Raamdecoratie voor in je slaapkamer

De juiste binnenzonwering voor in je slaapkamer kies je niet zomaar. Er zijn een aantal dingen om op te letten bij het kiezen van het type raamdecoratie en eventueel de stofsoort. Welke raambekleding is nu juist wel of niet geschikt voor in de slaapkamer? Wij helpen je op weg de juiste binnenzonwering te kiezen zodat je kan profiteren van een optimale nachtrust. 

 

Voordat we de verschillende soorten verduisterende raamdecoratie voor je toelichten, hier alvast wat essentiële tips:

  • Kies een stof die goed past bij de andere stoffen op de slaapkamer, zoals het beddengoed of het tapijt. Of kies juist een contrasterende kleur voor een speels effect.
  • Kies voor verduisterende stof, dit verbetert je nachtrust.
  • Wil je overdag hinderlijk zonlicht buiten houden of je privacy behouden? Combineer dan verduisterende raamdecoratie met lichtdoorlatende raamdecoratie. Bijvoorbeeld transparante overgordijnen met een verduisterend rolgordijn.
  • Staat jouw slaapkamer raam op het zuiden of zuidoosten? Dan is de kans groot dat de temperatuur in je slaapkamer aardig op kan lopen. Kies voor raamdecoratie met hittewerende eigenschappen om je kamer op een aangename temperatuur te houden.

Verduisterende rolgordijnen

Rolgordijnen zijn een bekende verschijning in de slaapkamer en al jaren favoriet. Door de grote variatie aan stofsoorten en kleuren blijft dit type raamdecoratie eigentijds. Kies een verduisterende stof om het zonlicht buiten te houden wanneer het rolgordijn gesloten is.

Verduisterende stoffen hebben een speciale coating aan de exterieur zijde waardoor er geen licht door de stof heen schijnt.

 

Verduisterende rolgordijnen houden niet alleen zonlicht buiten, ze zijn ook nog eens warmtewerend. Kies voor een rolgordijn met de speciale warmtewerende coating om je slaapkamer lekker koel te houden tijdens de zonnige zomerdagen.

 

Rolgordijnen zijn ook uitermate geschikt voor de kinder- of babykamer. Lees hier alle informatie over raambekleding voor de kinderkamer.

Plissegordijnen met verduisterende stof

Bij het kiezen van raamdecoratie voor op je slaapkamer denk je misschien niet meteen aan plisségordijnen. Sterker nog, misschien heb je er nog niet eerder van gehoord. Plisségordijnen hebben hun naam te danken aan het feit dat de stof plooien heeft waardoor het als een accordeon ingeklapt kan worden.

 

Dit type binnenzonwering is mateloos in populair in Scandinavië en Duitsland. Het is een praktisch en degelijk product en door de brede keuze in trendy stofkleuren draagt het ook nog eens bij aan de sfeer in je interieur.

Waan je in een luxe hotelkamer

Waan je in een luxe hotelkamer

Wil je graag dat hotelkamer gevoel op je slaapkamer creëren? Het plisségordijn heeft een luxe uitstraling, terwijl ze juist vriendelijk geprijsd zijn. Een budgetvriendelijk alternatief ten opzicht van de klassieke gordijnen.

 

Kies uit één van de verduisterende stoffen wanneer je een plisségordijn op wilt hangen in je slaapkamer. Voor ieders smaak is er een passende kleur te vinden. Laat je plisségordijn stralen in strak wit, warm grijs of juist een natuurlijk kleur als beige of bruin.

Verduisterende gordijnen

Een klassier in de slaapkamer zijn uiteraard de normale gordijnen. Een gordijn kan een mooie toevoeging zijn aan het interieur van je slaapkamer en daarnaast ook nog eens hartsikke functioneel zijn door de kamer te verduisteren.

Hiernaast hebben gordijnen vaak een geluidsdempende werking, waardoor je in alle rust kunt genieten van je nachtrust. 

Bevestigen zonder boren

Wil je jouw rolgordijn bevestigen zonder te boren in het kozijn of de wand? De zogeheten klemsteunen bieden de mogelijkheid om moeiteloos je rolgordijn te bevestigen op een kunststof kozijn of draai- kiepraam. Deze slimme steunen zorgen er ook voor dat je rolgordijn niet in de weg hangt als je raam naar binnen toe opent. Wanneer je raam open draait dan draait je rolgordijn namelijk mee.

Bekijk onze top 4

Benieuwd naar de raamdecoratie die ilumio zelf kiest in de slaapkamer? Wij hebben een top 4 samengesteld van raamdecoratie voor in de slaapkamer.