Raamdecoratie voor kunststof kozijnen

In veel huizen worden tegenwoordig kunststof kozijnen geplaatst. Dit omdat deze beter isoleren, makkelijk te onderhouden zijn en duurzaam zijn. Er wordt echter sterk afgeraden om te boren in kunststof, dit kan het kozijn permanent beschadigen. Ook omdat er vaak een stalen constructie in het kozijn zit die intact moet blijven om optimale isolatie te bieden. Met andere woorden: je hebt raamdecoratie nodig waarbij je niet hoeft te boren.

Gelukkig hebben wij een ruim aanbod aan raamdecoratie die gemonteerd kunnen worden zonder te hoeven boren. In dit geval worden er klemsteunen meegeleverd waardoor je je nieuwe raamdecoratie met klemmen kan bevestigen zonder je kunststof kozijn te beschadigen. In ons assortiment vind je talloze opties in producten, kleur, materiaal en eigenschappen.

TE VEEL KEUZE?

Wij helpen je in 4 stappen jouw raamdecoratie te vinden

Help mij kiezen >
Rolgordijnen

Rolgordijnen

 • Naar eigen wens samen te stellen
 • Goed te combineren met overgordijnen
 • Gemakkelijk te bedienen
Vanaf €7,79
Plisségordijnen

Plisségordijnen

 • Veel vrijheid bij het bepalen van de lichtinval en inkijk
 • Makkelijk te bedienen dankzij de lichte stof
 • Stijlvolle raamdecoratie voor een modern interieur
Vanaf €28,82
Gratis advies aan huis

Gratis advies aan huis

 • Gratis en vrijblijvende afspraak bij jou thuis
 • Persoonlijk plan voor je nieuwe raambekleding
 • Inclusief inmeten
Aluminium jaloezieën

Aluminium jaloezieën

 • Aluminium lamellen 25mm
 • Geleverd met klem- en fixeersteunen
 • Ook geschikt voor de keuken en badkamer
Vanaf €13,09
Vouwgordijnen

Vouwgordijnen

 • Op maat gemaakt
 • Geleverd met klemsteunen en spandraden  
 • Diverse kleuren en stofsoorten
Duo rolgordijnen

Duo rolgordijnen

 • Keuze uit 11 kleuren
 • Standaard breedte en hoogtemaat
 • Zonder koof
Vanaf €22,87

De werking van klemsteunen en spandraden

Wanneer je ervoor kiest om te monteren zonder te hoeven boren worden er klemsteunen meegeleverd. Deze zijn speciaal ontworpen voor het gebruik op pvc en aluminium kozijnen. Bij de montage kun je dus de boormachine in de kast laten liggen en de klemsteunen klemmen op het kozijn. Met deze steunen bevestig je de raamdecoratie. Klemsteunen kunnen worden gebruikt voor de volgende raambekleding; rolgordijnen, plisségordijnen en 25mm aluminium jaloezieën. Ook als je een kunststof kozijn hebt, is er dus nog keuze genoeg.

Bij verschillende soorten raamdecoratie kunnen er spandraden of fixeersteunen geleverd worden. Dit is ideaal wanneer je raamdecoratie wilt bevestigen op draai-kiepramen of kunststof deuren. In combinatie met de klemsteunen zorgen deze steunen of draden er namelijk voor dat je raamdecoratie niet gaat klapperen en strak langs je raam/deur blijven hangen wanneer deze open staan of gekanteld is.

De werking van klemsteunen en spandraden
Rolgordijn voor een kunststof kozijn

Rolgordijn voor een kunststof kozijn

Het rolgordijn is een echte klassieker. Naast dat deze erg makkelijk te bedienen is, is het misschien wel de raamdecoratie die de meeste opties heeft in kleur, eigenschappen en transparanties. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit verduisterend, lichtdoorlatend en transparant en zijn er onder andere beeldscherm geschikte en vochtbestendige opties. Rolgordijnen kunnen eventueel geleverd worden met spandraden.

Plisségordijn voor een kunststof kozijn

We zien steeds vaker dat men gaat voor een plisségordijn op een kunststof kozijn omdat deze raamdecoratie erg veelzijdig is. Zo heeft een plisségordijn een isolerende werking en kun je door het top down bottom up systeem zelf bepalen hoeveel lichtinval en privacy je hebt. Naast deze functionele eigenschappen heeft het plisségordijn een moderne uitstraling door de verticale lijnen die het gordijn heeft. Door de verschillende mogelijkheden in kleur en transparantie kan het plisségordijn eenvoudig aangepast worden aan je interieur.

Plisségordijn voor een kunststof kozijn
Aluminium jaloezie voor een kunststof kozijn

Aluminium jaloezie voor een kunststof kozijn

Met een jaloezie bepaal je gemakkelijk zelf hoeveel licht er in een ruimte binnenkomt en hoeveel privacy je wilt. Omdat aluminium jaloezieën in een 25mm variant beschikbaar zijn (in tegenstelling tot onze houten en pvc jaloezieën, die enkel 50mm lamellen hebben) zijn deze geschikt voor het monteren middels klemsteunen. De ruimte in dit ophangmechanisme is beperkt, waardoor jaloezieën met 50mm lamellen niet passen.

Een groot voordeel van aluminium jaloezieën is dat er vochtbestendig opties zijn. Hierdoor kan je ze zonder zorgen ophangen op een kunststof raam in ruimtes waar het vochtig kan zijn: bijvoorbeeld de keuken of badkamer. Aluminium jaloezieën kunnen eventueel geleverd worden met spandraden.

Gratis thuisadvies

Soms is het lastig om een balans te vinden in functioneel en stijlvol. Op zoek naar raamdecoratie voor je kunststof raam, maar weet je niet hoe je dit gaat combineren met je interieur? Onze ervaren adviseurs helpen je graag! Kijk op onze pagina over gratis thuisadvies voor meer informatie.

Veelgestelde vragen

 1. Veel huizen worden tegenwoordig uitgerust met kunststof kozijnen. Deze isoleren beter, zijn makkelijk in het onderhoud en ze zijn duurzaam. Er wordt aangeraden om niet te boren of schroeven in kunststof, aangezien dit het kozijn permanent beschadigt.

  Dit betekent dat je je raamdecoratie niet zomaar op het kozijn kunt bevestigen. Met de raamdecoratie voor kunststof kozijnen van ilumio weet je gelukkig zeker dat deze goed bevestigd kan worden, zonder dat je schade toebrengt aan je kozijnen.

 2. Heb je een kunststof kozijn en wil je liever niet boren? Dan kun je gebruik maken van speciale accessoires die je op het kozijn of het raam kunt klemmen, zoals onze klemsteunen. Deze maken boren overbodig en zo kun je toch mooie gordijnen of jaloezieën ophangen in jouw kuststof kozijn.
Gratis kleurstalen

Gratis kleurstalen

Vraag gratis kleurstalen aan en kom er achter wat voor effect de kleur, het materiaal en de transparantie heeft op jouw interieur.

Klanten beoordelen ons met een 9

Klanten beoordelen ons met een 9

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9. Benieuwd naar hoe zij ilumio ervaren? Bekijk dan onze reviews op de Kiyoh pagina.

Zelf monteren

Zelf monteren

Onze raamdecoratie is eenvoudig te monteren en heeft een stevig ophangsysteem. Bij onze producten zit een duidelijke handleiding waar stapsgewijs wordt uitgelegd hoe je jouw raamdecoratie moet plaatsen. Bekijk ook onze instructievideo’s.

Laten monteren

Laten monteren

Dankzij de standaard tarieven weet je van te voren waar je aan toe bent. Je betaalt €64,50 aan voorrijkosten en €29,50 per product. Onze monteurs beschikken over de materialen, ervaring en expertise om jouw raamdecoratie precies te bevestigen zoals jij wilt.