Warmtewerende raamdecoratie op maat

Als je ramen aan de zonnige kant van huis hebt, dan is het aan te raden om het type raamdecoratie hierop aan te passen. De ilumio collectie biedt verschillende soorten warmtebestendige en isolerende raamdecoratie, zodat je woning koel blijft in de zomer en warmte wordt vastgehouden in de winter. Dit is een zeer duurzame en energie efficiënte manier: het bespaart kosten voor een airco of verwarming en is daarnaast ook erg makkelijk in gebruik.

Warmtewerende plisségordijnen

Vanaf €26,95
  • Top Down Bottom Up systeem
  • Ruime keuze in stoffen, kleuren en maatvoering
  • Isolerende werking

Warmtewerende rolgordijnen

Vanaf €8,95
  • Sfeervolle lichtinval
  • Op maat gemaakt
  • Isolerende werking

Warmtewerende raamdecoratie

Vanaf €8,95
  • Isoleren zonder te verbouwen
  • Op maat gemaakt
  • Brengt extra sfeer in een ruimte
Isolatie

Isolatie

Een op maat gemaakt plisségordijn of rolgordijn geeft niet alleen sfeer aan een ruimte, maar houdt ook de kamer warm op winterse nachten. Dit maakt het huis comfortabel in koude periodes en bespaart tegelijkertijd energie.

Dankzij de honingraatstructuur van de plissé gordijn profiteer je van de isolerende werking van stilstaande lucht die ontstaat tussen de twee stoflagen. Door deze af te sluiten blijft de kou buiten in de winter en wordt de frisheid binnen gehouden in de zomer.

Warmtewerende plissegordijnen

Het type raamdecoratie dat het meest ideaal is om mee te isoleren zijn plisségordijnen. Een plisségordijn, ook wel dupligordijn genoemd, bestaat uit twee geplisseerde stoffen. Deze stoffen zijn in een honingraatstructuur bij elkaar gebracht, waardoor er ruimte ontstaat voor stilstaande lucht binnen het gordijn. Deze stilstaande lucht is een uitstekende isolator, wat ervoor zorg dat een isolerend plisségordijn zowel anti-hitte als anti-koelte is. Het houdt warme lucht buiten in de zomer en houd koude lucht buiten in de winter.

Ieder plisségordijn heeft dus een isolerende laag. Dit betekent dat je ook qua design een ruime keuze hebt. Zodoende heb je altijd een plisségordijn dat isoleert en daarnaast ook nog eens perfect op je interieur aansluit.

Warmtewerende rolgordijnen

Een rolgordijn is een mooi voorbeeld van een product dat warmte werend is en dus uitstekend kan isoleren. Vaak worden dit type rolgordijnen gebruikt in de kamers waar je de meeste tijd doorbrengt, zoals de woonkamer en de slaapkamer. Een rolgordijn kan ook goed verduisterend werken waardoor je naast de warmte ook het zonlicht goed buiten kunt houden.

Door een ruime keuze in rolgordijnen zit er altijd een rolgordijn tussen dat warmte werend is en daarnaast een verrijking is voor jouw interieur.

Onze collectie zeefdrukrolgordijnen wordt vervaardigd volgens de normen EN 410 en 14501. Ze zijn gemaakt van gecoat polyesterweefsel, waardoor ze volledig brandwerend zijn. Dankzij deze eigenschap is het schermrolgordijn een uitstekende oplossing voor openbare ruimtes.

De zon schijnt op je computerscherm? De schermtent is speciaal ontwikkeld om u te beschermen tegen hitte. Het zal de effecten van de zon aanzienlijk verminderen, zodat u comfortabel kunt blijven werken.

Warmtewerende gordijnen

Zoals aangegeven worden plisségordijnen het meest gebruikt als isolerende raamdecoratie. Alhoewel gordijnen van Store Direct geen specifieke warmte werende stof bevatten, kunnen ze zeker invloed hebben op het klimaat binnenhuis. Door de golfbeweging van een gordijn ontstaat er namelijk stilstaande lucht, eigenlijk dus een extra isolerende laag is tussen het raam en het interieur. In de winter kan een anti-kou gordijn goed van pas komen om koude lucht buiten te houden en het binnen warm te houden. Dit type gordijnen is een dikker (vaak verduisterend) gordijn. Vervelend hierbij is natuurlijk dat, indien je het overdags wat wil laten afkoelen, het gordijn verduisterend is en dat je niet naar buiten kunt kijken. Doordat we een ruime keuze hebben aan kleuren heb je naast het comfort van een warme kamer ook nog eens een gordijn dat perfect past bij jouw inrichting.