Vitrage op maat

Ilumio heeft een ruim aanbod aan vitrages. Dit type gordijn, ook wel glasgordijn genoemd, is lichtdoorlatend en wordt vaak gebruikt om de privacy in een ruimte te verbeteren. Vaak wordt vitrage gecombineerd met een ander soort raamdecoratie (bijvoorbeeld verduisterende gordijnen) om ook ’s avonds de optimale privacy te hebben in een ruimte.

Een groot voordeel van vitrage is de transparantie. Zo is het lastiger om van buiten naar binnen te kijken, maar houd je nog wel redelijk zicht naar buiten. Ideaal dus voor de straatkant. Het daglicht wordt gefilterd, waardoor felle zonnestralen verzacht worden. Zodoende creëer je een rustgevende en huiselijke sfeer op een natuurlijke manier met een aangename lichtinval. De vitrage van ilumio bieden wij altijd aan in hoge kwaliteit en tegen een optimale prijs.

Iedere vitrage wordt door onze specialisten perfect op maat gemaakt. Hierdoor zijn deze gordijnen geschikt voor alle soorten ramen. Dus ook voor kleine, hoge, smalle en hele brede ramen.

USP home page object

 1. Klanten beoordelen ons met een 9 Klanten beoordelen ons met een 9
 2. Montage vanaf €39,- Montage vanaf €39,-
 3. Niet goed, geld terug Niet goed, geld terug

Zwarte vitrage

Vanaf €18,95
 • Keuze uit verschillende structuren
 • Mooie toevoeging aan het interieur
 • Te combineren met verduisterende gordijnen

Grijze vitrage

Vanaf €18,95
 • Hoogwaardige kwaliteit
 • Ruime keuze in grijstinten
 • Filtert het licht van buiten

Alle vitrage

Vanaf €10,95
 • Op maat gemaakt
 • Luchtige sfeer
 • Te combineren met verduisterende gordijnen

Privacy

Met vitrage van ilumio wordt het licht in de ruimte sfeervol verzacht en kan er vanaf buiten niet naar binnen gekeken worden. Zodoende heb je naast een verrijking van je interieur met een mooie vitrage ook het voordeel dat je meer privacy hebt in de ruimte.

’s Avonds is het vaak mogelijk om door de vitrage heen te kijken, vanwege het licht wat binnen schijnt. Om deze reden wordt vitrage vaak gebruikt in combinatie met verduisterende gordijnen, zodat ook ’s avonds je privacy gewaarborgd is.

De stof

Vitrage is een type gordijn dat bestaat uit een transparante, dunne maar zeer stevige stof. Deze stof filtert het felle dag- en zonlicht en zorgt voor een natuurlijke en zachte lichtinval.

Een vitrage draagt bij aan een huiselijke en warme sfeer. Hiernaast is vitrage ook nog eens functioneel, aangezien het zicht van buiten beperkt wordt en dus meer privacy biedt.

De meest voorkomende stof in vitrage is voile, wat sluier betekent in het Frans. Deze stof wordt omschreven als zacht, licht, puur en is erg dun. De stof is van de beste kwaliteit en bestaat meestal voor 100% uit polyester. De kwaliteit van dit materiaal is dat de stof lang mee gaat een hoge kleurechtheid hebben. Voile vitrage kreukt en krimpt daarnaast ook nauwelijks. Voile is vergelijkbaar met chiffon, wat vaak gebruikt wordt in kleding.

Onze vitrages worden aan de onderkant afgewerkt met een loodveter, zodat ze mooi blijven hangen en niet gaan zweven.

Vitrage op maat gemaakt

Alle vitrage van ilumio wordt op maat gemaakt. Hierdoor past deze altijd perfect voor het raam en hoef je deze niet meer in te (laten) nemen. Je kunt dus kiezen voor vitrage tot de vensterbank, maar ook voor vitrage tot de grond. Door onze ruime keuzen aan kleuren en maten is er altijd een vitrage welke perfect past in jouw interieur.

Het enige wat je moet doen is het opmeten van het raam. Het is belangrijk dat dit goed gebeurt, zodat het gordijn perfect past. Volg daarom onze handleiding voor het opmeten van gordijnen. Bij het bestellen geef je de afmetingen aan ons door en dan zorgen wij ervoor dat de vitrage perfect op maat wordt afgeleverd. Je hoeft dus niks zelf te knippen, snijden, lijmen of plakken.

Bij ilumio heb je een ruime keuze uit kleuren van vitrage. Twijfel je welke kleur het mooiste staat in jouw interieur of welke kleur het beste past in combinatie met je verduisterende gordijnen? Bestel dan gratis kleurstalen en oordeel zelf!

Vitrage wassen

Voor het beste resultaat kun je je gordijnen en vitrage het beste wegbrengen naar een stomerij. Zij weten precies hoe ze de vitrage het beste kunnen reinigen. Ook blijft op die manier je vitrage het langst goed.

Als je toch je vitrage graag zelf wilt wassen, dan zijn er een aantal belangrijke tips:

 • Volg het wasvoorschrift welke bij de vitrage zit
 • Doe je gordijnen niet in de droger, maar laat ze uithangen
 • Was de vitrage met mate, zo blijft deze het langst goed.

Meer weten over het wassen van gordijnen? Ga dan naar deze pagina.

Vitrage in combinatie met verduisterende gordijnen

Vitrage wordt vaak gecombineerd met ander soorten raamdecoratie. Zo komt het vaak voor dat deze gecombineerd wordt met overgordijnen. Op die manier heb je overdag met vitrage en ’s avonds met overgordijnen de gewenste privacy.

Tip: als je de vitrage een halve centimeter korter bestelt dan je overgordijnen, dan vallen deze mooi achter elkaar en komt je vitrage niet onder het overgordijn uit.

Zelf monteren

Ga je jouw raamdecoratie zelf monteren? Bekijk dan de montage instructies of klik hier en bekijk onze youtube video met montage instructies.

Laten monteren

Toch liever laten monteren? Maak gebruik van onze montageservice.