimte, en natuurlijk je eigen smaak. Polyester is een synthetische vezel: met een uitstekende lichtbestendigheid en vormvastheid, onderhoudsvriendelijk en makkelijk schoon te maken. Trevira CS is een niet-brandbare, permanent vlamvertragende polyestersoort (ideaal voor keukens). Aluminium jaloezieën hebben een strak uiterlijk en zijn makkelijk schoon te maken (ideaal voor o.a. keukens).

Katoen en linnen gordijnen hebben een natuurlijke uitstraling, met mogelijk lichte krimp en verkleuring. De blends combineren de verschillende goede stofeigenschappen, zoals een hoge vormvastheid en lichtbestendigheid. De pictogrammen op de stofstalen en in onze brochures vertellen je van welke stof een bepaald gordijn is gemaakt.

Het juiste materiaal
De juiste kleur raambekleding

De juiste kleur raambekleding

Van welk interieur jij ook houdt, we hebben voor elke stijl bijpassende gordijnen! Of je nu houdt van strak, stoer, Scandinavisch, landelijk, industrieel & urban, modern, botanisch, opvallend of juist neutraal! De kleur van je gordijnen is natuurlijk ook afhankelijk van jouw smaak. Dankzij onze uitgebreide collectie kun je je gordijnen altijd afstemmen met de inrichting en de accessoires in je huis.

Lichte kleuren, subtiele prints en aluminium jaloezieën passen perfect in een neutraal en strak interieur. Neutrale raamdecoratie gaat bovendien jaren mee! Met een opvallende kleur of dessin maak je van je raamdecoratie een echte eyecatcher. Voor een hippe kinderkamer kies je natuurlijk voor vrolijke kleuren (en we hebben uiteraard kindveilige gordijnen!).

Gratis kleurstalen

Gratis kleurstalen

Vraag gratis kleurstalen aan en kom er achter wat voor effect de kleur, het materiaal en de transparantie heeft op jouw interieur.

Klanten beoordelen ons met een 9

Klanten beoordelen ons met een 9

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9. Benieuwd naar hoe zij ilumio ervaren? Bekijk dan onze reviews op de Kiyoh pagina.

Zelf monteren

Zelf monteren

Onze raamdecoratie is eenvoudig te monteren en heeft een stevig ophangsysteem. Bij onze producten zit een duidelijke handleiding waar stapsgewijs wordt uitgelegd hoe je jouw raamdecoratie moet plaatsen. Bekijk ook onze instructievideo’s.

Laten monteren

Laten monteren

Bij ilumio hebben wij een montageservice voor een vaste lage prijs van €39 per product, zonder bijkomende kosten. Onze monteurs beschikken over de materialen, ervaring en expertise om jouw raamdecoratie precies te bevestigen zoals jij wilt.