Lamellen

Wij verkopen helaas geen lamellen meer bij ilumio, wil je toch gemakkelijk je lichtinval regelen? Dan raden we zeker onze houten jaloezieën of aluminium jaloezieën aan! 

Voordelen van lamellen

Voordelen van lamellen

De voordelen van onze lamellen zit ‘m in de bediening en styling. Zo zijn ze net zo gemakkelijk om te bedienen als onze horizontale jaloezieën. Een bijkomend voordeel is dat de lamellen zeer licht zijn in de bediening, hierdoor kan je ze eenvoudig 180 graden draaien en bepaal je zelf hoeveel licht er in de ruimte binnenkomt.

Lamellen zijn een echte eyecatcher. Door de verticale lijnen heeft deze raamdecoratie een eigen en sfeervolle uitstraling en geven de lamellen een ruimtelijk effect. Met onze pvc lamellen kun je een ruimte ook nog eens redelijk verduisteren.

Onze kunststof lamellen zijn vochtbestendig. Hierdoor zijn ze ook een optie voor vochtige ruimtes als een badkamer, keuken of waskamer.

Nadelen van lamellen

Iedere raamdecoratie heeft zo z'n voor- en nadelen. Zo ook de verticale jaloezie. Wanneer het raam open staat kunnen de lamellen tegen elkaar gaan klepperen. Ook kost het schoonmaken wellicht iets meer tijd dan bijvoorbeeld gordijnen, die je zo in de wasmachine doet. Daarentegen kost het schoonmaken van lamellen minder tijd dan horizontale jaloezieën. Dit omdat ze verticaal hangen en daarmee minder stof vangen.

Lamellen voor iedere ruimte

Door de ruime keuze aan verticale jaloezieën is er altijd wel een optie die past voor jouw raam en in jouw interieurstijl. Doorgaans hebben lamellen een moderne uitstraling, maar in andere interieurstijlen komt deze raamdecoratie ook zeker tot zijn recht. Vooral voor grote raampartijen is de verticale jaloezie zeer geschikt.

Lamellen inkorten

De verticale lamellen van ilumio zijn alleen beschikbaar in standaard maten. Zoek je andere afmetingen? Dan kan je deze vorm van raamdecoratie eenvoudig zelf op maat maken. Onze polyester lamellen kun je namelijk eenvoudig aan de bovenkant omvouwen en op de gewenste lengte ophangen. De stof die overblijft, kun je gewoon afknippen. Bij onze kunststof lamellen kun je ze aan de onderkant met een Stanley mes afsnijden op de gewenste hoogte. Als laatst kunnen de rails ook nog eens makkelijk in breedte ingekort worden. 

Polyester en kunststof lamellen

Polyester en kunststof lamellen

Onze lamellen zijn verkrijgbaar in zowel kunststof als polyester. Bij lamellen die bestaan uit polyester wordt er standaard een onderketting meegeleverd. Dit zodat de stoffen lamellen mooi recht hangen en er evenveel ruimte zit tussen iedere lamel. Onze verticale jaloezieën worden samengesteld met lamellen die 89mm breed zijn. Kunststof en polyester zijn onderhoudsvriendelijk en duurzaam. Door de gladde verticale oppervlakte vangen lamellen ook nog eens minder stof.

Plaatsing van lamellen

Net als andere raambekleding, kun je lamellen zowel op het kozijn als in het kozijn monteren. Zo vallen de lamellen precies in het raamkozijn of hangen ze er mooi voor. Ook kun je kiezen of je de verticale lamellen aan het plafond of de muur wilt bevestigen. Het verschil tussen de verschillende montages zit ‘m in de lichtinval en de ruimte die je raamdecoratie inneemt.

Kortom: veel keuzes. Gelukkig ontvang je een duidelijke handleiding bij je verticale jaloezieën hoe je ze het best kunt monteren in jouw situatie. 

Plaatsing van lamellen

Kindveilig

Al onze verticale jaloezieën zijn kindveilig volgens de Europese norm EN 13120. Dit betekent dat het bedieningskoord en de bedieningsketting niet te lang zijn. Daarnaast wordt er een koordkikker en kettingspanner meegeleverd. Zo kun je hem zonder zorgen ophangen en weet je zeker dat je optimaal kan genieten van je nieuwe raamdecoratie.

Lamellen schoonmaken

Het schoonmaken van lamellen werkt ongeveer hetzelfde als het schoonmaken van de meeste jaloezieën. Met een licht vochtige doek of plumeau maak je ze in een handomdraai weer helemaal schoon. Doordat onze lamellen van kunststof of polyester gemaakt zijn, verschilt het per product hoeveel vocht ze kunnen verdragen. Zo is kunststof vochtbestendiger dan polyester.

Veelgestelde vragen

  1. Bij lamellen gaan functionaliteit en uitstraling hand in hand. Ze zijn namelijk zeer veelzijdig en stijlvol en worden vaak gezien als een trendy alternatief voor gordijnen. Doordat je de lamellen kunt draaien kun je zelf de lichtinval bepalen en regulieren.
  2. Wij verkopen helaas geen lamellen meer bij ilumio, wil je toch gemakkelijk je lichtinval regelen? Dan raden we zeker onze houten jaloezieën of aluminium jaloezieën aan! 

Gratis kleurstalen

Gratis kleurstalen

Vraag gratis kleurstalen aan en kom er achter wat voor effect de kleur, het materiaal en de transparantie heeft op jouw interieur.

Klanten beoordelen ons met een 9

Klanten beoordelen ons met een 9

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9. Benieuwd naar hoe zij ilumio ervaren? Bekijk dan onze reviews op de Kiyoh pagina.

Zelf monteren

Zelf monteren

Onze raamdecoratie is eenvoudig te monteren en heeft een stevig ophangsysteem. Bij onze producten zit een duidelijke handleiding waar stapsgewijs wordt uitgelegd hoe je jouw raamdecoratie moet plaatsen. Bekijk ook onze instructievideo’s.

Laten monteren

Laten monteren

Dankzij de standaard tarieven weet je van te voren waar je aan toe bent. Je betaalt €64,50 aan voorrijkosten en €29,50 per product. Onze monteurs beschikken over de materialen, ervaring en expertise om jouw raamdecoratie precies te bevestigen zoals jij wilt.