Velux dakraam rolgordijnen

Wat de functie van jouw zolder - slaapkamer, kantoor of andere - ook is - een rolgordijn voor jouw Velux dakraam is een ideale oplossing voor schuine ramen. Door te kiezen voor een dakraam rolgordijn voor een Velux dakraam heb je niet alleen een mooie toevoeging aan je binnenhuisinterieur, ook is het 99% verduisterend en warmtewerend. Kortom, een functionele en uiterlijke upgrade van jouw zolder. 

USP home page object

 1. Direct van de fabriek, tot 70% goedkoper
 2. Gratis persoonlijk advies Gratis persoonlijk advies
 3. Meet- en montageservice Meet- en montageservice

Rolgordijnen voor Velux dakramen

 • Geschikt voor VELUX® dakramen
 • Verduisterende werking met zijprofielen
 • Verschillende kleuren

Velux dakraam afmetingen

 • Zoek het type plaatje op
 • Zoek het type dakraam op
 • Zoek je maatcode op
Dakraam rolgordijnen bij ilumio

Dakraam rolgordijnen bij ilumio

 • Volledig verduisterend
 • Warmtewerend
 • Gratis thuisbezorgd
Velux dakramen

Velux dakramen

Al onze dakraam rolgordijnen zijn op maat gemaakt voor Velux dakramen. We hebben een ruime keuze uit kleuren en stoffen en onze rolgordijnen Velux dakraam passen op vrijwel alle Velux dakramen, zelfs op de oudste door eenvoudig de zijprofielen in te korten. Een dakraam rolgordijn is eenvoudig om te installeren en wordt geleverd met schuifgeleiders. Hierdoor past deze perfect in het dakraam en is daardoor volledig verduisterend, ongeacht welke kleur of stof je hebt gekozen. Ook op klaarlichte dag zorgt een dakraam rolgordijn voor 99,8% verduistering. Al onze rolgordijnen voor Velux dakramen zijn gemaakt van 100% polyester.

Let op: Velux® en ilumio zijn twee verschillende merken.

Functies van een rolgordijn voor Velux dakramen

Functies van een rolgordijn voor Velux dakramen

Een rolgordijn voor een Velux dakraam heeft 3 belangrijke functies:

 • Verduistering
 • Hittebestendigheid
 • Vochtbestendig

Verduistering van de ruimte

De belangrijkste functie van een rolgordijn voor een Velux dakraam is dat deze volledig verduisterend is. Door de zijgeleiding op het product komt er ook geen licht langs de zijkanten. Zodoende kun je ook op klaarlichte dag een ruimte verduisteren om bijvoorbeeld een dutje te doen. Je kunt het dakraam rolgordijn natuurlijk ook een stukje openlaten, zo bepaal je zelf de hoeveelheid licht in een ruimte.

Hittebestendigheid

Een dakraam rolgordijn is hittebestendig. Hierdoor houd je niet alleen het licht buiten, maar ook de hitte. Zo kun je bijvoorbeeld je zolder ook in de zomer lekker koel maken.

Vochtbestendig

Vaak worden dakraamrolgordijnen toegepast in de zolder, wat een vochtige ruimte kan zijn. Onze dakraam rolgordijnen zijn niet vatbaar is voor vocht, waardoor het net lelijk kan worden.

Waar vind ik de maat van mijn Velux raam?

Bij het uitkiezen van de juiste raamdecoratie voor een dakraam is het belangrijk dat je de juiste maat raam opgeeft. Dit is redelijk eenvoudig op te zoeken, aangezien deze maat met een code staat beschreven op een plaatje welke op het raam gemonteerd zit.

Als je het raam kantelt zal je een plaatje vinden met daarop de Velux-formaatcode van jouw dakraam. Dit kan verschillen per model. In de afbeelding hieronder zie je waar je de afmeting van jouw raam kunt vinden.Velux maatcodes

Onze dakraamrolgordijnen zijn alleen geschikt voor de volgende modellen van het merk VELUX (2): GGL/GPL/GGU/GPU. De code voor de afmetingen (3), verandert met de jaren. In de tabel hiernaast vindt je de overeenkomsten (Tabel Velux codes).

Tabel Velux codes

Onze dakraam rolgordijnen Velux passen op vrijwel alle Velux dakramen, zelfs op de oudste door eenvoudig de zijprofielen in te korten.
In de onderstaande tabel vindt je de overeenkomsten tussen de verschillende Velux raamcodes. 

VELUX® type dakramen 

Velux dakramen voor 1991

Velux dakramen 1991 - 2001

Velux dakramen 2001 - 2012

Nieuwe generatie Velux dakramen

GGL/GPL/GGU/GPU

102

C02

CK02

GGL/GPL/GGU/GPU

1

304

M04

MK04

GGL/GPL/GGU/GPU

14

306

M06

MK06

GGL/GPL/GGU/GPU

2

308

M08

MK08

GGL/GPL/GGU/GPU

3

410

P10

PK10

GGL/GPL/GGU/GPU

4

606

S06

SK06

GGL/GPL/GGU/GPU

7

804

U04

UK04

GGL/GPL/GGU/GPU

8

808

U08

UK08

Zelf opmeten is niet nodig, aan de formaatcode hebben we genoeg!

Verduisteringsrolgordijnen voor Velux dakramen

Verduisteringsrolgordijnen voor Velux dakramen

ilumio rolgordijnen met cassette zijn een ideale keuze voor Velux dakkozijnen. Onze collectie binnenzonweringen voor daken is verkrijgbaar in verschillende klassieke kleuren: donkerblauw, beige, grijs, wit en zwart. Zo vind je altijd een kleur die perfect aansluit bij de rest van jouw interieur.

 

Onze rolgordijnen voor Velux dakramen met lichtkoepelcassette zijn compatibel met de volgende modellen:

 • GGL
 • GGU
 • GPL
 • GPU

 

Volgens de maatvoeringscodes:

 

Bij onze VELUX®-rolgordijnen wordt het volgende geleverd:

 

 • Het rolgordijn dat bevestigd zit aan een bovenprofiel
 • Een zijprofiel waar het rolgordijn in valt ter voorkoming van kieren aan de zijkant
 • Instructies voor een eenvoudige installatie

Populaire producten

Dakraam rolgordijn wit SK06

Dakraam rolgordijn zwart SK06

Dakraam rolgordijn zwart MK08

Dakraam rolgordijn grijs UK04

Montageservice voor dakraam rolgordijnen voor vaste lage prijs

De dakraam rolgordijnen worden geleverd met montagemateriaal en -instructies, je kunt ze dus gemakkelijk zelf monteren. Wil je de montage toch liever uit handen geven, bijvoorbeeld omdat je geen tijd hebt of omdat je het liever overlaat aan professionals? Dat kan! Voor een vaste prijs van €39,- per product komen wij jouw ilumio dakraam rolgordijnen monteren. Het enige wat jij dan nog hoeft te doen is genieten van je nieuwe dakraam rolgordijn.

Gratis kleurstalen

Vraag gratis kleurstalen aan en kom er achter wat voor effect de kleur, het materiaal en de transparantie heeft op jouw interieur.

Klanten beoordelen ons met een 9

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9. Benieuwd naar hoe zij ilumio ervaren? Bekijk dan onze reviews op de Kiyoh pagina.

Zelf monteren

Onze raamdecoratie is eenvoudig te monteren en heeft een stevig ophangsysteem. Bij onze producten zit een duidelijke handleiding waar stapsgewijs wordt uitgelegd hoe je jouw raamdecoratie moet plaatsen. Bekijk ook onze instructievideo’s.

Laten monteren

Bij ilumio hebben wij een montageservice voor een vaste lage prijs van €39 per product, zonder bijkomende kosten. Onze monteurs beschikken over de materialen, ervaring en expertise om jouw raamdecoratie precies te bevestigen zoals jij wilt.