Opmeten gordijnen

Durf je het toch niet aan en wil je zeker weten dat je raamdecoratie bij jouw interieur past en goed opgemeten wordt? Maak een afspraak voor gratis advies aan huis.

Afmeting van jouw gordijn

Een gordijn bij ilumio bestel je standaard als één stuk. Wanneer je een set wil bestellen hebben we een aangepaste meet- en bestelwijze. Bekijk hiervoor eerst de meetinstructie. In onderstaande tabel vind je een voorbeeld.1 GORDIJN 1 SET (2 gordijnen) 
BREEDTE HOOGTE BREEDTE HOOGTE
Breedte en hoogte van de rails, de railroede of van het raam 60 + 20 + 20 150 cm (30 x 2 =) 
60 + 20 + 20 + 10
150 cm
Bestelde breedte- en hoogtemaat 100 cm x 1 148/149 cm 55 cm x 2 148/149 cm
Geproduceerde breedte- en hoogte maat 100 cm x 1 148/149 cm 55 cm x 2 148/149 cm

Let op! Bij jouw ilumio gordijn wordt geen gordijnrail meegeleverd.

Afwerking gordijnen

Onze gordijnen worden netjes afgewerkt met een onderzoom en een zijzoom. Boven aan het gordijn zijn kunststof haken in de band genaaid waarmee je je gordijn kunt ophangen. Deze haakjes zijn verstelbaar waardoor kleine ongelijkheden in je vloer nooit een probleem hoeven zijn. In onderstaande tabel zie je de afwerking per stoftransparantie.Afwerkingen
Vitrage Inbetween Verduisterend
Onderzoom Loodveter Blind gezoomd Blind gezoomd
Band (cm) 8 8 8
Zijzoom Blind gestikt Gestikt Gestikt
Dubbel geplooide band

Dubbel geplooide band

Gordijnhaakjes

Gordijnhaakjes

Loodveter

Loodveter

Verticale naden

Afhankelijk van de breedte van het gordijn kan een verticale naad nodig zijn. De productspecificaties geven aan op welke breedte de verticale naden in het gordijn aanwezig zullen zijn, dit kan namelijk per kleur verschillen. Door deze verticale naden zullen de dessins of patronen niet doorlopend zijn.