Lamellen

Bij lamellen gaan functionaliteit en uitstraling hand in hand. Ze zijn namelijk zeer veelzijdig en stijlvol en worden vaak gezien als een trendy alternatief voor gordijnen. Doordat je de lamellen kunt draaien kun je zelf de lichtinval bepalen en regulieren. Onze lamellen zijn beschikbaar in een kunststof en polyester variant.

Witte lamellen

Witte lamellen

Vanaf €34,94

  • Direct uit de fabriek geleverd
  • Bepaal zelf de lichtinval
Grijze lamellen

Grijze lamellen

Vanaf €45,96

  • Direct uit de fabriek geleverd
  • Bepaal zelf de lichtinval
Alle lamellen

Alle lamellen

Vanaf €34,94

  • Direct uit de fabriek geleverd
  • Bepaal zelf de lichtinval
Voordelen van lamellen

Voordelen van lamellen

Verticale lamellen hebben een eigen en sfeervolle uitstraling. Ze vormen een mooie decoratie in de ruimte, zijn goed zonwerend en hiernaast zijn ze geschikt voor grotere raampartijen. Waar je bijvoorbeeld een gordijn alleen open of dicht kunt doen, kun je verticale lamellen 180 graden draaien en zodoende zelf bepalen hoeveel licht er de ruimte binnenkomt. Zo heb je voldoende variatie met een verticale jaloezie.

Doordat lamellen simpel kunnen draaien zijn ze ook zeer licht in de bediening. Bij onze lamellen zit de bedieningszijde aan de rechterkant. Zo kost het weinig moeite om de jaloezie te draaien, te openen of te sluiten.

Nadelen

Natuurlijk hebben lamellen ook nadelen. Zo kunnen ze tegen elkaar klepperen als een raam open staat. Daarnaast kost het schoonmaken wellicht iets meer tijd dan bijvoorbeeld gordijnen, die je simpel in de wasmachine kunt reinigen. Lamellen kun je reinigen met een licht vochtige doek of een plumeau.

Populaire producten

Lamellen voor iedere ruimte

Wij hebben een ruime keuze aan verticale jaloezieën. Zo hebben we zowel kunststof als polyester lamellen en ze zijn beschikbaar in verschillende kleuren. Doorgaans hebben verticale lamellen een moderne uitstraling, al past dit soort raamdecoratie ook uitstekend in andere interieurstijlen. Zo is er altijd wel een verticale jaloezie die past voor jouw raam en in jouw interieurstijl.

Onze verticale jaloezieën worden samengesteld met lamellen die 89mm breed zijn.

Lamellen inkorten

Al onze verticale lamellen hebben standaard maten. Het is echter mogelijk om ook deze zelf op maat te maken. Zo kun je de rails in de breedte inkorten. Hiernaast kun je de stoffen lamellen omvouwen aan de bovenzijde en op de gewenste lengte ophangen. De stof die overblijft, kun je gewoon afknippen.

Heb je pvc lamellen? Ook dan kun je de lamellen inkorten. Je kunt ze aan de onderkant simpel met een Stanley mes afsnijden op de gewenste hoogte.

Polyester en kunststof lamellen

Polyester en kunststof lamellen

Ga je lamellen kopen? Dan zul je zien dat er twee varianten zijn: kunststof en polyester. Door deze materiaalsamenstelling zijn ze zeer onderhoudsvriendelijk en zeer duurzaam. Door het gladde oppervlak van de lamellen verzamelt zich weinig stof tussen of op de lamellen.

De lamellen zelf zijn lichtdicht, waardoor je een ruimte redelijk kunt verduisteren met een verticale jaloezie. Je kunt de lamellen kantelen om zodoende de lichtinval zelf te bepalen.

Hiernaast heeft een verticale jaloezie ook een praktische functie: tussen het raam en de lamellen ontstaat stilstaande lucht. Dit kan een isolerende werking tot gevolg hebben. Zo houd je dus kou en tocht buiten de deur.

Plaatsing van lamellen

Je kunt lamellen, net zoals andere raamdecoratie, bevestigen in het kozijn of op het kozijn. Zo vallen de lamellen precies in het raamkozijn of hangen ze er mooi voor. Het verschil hiertussen kan de lichtinval zijn of de beperkte ruimte die je op het kozijn hebt. Hiernaast kun je er ook voor kiezen om de verticale lamellen aan het plafond of de muur te bevestigen.

Bij al onze verticale lamellen ontvang je een duidelijke handleiding van hoe je ze het beste kunt monteren in jouw situatie.

Plaatsing van lamellen

Veilig voor kinderen

Onze verticale jaloezieën zijn kindveilig volgens de Europese norm EN 13120. Dit betekent dat het bedieningskoord niet te lang is en dat deze openklikt als er te veel gewicht aan komt te hangen. Zodoende kun je hem zonder zorgen ophangen in ruimtes waar je kleintje ook veel komt.

Lamellen schoonmaken

Het schoonmaken van lamellen werkt hetzelfde als de meeste jaloezieën schoonmaken. Doordat onze lamellen van kunststof of polyester worden gemaakt is het onderhoud zeer eenvoudig.  Je kunt ze reinigen met een licht vochtige doek of plumeau.

Veelgestelde vragen

  1. Bij lamellen gaan functionaliteit en uitstraling hand in hand. Ze zijn namelijk zeer veelzijdig en stijlvol en worden vaak gezien als een trendy alternatief voor gordijnen. Doordat je de lamellen kunt draaien kun je zelf de lichtinval bepalen en regulieren.
  2. Wij hebben een ruime keuze aan verticale jaloezieën. Zo hebben we zowel kunststof als polyester lamellen en zijn ze beschikbaar in verschillende kleuren. Doorgaans hebben verticale lamellen een moderne uitstraling, al past dit soort raamdecoratie ook uitstekend in andere interieurstijlen. Zo is er altijd wel een verticale jaloezie die past voor jouw raam en in jouw interieurstijl.

    Onze verticale jaloezieën worden samengesteld met lamellen die 89mm breed zijn.

Gratis kleurstalen

Gratis kleurstalen

Vraag gratis kleurstalen aan en kom er achter wat voor effect de kleur, het materiaal en de transparantie heeft op jouw interieur.

Klanten beoordelen ons met een 9

Klanten beoordelen ons met een 9

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9. Benieuwd naar hoe zij ilumio ervaren? Bekijk dan onze reviews op de Kiyoh pagina.

Zelf monteren

Zelf monteren

Onze raamdecoratie is eenvoudig te monteren en heeft een stevig ophangsysteem. Bij onze producten zit een duidelijke handleiding waar stapsgewijs wordt uitgelegd hoe je jouw raamdecoratie moet plaatsen. Bekijk ook onze instructievideo’s.

Laten monteren

Laten monteren

Bij ilumio hebben wij een montageservice voor een vaste lage prijs van €39 per product, zonder bijkomende kosten. Onze monteurs beschikken over de materialen, ervaring en expertise om jouw raamdecoratie precies te bevestigen zoals jij wilt.