Geluidswerende gordijnen

Ben je op zoek naar nieuwe raamdecoratie? Dan kijk je waarschijnlijk naar de kleur, de soort en de afmetingen. Je wilt immers kunnen genieten van het daglicht, van je privacy en van een mooie inrichting. Raamdecoratie kan echter nog een functie hebben; wanneer je de juiste gordijnen ophangt zijn deze namelijk geluidswerend.

Geluidswerende gordijnen: is dat echt nodig? Dat ligt uiteraard aan je situatie. Privacy, stijl en soort zijn natuurlijk nog steeds belangrijke factoren bij het uitkiezen van raamdecoratie. Er zijn echter genoeg redenen te noemen om ook de geluidswerende kwaliteiten van gordijnen mee te nemen in de vergelijking. Wij noemen enkele belangrijke redenen en raden je een paar mooie geluidswerende gordijnen aan.

Geluidswerende gordijnen
Een verbeterde akoestiek

Een verbeterde akoestiek

Heb je last van een galm in huis? Dan bieden onze geluidswerende gordijnen de oplossing. Geluidswerende gordijnen zijn gordijnen van een dikke laag stof die helemaal tot aan de grond lopen. Omdat ze een groot oppervlakte beslaan en van dik materiaal gemaakt zijn, vangen deze gordijnen veel geluidsgolven. Hoe dikker de stof, hoe beter de geluidswerende functie. Kortom, geluidswerende gordijnen kunnen een positief effect hebben op de akoestiek in huis.

 

Hang wat dikke gordijnen op, leg een kleedje op de vloer en plaats wat kasten tegen de muur. Dit zorgt voor een betere akoestiek en kan tegelijk een frisse inrichting als resultaat geven. Geef bijvoorbeeld wat kleur aan je woonkamer met deze mosgroene verduisterende gordijnen. Deze zijn perfect te combineren met natuurlijke kleuren zoals groen, geel en bruin. Zo maak je je ruimte niet alleen prettiger aan het gehoor, maar ook aan het zicht.

Rust en stilte

Geluidswerende gordijnen zijn voor meer goed dan alleen de akoestiek. Ze kunnen ook voor een hoop rust in huis zorgen. In en rondom het huis kunnen er allerlei bronnen van herrie zijn. Misschien woon je aan een drukke straat, of zet je buurman z’n radio altijd net iets te hard. In dat geval kunnen geluidswerende gordijnen een burenruzie voorkomen.

Geluidswerende gordijnen verminderen namelijk de herrie grotendeels buiten de deur (of het raam, natuurlijk) zoals de naam al doet vermoeden. Het is geen wondermiddel, maar in combinatie met goed geïsoleerde kozijnen en dubbel glas geniet je van rust en stilte binnenshuis wanneer je maar wilt. Zo kunnen deze zwarte verduisterende gordijnen perfect dienst doen in een slaapkamer. Behalve de geluiden van buiten houden deze namelijk ook het licht buiten de deur.

Rust en stilte

Geluidsisolering

Je houdt er misschien geen rekening mee, maar ook uit jouw huis kan nog wel eens herrie komen. Misschien is er een fanatieke muzikant in huis, of misschien wil je gewoon af en toe extra privacy. Hoe dan ook, geluidswerende gordijnen kunnen geluid ook prima binnenshuis houden.

 

Stel dat je een zoontje hebt dat maar al te graag op zijn drumstel oefent, dan kan een stel donkerblauwe, verduisterende gordijnen de perfecte keuze zijn om voor de ramen van de slaapkamer te hangen. De geluidswerende gordijnen dienen in dat geval als een soort geluidsisolering, zoals je dat ook ziet in muziekstudio’s. Geluidsisolerende gordijnen hebben vele voordelen waar je van kunt profiteren.

Veelgestelde vragen

  1. Geluidswerende gordijnen zijn gordijnen van een dikke stof die helemaal tot aan de grond lopen. Omdat ze een groot oppervlakte beslaan en van dik materiaal gemaakt zijn, vangen deze gordijnen veel geluidsgolven. Deze gordijnen zorgen daardoor voor een betere akoestiek in huis, voor meer rust en stilte en tot slot voor geluidsisolering.
  2. Als je lang van je geluidswerende gordijnen wilt genieten, dan is het belangrijk dat je ze goed onderhoud. Dit kun je doen door de gordijnen te wassen. Dit is echter niet bij alle geluidswerende gordijnen mogelijk. Let daarom goed op het waslabel op het gordijn.
    Als je het echt goed wilt laten doen, dan kan je natuurlijk altijd je gordijn laten reinigen bij een professional, zoals een stomerij.
Geluidswerende gordijnen van ilumio

Geluidswerende gordijnen van ilumio

Of je harde geluiden nu binnen of buiten wilt houden, met geluidswerende gordijnen kom je een heel eind. Hetzelfde geldt voor wanneer je de akoestiek in huis wilt verbeteren, hiervoor zijn geluidsabsorberende gordijnen ideaal. De verduisterende gordijnen van ilumio zijn een uitstekend middel om een ruimte te isoleren, zeker wanneer je deze combineert met dubbel glas en een kleedje. Bovendien bestaat onze collectie gordijnen op maat uit een ruim aanbod in kleuren en is er daarom altijd wel een set geluidswerende gordijnen te vinden die in jouw inrichting past.