Welke jaloezie moet ik kiezen? De ultimate koopgids

Wanneer we het hebben over interieur, worden er meerdere termen gebruikt voor jaloezieën. Zo worden ze ook wel luxaflex, lamellen of gordijnen genoemd. Ook heb je keuze uit allerlei verschillende materialen en zie je soms door de bomen het bos niet meer. Gelukkig ben je niet de enige! In dit artikel lees je daarom alles wat je wilt weten over de verschillende soorten horizontale jaloezieën. Zo kun je met enthousiasme en vertrouwen de jaloezieën kiezen die geschikt zijn voor jouw interieur.

Wat zijn de verschillen?

Wat zijn de verschillen?

Wat is nu eigenlijk de juiste benaming voor een jaloezie en wat zijn de verschillen? Een jaloezie is een horizontale vorm van raambedekking. Ze komen in allerlei soorten en maten, hierdoor zijn ook de verschillende termen ontstaan.

 

Lamellen zijn namelijk verticale jaloezieën die vroeger veel werden gebruikt. Luxaflex is een merknaam voor horizontale jaloezieën. Dit merk is erg populair en staat daarom in de volksmond gelijk aan de term jaloezieën. Tot slot worden jaloezieën ook nog wel eens gordijnen genoemd omdat het natuurlijk een vorm van verduistering is in je huis.

Welke materialen zijn er?

Welke materialen zijn er?

Horizontale jaloezieën zijn er in ontzettend veel soorten en maten waardoor ze eigenlijk geschikt zijn voor elk interieur. Met jaloezieën regel je eenvoudig het licht en creëer je privacy in huis.

 

Jaloezieën zijn verkrijgbaar in aluminium maar ook in hout of PVC. Daarnaast kunnen jaloezieën vaak ook op maat worden gemaakt en zijn ze dus ook geschikt voor grote ramen.

Wat is het beste voor mijn interieur?

Om geschikte jaloezieën te kiezen voor jouw interieur moet je met een aantal zaken rekening houden. Elke soort heeft namelijk een ander effect op de styling van jouw interieur. Hieronder vertellen wij je welke effecten de verschillende jaloezieën kunnen hebben.

Aluminium jaloezieën

Aluminium jaloezieën

Wanneer je gaat voor een industriële en stoere look, zijn aluminium jaloezieën heel geschikt. Deze hebben een strakke en robuuste uitstraling. Vaak zijn ze in meerdere kleuren (waaronder ook in dip-dye stijl!) te verkrijgen dus je kunt ze geheel naar wens kopen.

 

Het voordeel van aluminium is ook nog eens dat het erg geschikt is voor vochtige ruimtes. Aluminium jaloezieën zijn dus handig en stijlvol in een ruimte zoals de badkamer.

Houten jaloezieën

Houten jaloezieën

Houten jaloezieën kun je zowel onbewerkt als bewerkt kopen. Meestal bestaan de jaloezieën uit houtsoorten zoals bamboe, Essen, Ayous, Iroko, Abachi of Blend. Met houten jaloezieën ga je voor een warme en tijdloze look. Je kunt er alle kanten mee op omdat je ze kunt verven in de kleur die jij mooi vindt.

 

Houten jaloezieën zijn naast stijlvol ook erg praktisch omdat ze een isolerende functie hebben. Hierdoor blijft het in de zomer koel in huis en wordt in de winter de warmte binnen gehouden.

PVC jaloezieën

PVC jaloezieën

Heb je geen zin in veel onderhoud van de jaloezieën? Ga dan voor PVC jaloezieën. Deze hebben veel uitstraling en zijn soms niet te onderscheiden van echt hout. Ze geven een interieur veel warmte en sfeer.

 

Het voordeel van PVC jaloezieën is dat ze heel makkelijk te reinigen zijn. Daarnaast zijn ze ook nog eens goedkoop en vochtbestendig.

Inspiratie jaloezieën

Inspiratie jaloezieën

Hopelijk heb je nu een beter beeld van welke jaloezieën geschikt zijn voor jouw interieur. Of je nu voor aluminium, houten of PVC jaloezieën kiest, ze zijn allemaal een goede keuze! Je maakt je interieur helemaal af wanneer je gaat voor frisse nieuwe jaloezieën.

 

Wil je nog meer inspiratie opdoen en kijken wat er allemaal mogelijk is? Neem dan even een kijkje op onze website.

Wishlist

Selecteer je favoriete artikel en zet hem op je Wishlist.

Wie weet krijg je hem wel cadeau!

Verlanglijst is leeg
%% item.title %%

%% item.title %%

%% item.functionalName.title %%

%% loginResultMsg %%

%% login.email %%

Maak een afspraak!

Wil je graag advies of graag eerst de collectie zien en voelen alvorens je beslissing te maken?
Maak dan gratis een afspraak met een adviseur. Dit kan zowel bij jou thuis als in een van onze winkels!

Thuis

Kiezen vanuit je luie stoel?
Maak een afspraak met een van onze
adviseurs voor gratis advies bij jou thuis.

Zo zie je meteen welke stoffen en kleuren
goed bij jouw ramen en interieur passen.

Winkel

Kiezen in een winkel bij jou in de buurt?
Maak vrijblijvend een afspraak met een
van onze adviseurs!

Bekijk daar de kleuren en stoffen uit onze
collectie en kies het ideale model voor
jouw woning!

Afspraak maken?

Klik dan hier