Raamdecoratie voor een landelijk interieur

Het landelijke interieur is enorm populair. Huizen met een landelijke inrichting voelen altijd gezellig en gastvrij aan, waardoor ze enorm in trek zijn. Zo’n inrichting creëer je door allerlei elementen samen te laten komen tot één samenhangend geheel. Daar hoort dus ook de juiste raamdecoratie bij.

Als je een landelijk interieur wilt creëren is het natuurlijk belangrijk dat je de juiste raamdecoratie uitkiest, zodat jouw interieur perfect op jouw wensen aansluit. Daarom hebben wij voor jou alvast de beste raamdecoratie voor een landelijk interieur op een rijtje gezet.

Raamdecoratie

Comfort, functionaliteit en natuurlijke stoffen; dat is dus waar we op moeten letten wanneer we gaan kijken naar raamdecoratie voor een landelijk interieur. Met die gedachte in ons achterhoofd komen er direct twee soorten raamdecoratie bovendrijven: vouwgordijnen en traditionele gordijnen.

Vouwgordijnen

Vouwgordijnen

Vouwgordijnen worden veelvuldig gebruikt in landelijke interieurs, en met goede reden. Deze raamdecoratie heeft namelijk iets warms en comfortabels over zich heen. Bovendien geeft het vouwsysteem en het voelbare reliëf vouwgordijnen een natuurlijk element. Vooral wanneer je kiest voor lichtdoorlatende of transparante vouwgordijnen is de textuur duidelijk zichtbaar. Combineer dit met een neutrale, lichte kleur zoals wit of zand en je hebt raamdecoratie die gemaakt lijkt voor een landelijk interieur.

Traditionele gordijnen

Traditionele gordijnen

Ook traditionele gordijnen zijn razend populair binnen landelijke interieurs. Veel van de kenmerken van vouwgordijnen vinden we terug in ‘normale’ gordijnen. Zo zorgen de plooien namelijk voor een warm gevoel met een zichtbaar reliëf. Ook hier zijn inbetween gordijnen of vitrages de beste keuze voor een landelijke uitstraling. Behalve dat dit er natuurlijker uitziet zorgt het ook voor veel natuurlijk licht, iets waar een landelijke inrichting goed bij gedijt.

Vind je privacy belangrijk? Dan kun je ook nog kiezen voor verduisterende gordijnen, deze maken het onmogelijk om naar binnen te kijken. Je levert hiermee echter wel in op de landelijke esthetiek. Dit geldt ook voor vouwgordijnen.

Wat is een landelijk interieur?

Wat is een landelijk interieur?

Een landelijk interieur is een interieur die komt vanuit landelijk wonen. Denk hierbij aan het wonen in een landelijke omgeving, ofwel het platteland. Sleutelwoorden bij een landelijk interieur zijn gemoedelijkheid, gezelligheid en warmte. Denk hierbij een eenvoudig huiselijk karakter, mooie decoraties en meubels waar je gezellig in kunt zitten. In een landelijk interieur vind je veel ruwe natuurlijke materialen, sobere en neutrale tinten en duurzame meubelen tegen.

Inrichting

De inrichting van een landelijk interieur zorgt mede voor de warme en huiselijke uitstraling. Vaak wordt er gekozen voor grote en robuuste meubelen. Denk bijvoorbeeld aan een robuust houten eettafel met daarbij een houten bank.

In de woonkamer zal je snel een grote en zachte bank vinden waar je lekker in kunt wegzakken. In een landelijk interieur vind je vaak ronde vormen. Banken, tafels en stoelen zullen dan ook ronde poten of ronde leuningen hebben.

Je kunt snel een warme uitstraling creëren door de juiste accessoires te gebruiken. Kies bijvoorbeeld voor een houten bijzettafel of spiegels, keramiek of grote vazen als accessoire.

Natuurlijke stoffen en elementen komen vaak voor in een landelijk interieur. Dit kun je zeer letterlijk nemen: planten dienen altijd voor een uitstekende decoratie in een landelijk interieur. Zeker wanneer je veel gebruik maakt van lichte kleuren vormt dit groen een mooi contrast, wat je ruimte echt tot leven brengt.

Inrichting
Kleuren

Kleuren

Het belangrijkste bij de kleur van een landelijk interieur is, is dat deze rust uitstraalt. Hierdoor zijn er in een landelijke interieurstijl veel kleuren mogelijk. Doorgaans kenmerkt de landelijke woonstijl zich door natuurlijke tinten, met wit en grijs- en bruintinten als basiskleur. Hiernaast vinden we ook vaak donkere kleuren zoals donkergroen, donkerblauw en zwart terug in het landelijke interieur.

Materialen

In een landelijk interieur vind je veel natuurlijke materialen. Denk hierbij vooral aan hout en steen. Ook komen wol, linnen, katoen en riet veel voor. Dit kan zowel in de gebruikte inrichting als in de woning zelf. Bijvoorbeeld door de houten steunbalken van de woning te tonen, een houten vloer of door een stenen muur niet te bedekken.

Materialen