Plissegordijnen schoonmaken

Onze plisségordijnen zijn gemaakt om lang mee te kunnen. Voorwaarde is natuurlijk wel dat ze goed onderhouden worden. Daarom is het belangrijk om het plisségordijn regelmatig schoonmaak te maken. Een voordeel is dat dit heel eenvoudig te doen is. Het meeste vuil en stof op een plisségordijn kan eenvoudig worden verwijderd met een plumeau. Sommige plisségordijnen kun je afnemen met een doek of zijn zelfs handwasbaar. Wij hebben alle mogelijkheden voor je op een rij gezet.

Stof verwijderen

Stof verwijderen

Het is belangrijk om regelmatig je plisségordijnen schoon te maken. Vaak is dit simpel stof verwijderen dat zich door de tijd ophoopt. Dit kun je makkelijk doen door met een plumeau het stof af te nemen. Gebruik geen stofzuiger, aangezien deze het plisségordijn kan beschadigen.

Schoonmaakvoorschrift

Schoonmaakvoorschrift

Ieder plisségordijn is uniek en kan uit verschillende materialen bestaan. Ieder materiaal heeft weer een unieke manier waarop deze gereinigd moet worden. Let daarom goed op als je een plisségordijn wilt schoonmaken, aangezien je de stof kunt beschadigen als je een verkeerde methode toepast. De volgende manieren komen veel voor:

  • Reinigen met een plumeau
  • Reinigen met een doek
  • Handwasbaar

Weet je niet precies hoe jouw plisségordijn gereinigd moet worden? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Schoonmaken met een (vochtige) doek

Schoonmaken met een (vochtige) doek

Indien er vlekken in het plisségordijn zitten of andere blijvend vuil, dan kun je in sommige gevallen een plisségordijn ook met een vochtige doek afnemen of met de hand wassen. Door zacht met de doek op het plisségordijn te deppen kun je proberen de vlekken te verwijderen.

Let op! Dit is niet bij alle plisségordijnen van toepassing. Vraag bij onze klantenservice naar meer informatie.

Schoonmaken door met de hand te wassen

Let op! Dit is niet bij alle plisségordijnen van toepassing. Vraag bij onze klantenservice naar meer informatie.

Indien het deppen met een vochtige doek niet helpt, kun je overwegen om het plisségordijn met de hand te wassen. Dit is niet bij alle plisségordijnen van toepassing. Je kunt een plisségordijn met de hand wassen door de volgende stappen te doorlopen:

  1. Maak het plisségordijn los van de boven- en onderkant
  2. Leg het plisségordijn in een bad van lauw water en niet-synthetisch wasmiddel
  3. Laat de stof maximaal 2 uur in het water liggen
  4. Spoel de stof voorzichtig af met lauw water zodat alle zeepresten verdwenen zijn
  5. Laat de stof goed drogen en let erop dat de vouwen intact blijven

Andere raamdecoratie schoonmaken

Gratis kleurstalen

Gratis kleurstalen

Vraag gratis kleurstalen aan en kom er achter wat voor effect de kleur, het materiaal en de transparantie heeft op jouw interieur.

Klanten beoordelen ons met een 9

Klanten beoordelen ons met een 9

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9. Benieuwd naar hoe zij ilumio ervaren? Bekijk dan onze reviews op de Kiyoh pagina.