Top Down Bottom Up Plisségordijnen

Normaal gesproken kun je plisségordijnen, ook wel dupligordijnen genoemd, alleen van boven naar beneden bewegen. Als je meer vrijheid wil kun je kiezen voor Top Down Bottom Up plisségordijnen. Bij Top Down Bottom Up gordijnen kun je zelf de lichtinval en privacy bepalen. Nog een voordeel van deze gordijnen is dat je de boven- en onderkant zelf kunt bedienen waardoor er een baan gecreëerd wordt op het raam.

Basic

Basic

 • 7 kleuren
 • Vaste hoogte en breedtemaat
 • Profiel en bedieningskoorden altijd wit
Vanaf €16,25
Plus

Plus

 • 5 kleuren
 • 100% op maat tot 200cm breed en 220cm hoog
 • Profiel en bedieningskoorden altijd wit
Vanaf €17,94
Premium

Premium

 • 26 kleuren
 • 100% op maat, tot 360cm breed en 300cm hoog
 • Profiel en bediening afgestemd op stofkleur
 • Geschikt voor vochtige ruimtes
Vanaf €29,60
Gratis advies aan huis

Gratis advies aan huis

 • Gratis en vrijblijvende afspraak bij jou thuis
 • Persoonlijk plan voor je nieuwe raambekleding
 • Inclusief inmeten
Hoe werkt een Top Down Bottom Up Plisségordijn?

Hoe werkt een Top Down Bottom Up Plisségordijn?

Plisségordijnen kun je vaak alleen van boven naar beneden bewegen. Bij Top Down Bottom Up gordijnen kun je zowel de boven- als de onderkant heel eenvoudig en los van elkaar bewegen. Deze dupligordijnen worden door twee koorden bij elkaar gehouden, die van boven naar beneden lopen door de verticale uiteinden van het dupligordijn. Je kunt zo zelf de stand en uitstraling bepalen van jouw raamdecoratie bepalen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om boven in je raam een stuk open te houden of juist aan de onderkant. Je zou er zelfs voor kunnen kiezen om zowel de boven- als de onderkant een stukje open te houden. Zo creëer je met het plisségordijn een soort band in het midden van je raam.

Voor welke ruimtes is een Top Down Bottom Up gordijn geschikt?

Onze Top Down Bottom Up plisségordijnen zijn perfect voor verschillende ruimtes. Denk bijvoorbeeld aan gordijnen in de woonkamer, raambekleding in de badkamer of raamdecoratie als verduistering in uw slaapkamer. Door het specifieke ontwerp van het plisségordijn dient het ook zeer efficiënt voor een lichtkoepel of schuifpui. Draai-kiepramen zullen dan ook geen belemmering vormen voor het plisségordijn. Het plisségordijn wordt voor het draai-kiepraam ingespannen, waardoor je het raam perfect kunt benutten en de raamdecoratie ook nog eens uitstekend op dezelfde plek blijft zitten.

Daarnaast passen onze gordijnen ook goed op hele grote en hele kleine ramen. Ben je bang zijn dat je bij het bevestigen van de plisségordijnen moet boren in je kozijnen? Dat is niet nodig! De plisségordijnen kunnen door middel van klemsteunen worden bevestigd zonder dat je hoeft te boren.

Voor welke ruimtes is een Top Down Bottom Up gordijn geschikt?
Waarom ilumio de beste dupligordijnen levert

Waarom ilumio de beste dupligordijnen levert

Bij de meeste dupligordijnen bestaat de keuze alleen uit een top down systeem. Met dit systeem kun je alleen de bovenkant naar beneden trekken. Bij ilumio leveren we onze plisségordijnen met een Top Down Bottom Up systeem. Met deze bediening kies je zelf welk gedeelte van het raam je bedekt en welk deel niet. Dit maakt het dus ook een stuk makkelijker om de privacy en lichtinval te bepalen in jouw kamer.

Twijfel je over de kleur, de maat of misschien zelfs over welke type raamdecoratie nou het best bij jou past? Neem dan nu contact op en dan helpen wij jou de raambekleding kiezen die het best bij de ruimte in jouw huis past!

Populaire producten

Gratis kleurstalen

Gratis kleurstalen

Vraag gratis kleurstalen aan en kom er achter wat voor effect de kleur, het materiaal en de transparantie heeft op jouw interieur.

Klanten beoordelen ons met een 9

Klanten beoordelen ons met een 9

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9. Benieuwd naar hoe zij ilumio ervaren? Bekijk dan onze reviews op de Kiyoh pagina.

Zelf monteren

Zelf monteren

Onze raamdecoratie is eenvoudig te monteren en heeft een stevig ophangsysteem. Bij onze producten zit een duidelijke handleiding waar stapsgewijs wordt uitgelegd hoe je jouw raamdecoratie moet plaatsen. Bekijk ook onze instructievideo’s.

Laten monteren

Laten monteren

Bij ilumio hebben wij een montageservice voor een vaste lage prijs van €39 per product, zonder bijkomende kosten. Onze monteurs beschikken over de materialen, ervaring en expertise om jouw raamdecoratie precies te bevestigen zoals jij wilt.