Raamdecoratie voor erkers

Een erker is een uitbouw die vaak rechthoekig of halfrond is die buiten de gevel uitsteekt en bestaat vaak grotendeels uit ramen. Het is dus erg belangrijk dat je hiervoor de juiste raamdecoratie uitkiest. Je wilt natuurlijk de juiste hoeveelheid privacy en licht en hiernaast moet de raamdecoratie natuurlijk goed aansluiten op de rest van je interieur. Omdat de ramen vlak op elkaar zitten moet je rekening houden met verschillende aspecten. Deze hebben wij voor je uiteengezet.

Privacy en licht

Privacy en licht

Een erker is een mooie toevoeging aan het interieur van het huis die vaak meer licht in de ruimte biedt. Je wilt natuurlijk rustig kunnen ontspannen in de erker, maar ook voldoende privacy hebben. Raamdecoratie kan je bij beiden goed helpen. Je kunt met raamdecoratie het licht van buiten filteren of zelfs een ruimte verduisteren. Zo beperk je de inkijk naar binnen en behoud je dus je privacy.

Raamdecoratie voor een erker op maat

Ieder erker en ieder raam is uniek. Het is belangrijk dat de raamdecoratie die je kiest, goed voor het raam past. Aangezien de ramen in erkers vaak dicht op elkaar zitten wordt hier vaak gekozen voor raamdecoratie op maat. Deze raamdecoratie wordt dan in het kozijn (ook wel “in de dag” genoemd) geplaatst. Zodoende heb je genoeg ruimte over in de erker zelf.

Raamdecoratie voor een erker op maat

Jaloezieën als raambekleding voor je erker

Jaloezieën zien we steeds vaker in erkers. Binnen jaloezieën heb je 3 opties: hout, pvc of aluminium. Ieder materiaal heeft zo zijn voordelen (en natuurlijk nadelen). Hiernaast heeft ieder materiaal een unieke uitstraling en een ruime keuze uit kleuren. Zo is er altijd wel een jaloezie die perfect aansluit op jouw interieurstijl.

Houten jaloezieën

Houten jaloezieën

Houten jaloezieën hebben een authentieke uitstraling en worden van hoge kwaliteit hout gemaakt. Door de lamellen te kantelen bepaal je zelf de hoeveelheid licht die de ruimte binnenkomt en hoeveel privacy je hebt.

Pvc jaloezieën

Pvc jaloezieën

Pvc jaloezieën (gemaakt van kunststof) is een goed alternatief voor houten jaloezieën. Zo zijn er zelfs pvc jaloezieën met een houtnerf, waardoor ze net op echt hout lijken. Pvc is wat onderhoudsvriendelijker dan houten jaloezieën. Zo kan een pvc jaloezie ook in een vochtige ruimte opgehangen worden. Dit is met een houten jaloezie niet handig, deze kan kromtrekken.

Aluminium jaloezieën

Aluminium jaloezieën

Onze aluminium jaloezieën zijn gemaakt van hoge kwaliteit aluminium en komen vaak goed tot hun recht in een modern interieur. Net als pvc jaloezieën zijn ook aluminium jaloezieën eenvoudig in het onderhoud.

Heb je een draai-kiepraam in je erker? Dan zijn aluminium jaloezieën een mooie uitkomst. Dit is het enige type jaloezie dat wordt aangeboden voor draai-kiepramen.

Plisségordijnen

Plisségordijnen

Plisségordijnen zijn een mooie uitkomst voor de erker. Door het top down bottom up systeem kun je zelf bepalen welk gedeelte van het raam bedekt is. Zo regel je dus zelf de hoeveelheid lichtinval en privacy van jouw erker. De meeste plisségordijnen ook voor draai-kiepramen geschikt, waardoor er voor ieder raam in de erker een passend plisségordijn is.

Een bijkomend voordeel van plisségordijnen is dat ze relatief smal zijn, waardoor ze weinig ruimte innemen in de erker. Hierdoor kunnen ze dicht op elkaar gemonteerd worden. Hiernaast hebben plisségordijnen door de honingraatstructuur een isolerende werking. Dat scheelt dus ook nog eens in de energiekosten en het houdt het huis koel in de zomer!

Rolgordijnen

De meest voorkomende raamdecoratie, naast gordijnen, zijn natuurlijk de rolgordijnen. Rolgordijnen zijn beschikbaar in verschillende transparanties: verduisterend, lichtdoorlatend en transparant. Zo kun je zelf kiezen of je gaat voor verduistering, licht maar toch privacy (lichtdoorlatend) of een filter van het licht (transparant).

Binnen rolgordijnen is er een hoop keuze als het gaat om kleuren en ook zijn rolgordijnen mogelijk voor draai-kiepramen. Er is dus altijd wel een rolgordijn dat aansluit op jouw interieur en de ramen van de erker. Voor een erker zijn rolgordijnen ideale raambekleding

Rolgordijnen
Duo rolgordijnen

Duo rolgordijnen

Duo rolgordijnen (ofwel roljaloezieën) zien we vaak in erkers. Je kunt door de stoffen stroken zelf bepalen hoeveel licht er de ruimte binnenkomt, net zoals bij een jaloezie. Doordat een duo rolgordijn is gemaakt van stof is deze lichter om te bedienen dan een normale jaloezie. Binnen duo rolgordijnen heb je een ruime keuze aan kleuren.

Vouwgordijnen

Vouwgordijnen kunnen een echte sfeermaker zijn in huis en zijn dus een echte toevoeging aan jouw interieur. Ook binnen vouwgordijnen kun je kiezen uit 3 transparanties en een ruim assortiment aan kleuren. Het profiel van een vouwgordijn neemt doorgaans weinig ruimte in waardoor die perfect past in een erker, waar de ruimte beperkt is.

Vouwgordijnen
Gordijnen

Gordijnen

Gordijnen als raambekleding zijn mogelijk in een erker, al adviseren we dit niet. Het is vaak lastig om de rails van een gordijn te plaatsen vanwege de hoeken in de erker. Hiernaast komt het gordijn te hangen voor de ramen, in plaats van in de ramen. Dit scheelt veel ramen.

Mocht je toch kiezen voor een gordijn in de erker, dan hebben we een ruime keuze in kleuren en transparanties. Zo kun je de erker verduisteren met verduisterende gordijnen of de inkijk verminderen door vitrage op te hangen.