Raamdecoratie voor het kantoor

Het komt steeds vaker voor dat je huis ook je werkplek is. Zo kan je lekker in het comfort van je eigen huis werken zonder reistijd naar kantoor. Of, mocht het niet voor werk zijn, er is een plek in huis gemaakt om ongestoord achter je PC te kunnen zitten. De juiste raamdecoratie voor kantoor kan bijdragen aan je werkcomfort en werkplezier.

Waar moet je op letten bij het kiezen van binnenzonwering voor je werkkamer? We hebben alle informatie voor je op een rij gezet om moeiteloos een fijne werkplek te creëren.

Variëren met duo rolgordijnen

Variëren met duo rolgordijnen

Zonlicht is een natuurlijk lichtbron en draagt bij aan een prettige werkomgeving om geconcentreerd te kunnen werken. Je wilt dus niet altijd al het zonlicht blokkeren maar precies zo afstemmen zodat het voor jou prettig is. Duo rolgordijnen bieden het beste van twee werelden.

 

Dit nieuwe type rolgordijn heeft de kenmerken van een horizontale jaloezie en een rolgordijn in één. De horizontale banen die langs elkaar heen bewegen werken als de lamellen van een jaloezie. Door deze horizontale op de juiste stand te positioneren stem je de juiste mate van lichtinval af.

 

Een duo rolgordijn wordt, net als een normaal rolgordijn, gemaakt van stof waardoor het een natuurlijk en warme sfeer ademt. Kies voor een natuurlijke kleur wit of een warmere tint beige of bruin als je jouw werkplek warm wilt aankleden. Duo rolgordijn zijn makkelijk in het onderhoud door ze af te nemen met een plumeau.

Het grootse effect van horizontale jaloezieën

Jaloezieën zijn praktisch en stijlvol door de strakke lijnen en de aluminium lamellen. Door de lamellen te kantelen kan je de juiste mate van lichtinval bepalen zonder jezelf af te sluiten van de buitenwereld.

 

Het kantelen van de aluminium lamellen kan heel eenvoudig met een tuimelstok. Bij houten jaloezieën kan je de lamellen kantelen met een koord. Zo bepaal je in een handomdraai de juiste lichtinval en voorkom je hinderlijk zonlicht op beeldscherm. Het op en neerlaten doe je door middel van een bedieningskoord.

 

De bedieningskoorden van alle raamdecoratie van ilumio worden kindveilig geleverd. Wil je hier meer over weten? We hebben alles over kindveilig raamdecoratie voor je verzameld. Zo kan jouw kindje zorgeloos in huis spelen en de wereld ontdekken.
Het grootse effect van horizontale jaloezieën
Gordijnen in het kantoor

Gordijnen in het kantoor

Ook in het kantoor zijn gordijnen een mooie uitkomst. Met gordijnen kun je zelf bepalen hoeveel licht er een ruimte in komt door ze open of dicht te doen. Je kunt ook kiezen voor inbetween gordijnen, waardoor je geen inkijk naar binnen hebt, maar nog wel voldoende daglicht binnenkomt. Dit creëert dus een fijne werksfeer.

Onze gordijnen zijn beschikbaar in een hoop verschillende kleuren en stoffen. Daarnaast worden ze ook nog eens op maat gemaakt. Hierdoor is er altijd een gordijn dat perfect past in jouw kantoor en de bijbehorende interieurstijl.

Naast dat ze er mooi uit kunnen zien, hebben gordijnen ook eigenschappen die een uitkomst zijn in het kantoor. Natuurlijk filteren ze het licht, maar een gordijn zorgt ook voor een laag stilstaande lucht. Dit heeft een isolerende en geluiddempende werking. Zodoende bespaar je op energiekosten, wordt het niet te warm in de zomer en daarnaast verdwijnt het holle geluid in de ruimte.

Perfect voor brede en hoge ramen

Horizontale jaloezieën zijn ideaal voor grote raampartijen. Aluminium jaloezieën kan je bestellen tot een breedte van 280 cm en wel 300 cm hoog. Ook houten jaloezieën zijn leverbaar in grote maatvoeringen, namelijk tot wel 240 cm breed en 270 cm hoog.

Perfect voor brede en hoge ramen

Beeldschermgeschikt

Bij ilumio bieden wij raamdecoratie aan met stoffen die geschikt zijn voor het werken met beeldschermen. Dit wordt bepaald aan de hand van de hoeveelheid licht die de stof doorlaat, de lichttransmissie. Stoffen met dit pictogram zijn geschikt voor vrijwel alle raamsituaties. Bevindt het raam zich op het zuiden? Dan adviseren wij een stof met een lichttransmissie kleiner dan 5%.

Vlamvertragend

Ben je op zoek naar een stof die vlamvertragend is? Kies dan voor de stofsamenstelling van Trevira CS. Dit is een niet-brandbare polyestersoort. De chemische samenstelling van de vezels maakt deze stof permanent vlamvertragend en zorgt hierdoor voor een veiligere werkomgeving.

Warmtewerend

Er is weinig vervelender dan werken in een te warme werkruimte. Een stof voor raamdecoratie die warmtewerend werkt, is bijvoorbeeld plissé. Deze stof zorgt voor 25% minder energiekosten doordat het een isolerende werking heeft.

Vuilafstotend

Ook hebben we bij ilumio stoffen die vuilafstotend werken. Deze stoffen zijn voorzien van een speciale coating waardoor vuil en vloeistoffen worden afgestoten. Door te kiezen voor raamdecoratie met vuilafstotende stoffen zorg je voor een hygiënische werkomgeving. 

Gratis kleurstalen

Gratis kleurstalen

Vraag gratis kleurstalen aan en kom er achter wat voor effect de kleur, het materiaal en de transparantie heeft op jouw interieur.

Klanten beoordelen ons met een 9

Klanten beoordelen ons met een 9

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9. Benieuwd naar hoe zij ilumio ervaren? Bekijk dan onze reviews op de Kiyoh pagina.