Wat is het verschil tussen horizontale jaloezieën van aluminium, hout en PVC?

Wat is het verschil tussen horizontale jaloezieën van aluminium, hout en PVC?

Horizontale jaloezieën worden onder andere gemaakt van aluminium, hout of PVC. Ben je op zoek naar hippe raamdecoratie, maar heb je geen zin om het volgend jaar alweer te moeten vervangen? Dan zijn horizontale jaloezieën heel geschikt. Deze raamdecoratie is klassiek, tijdloos en kun je aanpassen naar jouw stijl.

Met een uitgebreid aanbod van kleuren, materialen en decoratie kun je horizontale jaloezieën op elk interieur aanpassen. In deze blog vertellen we je meer over aluminium horizontale jaloezieën, houten horizontale jaloezieën en PVC horizontale jaloezieën, zodat jij de juiste keuze kunt maken voor jouw huis!

Horizontale jaloezieën

Horizontale jaloezieën bestaan uit lamellen die kunnen kantelen. Hierdoor kun je de lichtinval reguleren en de sfeer van een ruimte bepalen. Zo kun je tegelijk voor zonlicht én privacy zorgen. Ze zijn dus erg functioneel! De horizontale jaloezieën zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en groottes. Je kunt ze voor vrijwel elke ruimte gebruiken, hoe groot of klein het raam ook is.

De bediening van horizontale jaloezieën gaat via een koord. Ook is het tegenwoordig mogelijk om de horizontale jaloezieën op afstand te bedienen met elektrische bediening. Dit is tevens de meest kindveilige optie. Horizontale jaloezieën zijn tijdloos en daarom een goede keuze voor elk interieur.

Voordelen aluminium horizontale jaloezieën

Voordelen aluminium horizontale jaloezieën

Horizontale jaloezieen komen in allerlei uitvoeringen. Voor een industriële stoere look kun je het beste gaan voor aluminium horizontale jaloezieën. Deze hebben een strakke en elegante uitstraling en de horizontale aluminium jaloezieën zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren.

 

Het voordeel van aluminium horizontale jaloezieën is dat deze ook geschikt zijn voor vochtige ruimtes zoals de badkamer. Het materiaal van de horizontale aluminium jaloezieën is spatwaterbestendig en daardoor goed bestand tegen vocht. Let wel op dat ze niet continu in aanraking komen met water, dit zal ze geen goed doen.

Voordelen houten horizontale jaloezieën

Voordelen houten horizontale jaloezieën

Wanneer je kiest voor houten horizontale jaloezieën kun je veel kanten op. Wanneer je ze met een houtlook koopt, creëer je een warme en klassieke look. De horizontale houten jaloezieën worden echter ook vaak geverfd in verschillende kleuren. Je kunt ze dus helemaal aan laten sluiten op jouw interieur.

De lamellen van houten jaloezieën worden gemaakt van echt hout waardoor de jaloezieën voor een natuurlijke sfeer zorgen. Zo kom je goed tot rust als je thuiskomt van een lange dag. Je kunt de lamellen gemakkelijk kantelen of volledig optrekken met de koordbediening.

Voordelen PVC horizontale jaloezieën

Horizontale PVC jaloezieën hebben de uitstraling van echt hout en zijn daarom een goede optie wanneer je geen zin of tijd hebt in veel onderhoud. De PVC horizontale jaloezieën geven een ruimte veel sfeer en warmte. Je creëert er in huis een open en rustige uitstraling mee.

Een voordeel van horizontale PVC jaloezieën is dat je deze goed en eenvoudig kunt reinigen. Doe dit met een droge of vochtige doek. Met name wanneer je bijvoorbeeld allergisch bent voor stof is dit erg fijn. Daarnaast zijn PVC horizontale jaloezieën relatief goedkoop en ook nog eens vochtbestendig. Ze zijn dus voor alle ruimtes in het huis geschikt

Tips voor horizontale jaloezieën

Heb je voor het eerst horizontale jaloezieën in huis? Dan komen de onderstaande tips ongetwijfeld van pas!

  • Gebruik voor het schoonmaken van de horizontale jaloezieën katoenen handschoenen en stof ze daar eenvoudig mee af;
  • Hang de horizontale jaloezieën zo hoog mogelijk. Wanneer je ze uit het zicht wilt hebben kun je ze niet makkelijk verwijderen;
  • Raadpleeg een raamdecoratie specialist voor de ultieme look. Deze kan je helpen met het aanpassen van de horizontale jaloezieën naar jouw persoonlijke voorkeuren.

Kijk voor het complete aanbod horizontale jaloezieën even op onze website. Wil je graag meer informatie? Neem dan contact met ons op!

Wishlist

Selecteer je favoriete artikel en zet hem op je Wishlist.

Wie weet krijg je hem wel cadeau!

Verlanglijst is leeg
%% item.title %%

%% item.title %%

%% item.functionalName.title %%

%% loginResultMsg %%

%% login.email %%

Maak een afspraak!

Wil je graag advies of graag eerst de collectie zien en voelen alvorens je beslissing te maken?
Maak dan gratis een afspraak met een adviseur. Dit kan zowel bij jou thuis als in een van onze winkels!

Thuis

Kiezen vanuit je luie stoel?
Maak een afspraak met een van onze
adviseurs voor gratis advies bij jou thuis.

Zo zie je meteen welke stoffen en kleuren
goed bij jouw ramen en interieur passen.

Winkel

Kiezen in een winkel bij jou in de buurt?
Maak vrijblijvend een afspraak met een
van onze adviseurs!

Bekijk daar de kleuren en stoffen uit onze
collectie en kies het ideale model voor
jouw woning!

Afspraak maken?

Klik dan hier