Raamdecoratie voor in je slaapkamer

De slaapkamer is een plek waar raamdecoratie erg belangrijk is en zorgvuldig uitgekozen moet worden. De raamdecoratie moet zowel persoonlijk als rustgevend, gezellig en herstellend zijn. Er zijn een aantal dingen om op te letten bij het kiezen van het type raamdecoratie en de stofsoort. Wij helpen je op weg de juiste raamdecoratie te kiezen zodat je kan profiteren van mooie en rustgevende raamdecoratie naar jouw smaak en daarnaast een optimale nachtrust. 

Voordat we de verschillende soorten verduisterende raamdecoratie voor je toelichten, hier alvast wat essentiële tips:

  • Kies een stof die goed past bij de andere stoffen op de slaapkamer, zoals het beddengoed of het tapijt. Of kies juist een contrasterende kleur voor een speels effect.
  • Kies voor verduisterende stof, dit verbetert je nachtrust.
  • Wil je overdag hinderlijk zonlicht buiten houden of je privacy behouden? Combineer dan verduisterende raamdecoratie met lichtdoorlatende raamdecoratie. Bijvoorbeeld transparante overgordijnen met een verduisterend rolgordijn.
  • Staat jouw slaapkamer raam op het zuiden of zuidoosten? Dan is de kans groot dat de temperatuur in je slaapkamer aardig op kan lopen. Kies voor raamdecoratie met isolerende eigenschappen om je kamer op een aangename temperatuur te houden.

Gordijnen voor de slaapkamer

Gordijnen is een van de meest voorkomende soorten raamdecoratie in de slaapkamer. Gordijnen hebben doorgaans een rustgevend karakter, of juist een dynamisch karakter, afhankelijk van de kleur en stof die je kiest. Naast comfort moeten gordijnen in de slaapkamer ook privacy bieden. Je wil namelijk voorkomen dat buitenstaanders naar binnen kunnen kijken. Hiernaast wil je waarschijnlijk de kamer kunnen verduisteren om van een goede nachtrust te kunnen genieten.

Verduisterende gordijnen

Verduisterende gordijnen

Verduisterende gordijnen zijn erg populair in de slaapkamer omdat ze de kamer echt donker maken. Bijkomend voordeel is dat er van buiten ook niet naar binnen gekeken kan worden en zo dus je privacy gewaarborgd blijft. Een verduisterend gordijn blokkeert niet alleen het licht, maar de stof heeft ook een isolerende en geluiddempende werking. Zo blijft de warmte buiten in de zomer en juist binnen in de winter. Daarnaast verbetert de akoestiek en klinkt de kamer minder hol.

Ons assortiment bestaat uit vele verschillende kleuren zodat er voor elke situatie een oplossing te vinden is. Hiernaast kun je uit verschillende transparanties, stoffen en eigenschappen van gordijnen kiezen om jouw slaapkamer optimaal in te richten.

Kleuren en stoffen

Kleuren en stoffen

We hebben een ruime keuze aan kleuren en stoffen van gordijnen. Heb je een dominante kleur uitgekozen voor je slaapkamer, dan kun je een gordijn uitzoeken dat hier perfect op aansluit (of juist mooi van afwijkt). Onze gordijnen komen in verschillende stoffen. Zo hebben we gordijnen van 100% katoen, 100% linnen, 100% polyester en verschillende gemixte stof samenstellingen. Ieder materiaal heeft unieke eigenschappen die een toevoeging aan je interieur kunnen zijn.

Onze gordijnen worden op maat gemaakt naar de afmetingen die je hebt doorgegeven, zodat ze perfect in jouw interieur passen.

Verduisterende rolgordijnen

Verduisterende rolgordijnen

Rolgordijnen zijn een bekende verschijning in de slaapkamer en al jaren favoriet. Door de grote variatie aan stofsoorten en kleuren blijft dit type raamdecoratie eigentijds. Kies een verduisterende stof om het zonlicht buiten te houden wanneer het rolgordijn gesloten is.

Verduisterende stoffen hebben een speciale coating aan de exterieur zijde waardoor er geen licht door de stof heen schijnt.

 

Verduisterende rolgordijnen houden niet alleen zonlicht buiten, ze zijn ook nog eens warmtewerend. Kies voor een rolgordijn met de speciale warmtewerende coating om je slaapkamer lekker koel te houden tijdens de zonnige zomerdagen.

 

Rolgordijnen zijn ook uitermate geschikt voor de kinder- of babykamer. Lees hier alle informatie over raambekleding voor de kinderkamer.

Plissegordijnen met verduisterende stof

Bij het kiezen van raamdecoratie voor op je slaapkamer denk je misschien niet meteen aan plisségordijnen. Sterker nog, misschien heb je er nog niet eerder van gehoord. Plisségordijnen hebben hun naam te danken aan het feit dat de stof plooien heeft waardoor het als een accordeon ingeklapt kan worden.

 

Dit type binnenzonwering is mateloos in populair in Scandinavië en Duitsland. Het is een praktisch en degelijk product en door de brede keuze in trendy stofkleuren draagt het ook nog eens bij aan de sfeer in je interieur.

Plissegordijnen met verduisterende stof
Waan je in een luxe hotelkamer

Waan je in een luxe hotelkamer

Wil je graag dat hotelkamer gevoel op je slaapkamer creëren? Het plisségordijn heeft een luxe uitstraling, terwijl ze juist vriendelijk geprijsd zijn. Een budgetvriendelijk alternatief ten opzicht van de klassieke gordijnen.

 

Kies uit één van de verduisterende stoffen wanneer je een plisségordijn op wilt hangen in je slaapkamer. Voor ieders smaak is er een passende kleur te vinden. Laat je plisségordijn stralen in strak wit, warm grijs of juist een natuurlijk kleur als beige of bruin. De keuze is ruim zodat er voor iedereen passende raambekleding is. 

Je raambekleding bevestigen zonder boren

Wil je jouw rolgordijn bevestigen zonder te boren in het kozijn of de wand? De zogeheten klemsteunen bieden de mogelijkheid om moeiteloos je rolgordijn te bevestigen op een kunststof kozijn of draai- kiepraam. Deze slimme steunen zorgen er ook voor dat je rolgordijn niet in de weg hangt als je raam naar binnen toe opent. Wanneer je raam open draait dan draait je rolgordijn namelijk mee.

Je raambekleding bevestigen zonder boren
Gratis kleurstalen

Gratis kleurstalen

Vraag gratis kleurstalen aan en kom er achter wat voor effect de kleur, het materiaal en de transparantie heeft op jouw interieur.

Klanten beoordelen ons met een 9

Klanten beoordelen ons met een 9

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9. Benieuwd naar hoe zij ilumio ervaren? Bekijk dan onze reviews op de Kiyoh pagina.

Bekijk onze top 4

Benieuwd naar de raamdecoratie die ilumio zelf kiest in de slaapkamer? Wij hebben een top 4 samengesteld van raamdecoratie voor in de slaapkamer.