Verduisterende gordijnen op maat

Ze zijn bijna onmisbaar in de slaapkamer: verduisterende gordijnen, ook wel overgordijnen genoemd. Met verduisterende gordijnen kun je je slaapkamer volledig verduisteren en daardoor uitgerust wakker worden na een goede nachtrust. Bij ilumio hebben we een groot aanbod verduisterende gordijnen, waardoor er altijd een gordijn is wat zowel verduistert als dat het goed in het interieur van je slaapkamer past.

Verduisterende gordijnen van ilumio zijn:

 • 100% verduisterend
 • Op maat gemaakt
 • Binnen 15 werkdagen thuisbezorgd

USP home page object

 1. Klanten beoordelen ons met een 9 Klanten beoordelen ons met een 9
 2. Montage vanaf €39,- Montage vanaf €39,-
 3. Niet goed, geld terug Niet goed, geld terug

Grijze verduisterende gordijnen

Vanaf €18,95
 • Op maat gemaakt
 • 100% verduisterend
 • Verrijking van je interieur

Blauwe verduisterende gordijnen

Vanaf €18,95
 • Hoogwaardige kwaliteit
 • Ideaal voor de slaapkamer
 • 5 jaar garantie

Alle verduisterende gordijnen

Vanaf €18,95

 • Op maat gemaakt
 • 100% verduisterend
 • 5 jaar garantie

Houd licht en warmte buiten

Een verduisterend gordijn heeft twee belangrijke functies: het buitenhouden van licht en warmte. Dit is vooral in de zomer belangrijk, als het tot laat licht blijft en erg warm is buiten. Een goed gordijn zorgt ervoor dat de slaapkamer volledig verduisterd is en dat de warmte van buiten niet naar binnen komt. Met een verduisterend gordijn kun je dus ook in de zomer perfect genieten van een goede nachtrust.

Bekijk ook andere raamdecoratie die warmtewerend is op deze pagina.

Privacy

Door het verduisterende effect van het gordijn kun je door middel van verlichting binnen een sfeer creëren die naar je eigen wens is. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om het verduisterende gordijn in de woonkamer op te hangen, zodat je geen last hebt van zonlicht als je televisie wilt kijken of aan het computeren bent.

Naast dat er geen licht naar binnen kan komen, gaat er door het verduisterende gordijn ook geen licht naar buiten. Zo kunnen mensen buiten niet zien of er licht brand of wat er binnen gebeurt en heb je dus volledige privacy.

Verduisterende gordijnen kopen bij ilumio

Het is belangrijk dat een verduisterend gordijn goed voor het raam past om het licht volledig buiten te sluiten. Om deze reden zijn onze gordijnen altijd volledig op maat gemaakt. Bij ons kun je dus je raam verduisteren zoals jij het wilt en perfect op maat gemaakt.

Overgordijnen

Verduisterende gordijnen worden ook wel overgordijnen genoemd. In het verleden werden deze zogenoemde overgordijnen vaak gebruikt in combinatie met vitrage welke standaard voor het raam hing. Uiteraard is het nog steeds mogelijk om met een overgordijn en vitrage een mooie combinatie te hebben waarbij je de voordelen hebt van de twee typen gordijnen. Overdags heb je mooi licht naar binnen, maar is er toch geen volledige inkijk. ’s Avonds kun je dan door het verduisterende overgordijn de ruimte verduisteren en is er geen inkijk in de ruimte.

Keuze in kleuren

De verduisterende rolgordijnen van ilumio komen in verschillende kleuren en types. Zodoende vind je voor ieder interieur een passend gordijn. Ook voor lichtere interieurs zijn er geschikte verduisterende gordijnen. Reden hiervoor is dat deze gordijnen niet per se donker van kleur zijn. Door de voering in het gordijn kunnen ook lichter gekleurde gordijnen verduisterend zijn.

Ben je benieuwd in hoe een verduisterend gordijn in jouw interieur zou passen? Vraag dan de gratis kleurstalen aan. Door deze voor het raam te houden kun je goed zien hoe verduisterend de stof is en met de kleurstalen kun je uiteraard goed zien hoe de stof binnen de rest van je huis past.

Gratis kleurstalen

Vraag gratis kleurstalen aan en zie hoe verschillende kleuren in combinatie met je inrichting eruit zien.

Klanten beoordelen ons met een 9

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9. Benieuwd naar hoe zij ilumio ervaren? Bekijk dan onze reviews op de Kiyoh pagina.

Zelf monteren

Ga je jouw raamdecoratie zelf monteren? Bekijk dan de montage instructies!

Laten monteren

Toch liever laten monteren? Maak gebruik van onze montageservice.