Raamdecoratie voor een urban interieur

Bij een urban interieur past raamdecoratie die robuust oogt en daarnaast veelzijdig is. Denk daarom snel aan houten jaloezieën of een duo rolgordijn.
Houten jaloezieën

Houten jaloezieën

Een houten jaloezie heeft een robuuste maar toch natuurlijke uitstraling. Daarnaast zijn ze in vele kleuren verkrijgbaar waardoor er altijd een houten jaloezie is die past in jouw urban interieur.

Duo rolgordijnen

Duo rolgordijnen

Net zoals een jaloezie is een duo rolgordijn zeer flexibel. Door de banen over elkaar te schuiven kun je zelf bepalen hoeveel licht je een kamer binnenlaat. Kies bijvoorbeeld voor een neutrale grijze kleur om jouw urban interieur compleet te maken.

Inrichting

Inrichting

Een urban interieur draait vooral om de inrichting van de ruimte. In een urban interieur vind je snel stoere, industriële meubels en vintage woonaccessoires. Hier wordt vaak nog een groene touch aan toegevoegd door planten te plaatsen.

Kies qua meubels dus voor vintage of meubels met een stoere uitstraling. Ga bijvoorbeeld eens op zoek naar vintage en abstracte spulletjes en hebbedingetjes. Dit kan bij de kringloop en het mag best wel gebruikssporen hebben. Dat maakt het alleen maar meer vintage! Je kunt ook kosten besparen door zelf urban meubels te maken. Naast het besparen van kosten heb je hiernaast ook nog eens een heel uniek meubel op maat!

Planten zijn een belangrijke accessoire in een urban interieur. Hierin overlapt de urbanstijl veel met een botanische stijl. Plaats dus genoeg planten met groene balderen of bijvoorbeeld cactussen voor een leuke sfeer. Daarbij moet je niet vergeten om de planten in verschillende soorten stoere potten te doen.  

Kleuren

In een urban interieur zijn veel kleuren mogelijk. Belangrijkste is dat de kleur gecombineerd kan worden met stoere materialen. Daarom wordt vaak een grijstint als basiskleur gecombineerd met zwart, blauw of groen. Je kunt natuurlijk hiernaast nog een oranje of oker kleur toegevoegd voor ruimte, of een knallende kleur als accent.

Kleuren
Materialen

Materialen

Een urban interieur is vaak een combinatie tussen een botanisch interieur en een industrieel interieur. Daarom zijn leer of onbewerkt staal perfect. Ook ruwe materialen zoals (onbewerkt) hout of steen komen vaak terug in een urban interieur. Kies vooral ook voor vintage materialen met een verweerde look zoals een stoere leren bank, vintage fauteuil of een verweerde houten salontafel.