Raamdecoratie voor de kinderkamer

De kinderkamer is de plek waar vrolijk gespeeld, gestoeid en geleerd wordt. In de avond moet de rust hier terugkeren zodat je kind ontspannen in een diepe slaap kan vallen. Een verduisterend rolgordijn, vouwgordijn of plisségordijn zorgt er voor dat de kleine nog lekkerder doorslaapt.

Daarnaast is het belangrijk dat de raamdecoratie in de kinderkamer aansluit op jouw wensen en de interieurstijl in het huis. Ook aan veiligheid hebben wij gedacht. Daarom hebben we een ruime selectie aan raamdecoratie voor in de kinderkamer die op maat wordt gemaakt. Je vindt dus altijd de prefecte raamdecoratie voor de kinderkamer van jouw zoon of dochter.

Temperatuur op kinderkamer reguleren

Baby’s en peuters zijn nog niet zo goed in het reguleren van hun lichaamstemperatuur. Daarom kun je er maar beter voor zorgen dat de temperatuur van de kinderkamer altijd perfect is, want je wilt niet dat je kindje onderkoeld of oververhit raakt.

Raamdecoratie kunnen hier op een goedkope en eenvoudige wijze aan bijdragen. Kies voor raamdecoratie met een warmtewerende stof. In de zomer zorgen warmtewerende rolgordijnen ervoor dat de hitte niet naar binnenkomt. En in de winter zorgen warmtewerende rolgordijnen ervoor dat de warmte niet naar buiten ontsnapt!

Rolgordijnen voor de kinderkamer

Rolgordijnen voor de kinderkamer

Het rolgordijn is bij uitstek de ideale raamdecoratie voor op de kinderkamer. Rolgordijnen zijn te kiezen in tal van unieke kleuren zoals roze, blauw of groen. Bijna elk kind heeft wel een lievelingskleur, deze vind je vast en zeker terug tussen onze rolgordijnen.

Een goede nachtrust is bij kinderen ontzettend belangrijk. Tijdens het slapen hebben de hersenen de tijd om alle prikkels te verwerken en nieuwe informatie een plekje te geven. Om de nachtrust van je kindje te bevorderen, kun je daarom het beste kiezen voor verduisterende rolgordijnen. Uit onderzoek blijkt dat kinderen én volwassenen beter slapen in een donkere ruimte.

Naast een mooi en functioneel rolgordijn wil je natuurlijk ook dat het rolgordijn kindveilig is. Al onze raamdecoratie voldoet aan de laatste Europese normen. Zo zijn de bedieningskoorden voorzien van een break-away-system en is de bedieningslengte altijd kindveilig.

Naast een vrolijke toevoeging zijn rolgordijnen ook nog eens heel praktisch. Ze vangen nauwelijks tot geen stof op en zijn makkelijk af te nemen met een vochtige doek.

Gordijnen voor de kinderkamer

Naast rolgordijnen zijn gordijnen de meest voorkomende soort raamdecoratie in de slaapkamer en dus ook in de kinderkamer. Met gordijnen kun je de kinderkamer een leuke en speelse sfeer geven. Kies bijvoorbeeld voor een fel roze of geel gordijn, of ga juist voor een rustigere kleur zoals wit of zwart. Zo kun je de kinderkamer precies de sfeer geven die jij wilt.

Alle onze gordijnen worden op maat gemaakt. Een voordeel hiervan is dat ze perfect voor het raam passen. Zo kun je bijvoorbeeld de kinderkamer volledig verduisteren als je kiest voor verduisterende gordijnen.

Verduisterende gordijnen voor de kinderkamer

Verduisterende gordijnen voor de kinderkamer

Net zoals bij volwassenen is het belangrijk dat jouw kind geniet van een goede nachtrust. Zo is het voor een baby belangrijk om te wennen aan het ritme van dag en nacht. Daarnaast wil je ook iets oudere kinderen zonder zorgen ’s middags in een verduisterende kamer hun dutje laten doen.

Daarom zijn verduisterende gordijnen de perfecte uitkomst voor de kinderkamer. Hiermee kun je de kamer volledig verduisteren en daarnaast ook nog eens sfeer geven door een leuke kleur te kiezen. Het belangrijkste is een kinderkamer waar de kinderen blij van worden en de ouders ook!

Isolerende & geluidswerende functie

Isolerende & geluidswerende functie

Naast dat een gordijn verduistert en een aanwinst is voor het interieur van de kinderkamer, heeft deze ook een isolerende en geluidswerende functie. Zo zorgt het gordijn ervoor dat tocht wordt tegengehouden, de kamer koel blijft in de zomer en warm blijft in de winter. Daarnaast heeft een gordijn een dempende werking op de akoestiek in de kinderkamer. Hierdoor klinkt de kamer een stuk minder hol.

Vouwgordijnen in vrolijke kleuren

Vouwgordijnen zijn misschien niet het eerste wat bij je te binnen schiet wanneer je op zoek bent naar vrolijke en kleurrijke binnenzonwering. Toch kan je heel eenvoudig een speelse twist geven aan een kinderkamer door te kiezen voor vouwgordijnen.

Zoek je een romantisch roze toevoeging aan een dromerige prinsessenkamer? Kies dan voor een zacht roze vouwgordijn. Een vouwgordijn valt heel mooi en doet luxe aan, zo waant jouw kind zich in een luxe kasteel. Of kies juist voor een vouwgordijn in een denim kleur om een kinderkamer een extra stoere uitstraling te geven.

Vouwgordijnen in vrolijke kleuren
Plisségordijnen voor een aangenaam klimaat

Plisségordijnen voor een aangenaam klimaat

Plisségordijnen zijn niet alleen beschikbaar in vrolijke kleuren maar zijn ook nog eens te verkrijgen in verduisterende stoffen. Door de dubbele laag stoffen in de vorm van een honingraat wordt het zonlicht buiten gehouden.

Deze dubbele laag stof heeft als bijkomend voordeel dat het een isolerende werking heeft. Zo houd je de koude buiten in de winter en de warmte tijdens de zomer. Tussen de twee lagen stof ontstaat namelijk stilstaande lucht waardoor het geen kou of warmte doorlaat.

Het plisségordijn heeft het voordeel dat het nauwelijks lichtkieren doorlaat. De stof van het gordijn is namelijk exact zo breed als je het besteld. Hierdoor weet je zeker dat je hele raam is afgedekt door de verduisterende stof.

Kindveilige raamdecoratie

Jouw kind moet ongestoord en veilig kunnen spelen op zijn of haar slaapkamer en de wereld kunnen ontdekken. Wij vinden veiligheid ontzettend belangrijk en dit staat altijd voorop. Onze raamdecoratie voldoet aan de laatste normen van de Europese Unie en is dus altijd veilig. Hierbij wordt de Europese norm gehanteerd voor de koordlengtes en koordeigenschappen.

Dit betekent dat het koord vastgezet kan worden. Hiernaast kan het koord openklikken als hier gewicht op komt. Zodoende worden ongelukken voorkomen en kan je kind veilig spelen.

Kindveilige raamdecoratie

Raamdecoratie voor ieder soort raam

Dakramen

Dakramen

Ook voor kinderkamers met een schuin dak hebben wij de perfecte oplossing: dakraamrolgordijnen. Voor ieder Velux model hebben wij een selectie dakraamgordijnen die naast mooie kleuren ook nog eens verduisterend zijn.

Draai-kiepramen

Draai-kiepramen

Heb je een draai-kiepraam in de slaapkamer van jouw kleintje? Ook hiervoor hebben we een ruime selectie aan raamdecoratie.

Gratis kleurstalen

Gratis kleurstalen

Vraag gratis kleurstalen aan en kom er achter wat voor effect de kleur, het materiaal en de transparantie heeft op jouw interieur.

Klanten beoordelen ons met een 9

Klanten beoordelen ons met een 9

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9. Benieuwd naar hoe zij ilumio ervaren? Bekijk dan onze reviews op de Kiyoh pagina.

Bekijk onze top 7

Benieuwd naar de raamdecoratie die ilumio zelf kiest in de kinderkamer? Wij hebben een top 7 samengesteld van raamdecoratie voor in de kinderkamer.