Raamdecoratie voor een schuifpui

Grote raampartijen zijn altijd al een teken van luxe en genot geweest. Onverstoord genieten van een uitzicht of het daglicht dat je huis vult met warmte, wie wordt daar nu niet blij van? Niet zo gek dus dat steeds meer huizen worden uitgerust met een schuifpui, welke dienst doet als een enorme raampartij en schuifdeur tegelijk. Maar welke raamdecoratie is het meest geschikt bij een schuifpui?

Het uitzicht en het binnenkomende daglicht zijn twee grote voordelen van een schuifpui. Met het juiste type raamdecoratie kun je van deze dingen blijven genieten zonder je privacy op te geven of de controle over de lichtinval te verliezen. Na het lezen van dit blog weet je alles wat je moet weten over geschikte raambekleding voor een schuifpui.

Raamdecoratie voor een schuifpui
Waar moet je op letten bij een schuifpui?

Waar moet je op letten bij een schuifpui?

Een schuifpui is geen gewoon raam, er zijn dan ook enkele zaken waar je op zou moeten letten wanneer je raamdecoratie uit gaat zoeken. Zo moet het wel mogelijk blijven om door de schuifpui heen te lopen en moet je raamdecoratie dus genoeg ruimte kunnen bieden. Daarnaast geven schuifpuien je veel mooie dingen, maar door de grote ramen geven ze geen privacy. Vind je het belangrijk om je terug te kunnen trekken in je huis? Dan is het dus belangrijk dat je die privacy creëert met raamdecoratie.

Ten slotte lopen schuifpuien volledig tot de grond. Dit betekent dat de raamdecoratie die je wilt ophangen wel de juiste lengte moet hebben. Sommige soorten raamdecoratie hebben een maximale lengte, let hier dus goed op zodat je raambekleding perfect aansluit.

Raambekleding voor bij een schuifpui

Raambekleding voor een schuifpui moet dus helemaal tot aan de grond reiken, genoeg privacy kunnen bieden en aan de kant kunnen zodat je ongehinderd naar binnen en buiten kunt blijven lopen. Hieronder zijn enkele opties die aan deze eisen voldoen naast elkaar gezet:

Raambekleding voor bij een schuifpui

Gordijnen

Gordijnen zijn misschien wel de meest voorkomende en meest geschikte raamdecoratie voor bij een schuifpui. Dat is best logisch, als je bedenkt dat gordijnen perfect aan de eerdergenoemde eisen voldoen. Wanneer je ze goed ophangt, kun je gordijnen helemaal voor je schuifpui wegschuiven, zoals op de foto hieronder. Hierdoor kun je gemakkelijk naar buiten lopen en kun je al het licht binnenlaten wanneer je dat wilt.

Wil je echter wat meer privacy? Dan kunnen gordijnen daar ook voor zorgen. Er zijn drie soorten gordijnen om uit te kiezen: verduisterende gordijnen laten geen licht binnen en zorgen voor optimale privacy, vitrages bieden weinig privacy, maar laten veel licht binnen, en inbetween gordijnen zitten er precies tussenin. Bovendien weet je met een maximale lengte van 300 cm dat een gordijn van ilumio altijd tot de grond komt.

Jaloezieën

Een ander soort schuifpui raambekleding die zeer geschikt is, is de jaloezie. Jaloezieën komen in verschillende materialen en kleuren, wat een totaal andere uitstraling mogelijk maakt. Bovendien kun je met jaloezieën - in tegenstelling tot met gordijnen - op elk moment bepalen hoeveel licht en privacy je in huis wilt. 

De aluminium jaloezieën van ilumio gaan tot een maximale lengte van 300 cm, de houten jaloezieën tot 270 cm en de pvc-variant tot 240 cm. Let echter wel op dat je genoeg ruimte boven je schuifpui moet hebben voor een bovenbak waar je jaloezieën in kunnen oprollen wanneer je de deur wilt gebruiken.

Vouwgordijnen

Tenslotte kun je kiezen om vouwgordijnen te installeren als raambekleding voor je schuifpui. Deze gaan ook tot een maximale lengte van 300 cm, maar net als bij jaloezieën moet er rekening mee houden dat je genoeg ruimte hebt om ze op te vouwen, zodat je er langs kunt. Daarnaast kun je net als bij gewone gordijnen kiezen tussen drie verschillende maten van transparantie. Verder zijn vouwgordijnen vooral een goede optie wanneer je op zoekt bent naar een bijzonder aangezicht, wat het bijvoorbeeld erg goed doet in een landelijke inrichting.

Raambekleding van ilumio bij een schuifpui

Zoals je kunt zien hoeft een schuifpui je keuze voor raamdecoratie niet te belemmeren. Sterker nog, wanneer je de juiste raamdecoratie kiest, kun je nog beter genieten van jouw schuifpui. In onze webshop vind je gordijnen, jaloezieën en vouwgordijnen in allerlei kleuren, soorten en maten waar je uit kunt kiezen.

Wil je persoonlijk advies over welke raambekleding het geschiktst is voor jouw schuifpui? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Onze experts helpen je graag verder met het creëren van je mooiste thuis.