Raamdecoratie voor een minimalistisch interieur

Wat is een minimalistisch interieur?

In de naam zit eigenlijk al de essentie van het minimalistische interieur: zo min mogelijk. Sleutelwoorden zijn basic, clean, rustig en strak. Sommigen vinden het zelfs een beetje ongezellig. In een minimalistisch is alles altijd opgeruimd. Zo slingert er niks rond in de kamer en zijn alle kleine spulletjes opgeborgen. Alleen de essentiële meubelstukken staan in de kamer. In een minimalistisch interieur zul je niet snel veel accessoires en aankleding zien in het interieur. Dit zorgt voor een ruimtelijke indruk.

Wat is een minimalistisch interieur?
Inrichting

Inrichting

Minimalisme staat voor less is more. Door een ruimte in te richten met de minimale hoeveelheid creëer je een rustige en ruimtelijke omgeving met en luxueuze uitstraling. Pas dus op dat je niet te veel meubelen in de ruimte zet.

In een minimalistisch interieur is natuurlijk licht erg belangrijk. Je kunt hier optimaal gebruik van maken door te kiezen voor heldere kleuren en weerspiegelende en/of glanzende oppervlaktes. Ook een grote breedbeeld-TV staat vaak goed in een minimalistisch interieur. Denk bijvoorbeeld aan een gietvloer, een glazen salontafel of metalen stoelen. Qua vormen of maten heb je vrijwel vrije keuze, zo lang het design maar strak en modern is.

De Aziatische Zen stijl lijkt heel erg op de minimalistische interieurstijl en draait ook om rust, ruimte, licht en ontspanning. Doordat je elementen weglaat wordt de geest zo min mogelijk geprikkeld en komt deze dus helemaal tot rust.

Kleuren

Kleuren

Vaak worden in de minimalistische interieurstijl grijstinten zoals zwart en wit gebruikt. Vaak is de hoofdkleur wit, wat dan vaak ook de kleur van de muren is. Belangrijk hierbij is dat de kleuren rustig en neutraal ogen. Je kunt er eventueel voor kiezen om een klein accent met een andere kleur te doen. Denk bijvoorbeeld aan een gele fauteuil of blauwe kussens.

Materialen

Materialen

De materialen die in een minimalistisch interieur tegenkomt zijn glas, metaal, beton en mogelijk een natuurlijk materiaal zoals gepolijst hout. Vaak wordt voor er gekozen voor een gietvloer, betonnen vloer of een houten vloer. Qua meubels kun je denken aan leer, metaal of hout

Raamdecoratie

Raamdecoratie

Net zoals de materialen is het ook bij raamdecoratie aan te raden om voor strakke kleuren en eventueel hout te kiezen. Kies bijvoorbeeld voor houten jaloezieën met een natuurlijke kleur, of pvc jaloezieën met een houtnerf. Belangrijk hierbij is dat je gaat voor een neutrale kleur en bij voorkeur een grijstint. Kies bijvoorbeeld voor een grijs rolgordijn of vouwgordijn.