Welke dakraamdecoratie moet ik kiezen voor mijn dakraam?

Welke dakraamdecoratie moet ik kiezen voor mijn dakraam?

Dakraamdecoratie is er in veel verschillende vormen en maten. Heb je onlangs een nieuw dakraam gekregen op zolder of ben je de huidige raamdecoratie van het dakraam helemaal zat? Lees dan verder! In dit artikel vertellen wij je meer over dakraamdecoratie voor dakramen. Voor elk dakraam is dit namelijk weer anders. Met de juiste dakraam raamdecoratie creëer je een passende look voor jouw interieur!

Welke raamdecoratie is geschikt voor dakramen?

Welke raamdecoratie is geschikt voor dakramen?

Voor dakramen zijn er verschillende opties wat betreft dakraam raamdecoratie. Aangezien een dakraam net even anders open gaat dan een regulier raam is het belangrijk dat de dakraamdecoratie hier geschikt voor is. De volgende raamdecoratie is geschikt voor een dakraam.


Dakraam rolgordijnen


Een rolgordijn is geschikt voor een dakraam omdat het strak en eenvoudig kan worden bevestigd aan het kozijn met een cassette. Hierdoor gaat het dakraam rolgordijn niet ‘hangen’. Het dakraam rolgordijn kan met behulp van een magneet- en staalband worden gemonteerd op het frame waardoor het blijft zitten. Dakraam rolgordijnen zijn er in ontzettend veel hippe kleuren, printjes en stijlen dus je vindt er vast een die past bij jouw interieur!

Hoe weet ik of mijn dakraam geschikt is voor cassettes?

Hoe weet ik of mijn dakraam geschikt is voor cassettes?

Een dakraam rolgordijn is geschikt voor bijna alle VELUX dakramen. Kijk van tevoren goed wat voor dakraam je hebt, zodat je weet of deze geschikt is voor dakraamdecoratie met een cassette.

 

In het dakraam vind je een codering waaraan je kunt zien of deze geschikt is voor cassettes. De volgende VELUX dakraam types zijn geschikt voor rolgordijnen met een cassette: GGL/GPL/GGU/GPU. Heb je een ander dakraam? Dan kan deze vaak worden aangepast aan de hand van de volgende maatvoering:

 

  1. CK02 is aanpasbaar naar C02
  2. MK04 is aanpasbaar naar M04/304/1
  3. MK06 is aanpasbaar naar M06/306/
  4. MK08 is aanpasbaar naar M08/308/2
  5. PK10 is aanpasbaar naar P10/410/3
  6. SK06 is aanpasbaar naar S06/606/4
  7. UK04 is aanpasbaar naar U04/804/7
  8. UK08 is aanpasbaar naar U08/808/8

 

Met een cassette ben je verzekerd van een goede afsluiting van het raam waardoor er geen licht wordt doorgelaten. Zo heb je snel en eenvoudig verduisterende en isolerende dakraamdecoratie.

Waar moet ik op letten als ik dakraamdecoratie voor mijn dakraam bestel?

Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten wanneer je raamdecoratie gaat kopen voor jouw dakraam. Denk bijvoorbeeld aan de warmte. Wanneer jouw dakraam op een zolder is, kan het erg warm worden in die ruimte vanwege de hoogte. Je kunt dan het beste kiezen voor dakraamdecoratie met een warmtewerende en verduisterende stof.

 

Heb je een kantoor op zolder en wil je juist licht door het dakraam? Kies dan voor een wat meer transparante stof wat geschikt is voor computerbeeldschermen. Deze stoffen gaan hinderlijke weerkaatsing op het scherm tegen en zijn daarom ideaal voor thuiswerk situaties.


Inspiratie dakraamdecoratie


Ben je op zoek naar meer inspiratie voor de dakraamdecoratie voor jouw dakraam? Neem dan een kijkje in onze collectie dakraam rolgordijnen. Jouw zolder of andere ruimte met een dakraam maak je helemaal af met geschikte dakraamdecoratie. Zo wordt de ruimte niet alleen functioneel maar ook nog eens heel stijlvol!

Wishlist

Selecteer je favoriete artikel en zet hem op je Wishlist.

Wie weet krijg je hem wel cadeau!

Verlanglijst is leeg
%% item.title %%

%% item.title %%

%% item.functionalName.title %%

%% loginResultMsg %%

%% login.email %%

Maak een afspraak!

Wil je graag advies of graag eerst de collectie zien en voelen alvorens je beslissing te maken?
Maak dan gratis een afspraak met een adviseur. Dit kan zowel bij jou thuis als in een van onze winkels!

Thuis

Kiezen vanuit je luie stoel?
Maak een afspraak met een van onze
adviseurs voor gratis advies bij jou thuis.

Zo zie je meteen welke stoffen en kleuren
goed bij jouw ramen en interieur passen.

Winkel

Kiezen in een winkel bij jou in de buurt?
Maak vrijblijvend een afspraak met een
van onze adviseurs!

Bekijk daar de kleuren en stoffen uit onze
collectie en kies het ideale model voor
jouw woning!

Afspraak maken?

Klik dan hier