De voordelen van rolgordijnen in de kinderkamer!

De voordelen van rolgordijnen in de kinderkamer!

Rolgordijnen in de kinderkamer hebben vele voordelen. In deze blog benoemen wij de voordelen en richtlijnen voor deze must-have in de kinderkamer.

 

Als ouder zul je het gevoel herkennen. Je loopt de kamer van je kindje in en je voelt een mengeling van trots, liefde en warmte. Je hoopt dat je kindje een goede nachtrust heeft gehad, zodat het klaar is om de wereld verder te ontdekken. Deze ontdekkingstocht begint en eindigt vaak in zijn/haar slaapkamertje.

 

‘s Nachts biedt de kinderkamer namelijk warmte en rust. En overdag biedt de kinderkamer een veilige en speelse omgeving waar je kind zonder gevaar op pad kan. Wat veel ouders niet weten is dat raamdecoratie hierin een cruciale rol speelt. Rolgordijnen zijn de uitkomst voor een veilige, warme en sfeervolle kinderkamer.

Verduisterende rolgordijnen in de kinderkamer

Verduisterende rolgordijnen in de kinderkamer

Een goede nachtrust is bij kinderen ontzettend belangrijk. Tijdens het slapen hebben de hersenen de tijd om alle prikkels te verwerken en nieuwe informatie een plekje te geven. Om de nachtrust van je kindje te bevorderen, kun je daarom het beste kiezen voor verduisterende rolgordijnen. Uit onderzoek blijkt dat kinderen én volwassenen beter slapen in een donkere ruimte.

 

Zeker wanneer je kindje nog middagdutjes nodig heeft, is het van belang dat de raamdecoratie het daglicht tegenhoudt. Gelukkig zijn er verduisterende rolgordijnen in vele soorten en maten. Ook rolgordijnen in frisse kleuren of met speelse printjes kunnen een verduisterende werking hebben.


Temperatuur op kinderkamer reguleren


Baby’s en peuters zijn nog niet zo goed in het reguleren van hun lichaamstemperatuur. Daarom kun je er maar beter voor zorgen dat de temperatuur van de kinderkamer altijd perfect is, want je wilt niet dat je kindje onderkoeld of oververhit raakt.

 

Rolgordijnen kunnen hier op een goedkope en eenvoudige wijze aan bijdragen. Kies voor rolgordijnen met een warmtewerende stof. In de zomer zorgen warmtewerende rolgordijnen ervoor dat de hitte niet naar binnenkomt. En in de winter zorgen warmtewerende rolgordijnen ervoor dat de warmte niet naar buiten ontsnapt!
Veilige kinderkamer met EU-norm voor kindveilige raamdecoratie

Veilige kinderkamer met EU-norm voor kindveilige raamdecoratie

Wat veel ouders niet weten, is dat de raamdecoratie op de kinderkamer een mogelijk gevaar is voor je kindje. Er gebeuren jaarlijks veel ongelukken, waarbij kinderen verstrikt raken in koorden van gordijnen of jaloezieën. Zorg er dus altijd voor dat de raamdecoratie aan de Europese kindveiligheidsnormen voldoet, zodat je kindje veilig kan spelen!

 

Alle raamdecoratie van ilumio is veilig en voldoet aan de kindveiligheidsnormen. Hierbij wordt de Europese norm gehanteerd voor de koordlengtes en koordeigenschappen. Wij adviseren je graag. Een mooie gelegenheid om zowel de kinderkamer te voorzien van een prachtige uitstraling, als de rest van je huis!

 

Make-over van de kinderkamer


Bevindt je kindje zich alweer in de volgende levensfase en krijgt het meer zeggenschap over de inrichting van de kamer? Je hebt dan misschien geen zin om de muren opnieuw te verven of de meubels te vervangen. Gelukkig zijn er andere mogelijkheden om de kinderkamer snel te voorzien van een nieuwe look.


Met decoratie en accessoires kun je eindeloos variëren zonder dat het veel tijd of geld kost. Rustgevende baby-accessoires vervang je met poppen, autootjes, knuffels en ander leuk speelgoed voor je kindje. En denk bijvoorbeeld eens aan het vervangen van de rolgordijnen. Rolgordijnen zijn er in eindeloos veel kleuren en printjes. Zo vind je altijd rolgordijnen die aansluiten bij de nieuwste trends en de persoonlijkheid, interesses en leeftijd van je kindje. Een leuke kinderkamer hoeft niet duur te zijn!

Rolgordijnen voor iedere raamsoort

Rolgordijnen voor iedere raamsoort

Ieder huis is anders. Of de kinderkamer in jouw woning nu voorzien is van een klein raam, een groot raam, een dakraam of een draai-/kiepraam. Er is altijd geschikte raamdecoratie voor te vinden!

 

Rolgordijnen zijn in alle soorten en maten én op maat verkrijgbaar. Plaats onbezorgd je bestelling en geniet binnen een paar dagen van de rolgordijnen die perfect aansluiten bij het raam. Zo creëer je een mooi geheel waar zowel jij, als je kindje van kunnen genieten!


Kleine kinderkamer inrichten


Als ouder slaap je waarschijnlijk in de grootste kamer van het huis. En gelijk heb je! Echter, de kinderkamer is vaak geen balzaal. Daarom kan het lastig zijn om deze mooi, speels en ruimtelijk in te richten. Een goede tip is om de beperkte ruimte niet op te vullen met zware en lange gordijnstof. Naast het feit dat deze iets meer ruimte innemen, lijkt de kamer er nog vele malen kleiner door.

 

Kies daarentegen voor rolgordijnen. Deze sluiten nauw aan op de raampartij, waardoor de kamer zowel ruimtelijk is als veel ruimtelijker oogt! Zo heeft je kindje ook in een kleine kinderkamer genoeg ruimte om op ontdekkingstocht te gaan, zonder verstrikt te kunnen raken in de gordijnstof.

 

Hopelijk heb je met bovenstaande richtlijnen genoeg inspiratie om op zoek te gaan naar de perfecte rolgordijnen voor de kamer van jouw kindje.


Vraag hier gratis staaltjes aan voor de rolgordijnen voor jouw kindje!