Raamdecoratie voor een modern interieur

Waar veel mensen bij een modern interieur denken aan een hedendaags interieur, is dit niet correct. De moderne interieurstijl is een op zichzelf staande interieurstijl met strakke lijnen en luxe. Hier hoort natuurlijk bijpassende raamdecoratie bij, welke wij alvast voor je uiteen hebben gezet!

Raamdecoratie

De raamdecoratie in een modern interieur moet voornamelijk egaal, strak en daarnaast eenvoudig te bedienen zijn. Daarom kiezen wij bij deze interieurstijl voor jaloezieën, plisségordijnen en in een enkel geval wordt gekozen voor gordijnen.

Jaloezieën

Jaloezieën

Door de rechte hoeken van de lamellen van de jaloezie past deze perfect in een modern interieur. Jaloezieën hebben we in 3 uitvoeringen: hout, pvc en aluminium. PVC en aluminium zijn materialen die we vaak terugvinden in een modern interieur.

Plisségordijnen

Plisségordijnen

Een plisségordijn heeft ook duidelijke lijnen en kan strak op het raam hangen. Hierdoor past deze perfect in een modern interieur. Kies voor een wit plisségordijn voor het beste resultaat.

Gordijnen

Gordijnen

Net als in ieder interieur passen gordijnen goed in een modern interieur. Let hierbij wel goed op dat je een kleur kiest die goed in jouw interieurstijl past.

Wat is een modern interieur?

Wat is een modern interieur?

De moderne interieurstijl is ontstaan in de jaren 70, het naoorlogse industriële tijdperk. Destijds hebben gerenommeerde kunstenaars een collectie meubels en functionele objecten samengesteld. Een modern interieur wordt gedefinieerd door strakke lijnen, eenvoud, rechte vormen en luxe materialen. In een modern interieur zie je vaak veel licht, glanzende objecten, weinig zachte materialen en ruimte tussen de meubels. Een huis met een modern interieur moet dan ook goed opgeruimd blijven op hier optimaal van te kunnen genieten.

Inrichting

Meubels die veel voorkomen in een modern interieur worden gekenmerkt door het gebruik van gegoten multiplex, kunststof en glanzend staal. Bij deze meubels zie je weinig motieven, ze zijn vooral strak en hebben duidelijke lijnen en vormen. Ze zijn dus kaarsrecht, of hebben een egale ronding. Hiernaast zijn ze vaak egaal qua kleur. Kies bijvoorbeeld voor zwarte meubels in combinatie met witte muren, of juist voor wit meubilair wat past in vrijwel ieder interieur.

Inrichting
Kleuren

Kleuren

Aan basis van het moderne interieur liggen voornamelijk grijswaarden. De kleuren wit, grijs, zwart en bruin komen dus veel terug. Deze kleuren kunnen eventueel gecombineerd worden met een fellere kleur die eruit springt. Kies bijvoorbeeld voor donkere grijstinten gecombineerd met een mooi wit rolgordijn. Dit heeft een zeer rustgevende uitstraling.  Let er wel op dat de kamer niet te klinisch wordt en op een ziekenhuis gaat lijken.

Materialen

In een modern interieur zul je vaak materialen zoals metaal, aluminium, chroom, kunststof, leer en andere soorten staal tegenkomen. Dit zijn allemaal materialen die een strak en shiny uiterlijk kunnen hebben, wat perfect past in een modern uiterlijk. Het moderne interieur is een van de weinige interieurstijlen waar kunststof (ofwel plastic) veel voorkomt in de meubelen.

Qua vloer zien we in een modern interieur steeds vaker betonnen vloeren. Deze zijn vaak in verschillende kleuren beschikbaar, zodat ook deze kleur een toevoeging is aan het moderne interieur.

Materialen